Kartal Belediye işçileri haklarını almak için yine yollara düştü.

CHP'li Kartal Belediyesi tarafından iki yıldır sendikal haklarını alamayan yaklaşık beş yüz Belediye işçisi, basın açıklamasıyla Belediyeyi uyardı.

Kartal Belediye işçileri haklarını almak için yine yollara düştü.
Toplu İş sözleşmesinde ki haklarının bir an önce verilmesini talep eden işçiler 9 Eylül'de yürüyüş yapacak.


2011 yılında başlayan ve CHP’li Kartal Belediyesi tarafından arap saçına döndürülen sendikalaşma süreci bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Toplu sözleşmeyle başlayan, sosyal ve ekonomik hakların verilmemesiyle günümüze kadar gelen olaylarda işçiler son çare olarak alanlara inerek haklarını aramaya başladı.


İki yıl önce Kartal Belediyesi’ne bağlı KARTURSAŞ ve KARYAPSAN şirketlerinde çalışan işçiler sendikalaşmayla birlikte Toplu İş Sözleşmesi hakkı kazanmışlardı. Kazanılan hak sonucu Toplu İş Sözleşmesine imza atmasına rağmen sözleşmeyi tanımayarak uygulamaya koymayan Kartal Belediyesi, o dönemde  DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubeye bağlı işçiler tarafından uyarılmış ve Belediye işçileri yaklaşık üç gün süren eylem yapmışlardı. Eylem sonrası yapılan görüşmelerde geri adım atan Belediye, düzenlenen ek protokolü imzalamayı kabul etmişti.


Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ve ek protokolde işçilerin haklarına yönelik hiç bir maddeyi uygulamayan Kartal Belediyesi işçilerine verdiği sözü yine tutmadı. Yaklaşık iki yıldır Kartal Belediyesi bünyesinde çalışan teşeron işçiler bu seferde toplu iş sözleşmesinde imzalanan sosyal ve ekonomik haklarını alamadıkları için isyan noktasına gelerek, Kartal Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.  


Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanı Mahmut Şengül tarafından yapılan basın açıklamasında iki yıldır sendika üyesi işçilerin Toplu İş Sözleşmesinde yazan haklarını alamadıklarını ve bu durumun işçileri olumsuz etkilediğini söyledi. İki yıldır bu sorunların giderilmesi noktasında bir çok kez görüşmeler yapıldığını fakat bir arpa boyu kadar yol alınmadığını ifade eden Şengül “Farklı mazeretler öne sürülerek şirket çalışanları yok sayılmıştır. Unutmayalım ki Belediyeler ticarethane değil, hizmet sektörüdür. İki yıldır her görüşmede paralarının olmadığını söyleyen Belediye ve şirket yönetimi Kartal halkına hiç bir faydası olmayacak projeler söz konusu olduğunda nasıl kaynak yaratıldığı tüm kamuoyu tarafından açıkca görülmektedir” dedi.


Haklarını alamadığı için evine ekmek götüremeyen ve aile düzeni bozulan bir insana heykel ve sanattan bahsedilmesi ve bu yatırımların sıcak karşılanması mümkün değidir. Biz buradan Belediye ve şirket yönetimine ayrıca belediye meclis üyelerine son bir kez çağrı yaparak; Toplu iş Sözleşmesinden doğan haklarının verilmesini verilmediği takdirde 9 Eylül itibariyle sokak ve alanlara ineceğimizi, bunun yanında olumsuzluklardan doğacak sonuçların çalışanlardan sorumlu olmayacağının bilginize sunuyoruz” dedi. Şengül, Açıklama sonrası 9 Ekim günü Genel-İş Sendikası'nın Kartal’da protesto yürüyüşü yapacağını da hatırlatarak açıklamasını tamamladı. Yapılan basın açıklamasında işçiler ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’, ‘Gezilere değil emekçiye bütçe’sloganları attı.  Basın açıklaması düzenleyeceği yürüyüşe çağrı yapılarak bitirildi.


Yapılan basın açıklamasına işçilerin yanı sıra, DSP İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, ve CHP Kartal Belediye meclis üyesi İbrahim Doğan’da destek verdi. Açıklama sonrası işçiler olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 01:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
KARTALLI
KARTALLI - 11 yıl Önce

kendisine özel villa yaptıran bir başkandan işçi için bir şey yapması beklenemez. o şu an kartalin zengi̇nleri̇ i̇le başkanliğini garanti̇lemeye çalişiyor. başkan olursa onlarida tanimayacak.tipki parti̇li̇ destekçi̇leri̇ tanimadiği gi̇bi̇

SIRADAKİ HABER

banner17