Karadenizli oyunu hamsiye verir mi? Kartal'da 3 ton hamsi dağıtıldı

Kartal Belediyesi'nin Kartal Doğu Karadenizliler Derneği ile birlikte ilk kez düzenlediği Hamsi Festivali'nde vatandaşlara 3 ton hamsi ikram edildi.

Karadenizli oyunu hamsiye verir mi? Kartal'da 3 ton hamsi dağıtıldı

4 yıldır tertiplenmeyen böyle bir organizasyonun seçimlere 3 ay kala yapılması kafalarda soru işareti oluşturdu. "Karadenizli hamsiyi yiyince oyunu verir mi?" sorusunu akıllara getirdi.


Kurulan mangallarda pişirilen hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.



Festivale ev sahipliği yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de, vatandaşlara hamsi ekmek dağıttı. Karadeniz müzikleri eşliğinde Horon teperek coşan vatandaşlar horona doydular.



Karadenizliyi hamsi konusunda bilinçlendirmek!



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yaklaşık 3 ton hamsi dağıtacağız. Burada sadece hamsi dağıtmak değil, hamsinin bulunduğu yerleri ve hamsinin geleceği ile ilgili bilgiler vermek, bilinçlendirmek! için burada olduk. Güzel bir etkinlik oldu” dedi. Başkan Öz, balık türlerinden en çok hamsiyi sevdiğini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 10:11

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
sahin
sahin - 10 yıl Önce

O kartalı seviyordu. ne yani.4 yil öncesine kadar hamsi sevmiyordu.şimdi mi geldi aklina hamsi.eyvaaaah yooğusam trabzona bir hamsi oteli yada üretme çiftliği mi kuracak. kultur ve turizim başkani idi şimdi de denizc işleri başkani mi olacak. Yandık.

SIRADAKİ HABER

banner17