Kartal Askerlik şubesi Maltepe'ye taşındı, ilçe başkanları uyuyor mu?

Kartal'ın sorunları büyük, derdi olana!

Kartal Askerlik şubesi Maltepe'ye taşındı, ilçe başkanları uyuyor mu?
banner46

Kartal'ın sorunları büyük. Kartal'ın merkezinde ki kurumlar birer birer merkezden taşındı gitti. Merkezde inşaatı duran tren yolu, yıkılan ve çirkin duran belediye binaları Kartal'a yakışmıyor. Kartal'a cazibe katacak, turist ve komşu ilçelerden vatandaş çekecek projeler üretmeyen bir belediye var. Ve olayları dilini yutmuş gibi sessizce seyredenler!


Kim dert etti?


Görünen o ki bir zamanlar Anadolu yakasında bütün ilçelerin bağlı olduğu Kartal'ı 
kimse dert edinmemiş. Birilerinin derdi başka. Cukkayı olabildiğince doldurmak. Diğerleri ne olacak? O da soru mu canım,Altta kalanın canı çıksın.


***


Anlaşılan o ki, birileri Kartal için niyeti bozmuş. Kartal değişecek, dönüşecek parayı bulan milyonluk dairelerde kalacak, orta direk kuzu kuzu, ya köyüne ya da daha geri ilçelere doğru taşınacak. Cukkayı bulan; zaten burayı sevmiyorsa, çiftliği varsa çiftliğine, paralı emeklik hayalleri kuranlar ise hayalini kurduğu yere taşınacak.

***

Kartal uçuyor ama kime göre uçuyor? Bana göre Kartal orta direğin avuçlarından uçup gidiyor. Ev kiraları Kartal'da aldı başını gitti. Asgari ücretle yarışa giren ev kiraları var! Halkçılık edebiyatı yapanlar çoğunluğu yoksul ve orta direk vatandaşlardan oluşan Kartal'lıları düşünmüyor. Zaten siyasette oy ve rant elde etmek istiyorsan işin kolayı var. Takacaksın başına halkçı Ecevit'in şapkasından, "Sizin için varım, onaylamadığınız hiç bir projeye geçit vermeyeceğim!" dedin mi de gelsin oylar. İşini kılıfına uyduranlar ise diyorlar ki; YAŞASIN RANTLARIN KARDEŞLİĞİ!!! (Sözüm Kartal'da dışarı :)

***

Arif Dağlar'a muhaliftim. (O zaman da en düşük ilan bedelini ben alıyordum belediyeden.) Neden muhaliftim? Çünkü Zaha Hadid Projesi ile Kartal'ı orta direk halkın avuçlarında uçurmayı planlıyordu. CHP bunu çok iyi işledi ve Halk ona gereken cevabı sandıkta verdi.

Gitti Dağlar, geldi Öz!

Sayın Öz ne yapmayı planlıyor şimdi? Kartal Batı Merkezi Projesi! Yani projenin ismi değişti ama zihniyet değişmedi. Eyy uyuyanlar ve uyumayı ve uyutmayı sevenler! Kartal Belediyesinin resmi sitesine girin ve görün. Farklı bir proje ismiyle Dağlar'ın yapamadığı gökdelenleri Altınok Öz yapmaya çalışıyor. E-5 üstüne değil, hem de sahil kenarına yapmaya çalışıyor!


Gökdelenler, gökdelenler, gökdelenler!


Bunlar sadece gök delmiyor, Kartal'ı deliyor. Kartal'ın hava koridorunu bozacak bunlar. Sadece hava koridorunu mu? Komşuluk ilişkilerini, beşeri münasebetini de bozacak bu gökdelenler.


***

Eyy orta direk ve yoksul kardeşlerim valizlerinizi hazırlayın yol göründü. Ne demişler YOLCUDUR ABBAS, BAĞLASAN DURMAZ! Bu binalarda sizin bizim yaşayabileceğinizi mi sanıyorsunuz. Buralarda milyonu bulanlar yaşar. (Milyonu helalinden bulunanlar üzerine alınmasınlar) Alın teriyle milyon kazanılamayacağı için yol görünüyor. Gökdelenler arttıkça bu gün yaşandığı gibi, kiracılar için büyük sorun olan kiralarda artacak.


***

"Nasılsanız Öyle İdare Edilirsiniz" hadis-i şerifinde belirtildiği gibi mi idare ediliyoruz? Bunu kendimize sorma vakti geldi de geçiyor mu? Siz karar vereceksiniz!


***

Sayın İlçe başkanları, bana kızmazsınız değil mi? Çünkü, doğru söyleyenleri her kes sevmeyebilir. Sevmek zorunda da değildir zaten.

***

Evet, Kartal çok iyi yönetiliyor. Kartal uçuyor! Her şey harika! Aytekin mi dertli sadece! "Bu da her işe karışıyor! Bu da her işe maydanoz oluyor!" mu diyorsunuz bana. Canınız sağ olsun. Ben ne ilçe başkanları gördüm. Sizler de ne gazeteciler gördünüz değil mi? İlçe başkanları neden suspus? İlçe başkanının görevi sadece düğüne, cenazeye, açılışa mı gitmek? Yanlış giden bir şeylere muhalefet yapmak gibi bir refleks ilçe başkanlığı için geçerli değil mi? Kartal Askerlik şubesinin Maltepe'ye taşınmasına neden sustunuz? 


***


-Askerlik şubesi mi gitmiş? Aa o da sorun mu canım!


-Kartal Belediyesi borçlu muymuş? Canım belediyenin borcu, babamın borcu değil ya!


-Paralarımız vergilerimiz çekik gözlü heykeltıraşlara ve hemşeri mermecilere mi gitmiş? Gitsin canım. Kartal'ın parası deniz!


-Kartallıların vergileriyle Nevşehir'e otel mi yapılmış? O vergileri verenler sağ olsun çalışır çalışır öderler canım.


-Kartal Belediyesi'nin marketleri topu atıp kapatmış mı? Belediyenin marketle ne işi var canım?


-Karyapsan iflasın eşiğine gelip hacizlik mi olmuş? Şirkettir; Kar de eder, iflas eder canım.


-Belediye başkanının 3 lüks makam aracı mı varmış? Bir tanesinin hacizden dolayı yakalaması mı varmış? Başkanımıza araçlar yakışır canım. Hatta eskidiler daha yeni olanları almalı canımm.


- Yep yeni sahil hizmet binası yıkılacakmıymış? Yıkılsın canım. hatta 1-2 sene geçsin yada yeni yerel seçimde gelen belediye başkanı da Çırçır caddesinde ki hizmet binasını da yıksın canım.


***

Sayın İlçe başkanları lütfen siz bunları dert edinmeyin. Ben yazar ve dert edinirim. Zaten muhalefeti ilçe başkanı yapmaz ki! bir kaç  meclis üyesi yapar.

***

Sevgili okurlar ve gerçek dostlar bir araya geldiğimizde lütfen bana söyleyin, Kalemi bırakayım mı? Çünkü gerçekten yoruldum. Beni mücadelem yormuyor? Ben bu yola çıkarken, bu yolun dikenli, engebeli, çetrefilli ve zor olduğunu biliyordum. Çektim besmelemi, çektim kalemi mi köşemden haykırdım bildiğim gerçekleri. Beni yoran şuursuzlar topluluğu. Beni yoran vefasızlık. Beni yoran haksızlık karşısında suspus olanlar. Beni yoran gerçek dava adamlarının azlığı ve beni en çok yoran ise kaypak güreşen poli-tika cılar.


***

Ne demiştik? YAŞASIN RANTLARIN KARDEŞLİĞİ!


***

Sürçü lisan ettiysek af ola.

Sağlıcakla kalın gariii!!!

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 11:33

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17