Kamer GÖK "TAYYİP’İN SALLANDIĞI, RENGİNİN KAÇTIĞI GÜN OLACAKTIR!"

Kamer GÖK

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Örgütünün görev değişikliği nedeniyle gerçekleştirmiş olduğu Devir- Teslim töreni yoğun bir katılımla Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Devir-Teslim törenine Eski Adalet ve Çalışma Bakanları’ndan Mehmet Moğultay, Kültür Eski Bakanı Ercan Karakaş, CHP İstanbul Milletvekilleri Müslim Sarı, Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Yönetimi, Kartal CHP İlçe Başkanı Av. Kamer ve ilçe yönetimi, Gök, Eski İlçe Başkanı Haydar Oğuz, Eski Başkan Nurettin Sarıbal, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Danışmanları Nizamettin Zorgül, Ömer Fethi Gürer, Başkan yardımcıları İbrahim Doğan, Gülseren Böyüktaş, Kadın Kolları Başkanı Gülçin Zaza, Gençlik Kolları Eski Başkanı Erdinç Tarhan, CHP Meclis Karyapsan A.A. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Kartalspor Eski Yönetim Kurulu Başkanı Binali Aydın, Meclis üyeleri İmkân Demirci, Kemal Uyan, Gündüz Çiftçi, Ali Rıza İkisivri, Seyfullah Ongan, Hüseyin Göktaş, Metin Uluyurt, İşadamı ve politikacı Metin Ağırman, CHP 20 Mahalle temsilcisi ve partililer katıldı. Üç dönem Kartal CHP ilçe başkanlığı görevi yapan ve 15 yıl aradan sonra Kartal Belediye Başkanlığı seçiminin kazanılmasında çok büyük katkı ve payı olduğu belirtilen Yüksel Çiftçi’nin Devir-Teslim Törenine gelmemiş olması dikkatimizi çekti.

SERT BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRDİLER

İstiklal Marşımız okunduktan sonra başlayan Devir-Teslim töreninde birer konuşma yapan Adalet ve Çalışma Eski Bakanı Mehmet Moğultay ve Kültür Eski Bakanı Ercan Karakaş AK parti hükümetine adeta eleştiri Bombordumana tuttu. Türk siyasetinin Efsane ve sembol ismi Mehmet Moğultay, “Hizmet eden her iki arkadaşı da kutluyorum. Biri hizmet yaptı, biri hizmet yapacak. Hizmet yapacak olan arkadaşımız diyor ki, “ Ben Sandığı bütün mahallelere koyacam o mahalleden demokrasi’nin gerekleri ne ise o yapılacaktır” diyor. Kendisini kutluyorum biraz sonra kendisine nasihatlerde bulunacağım. O nasihatleri tutarsa sevinirim” diye konuştu. Kartal’ın 20 Mahallesi’nde parti adına görev yapan CHP mahalle temsilcilerinin yoklamasını yapan Moğultay, bazı mahalle temsilcilerinin solonda bulunmamasına haklı olarak tepki gösterdi ve “Bu yoklamayı niçin yapıyorum? Bazı arkadaşlarım Kartal İlçesi’nin dışından gelmişler kendilerine teşekkür ediyorum buna verdikleri önemi gösteriyor bu.

“İÇ ÇEKİŞMEYİ BIRAKIN”

Kurt politikacı Mehmet Moğultay, şöyle devam etti: “AKP iktidarı gidicidir dünyanın hiçbir ülkesinde AKP iktidarı gibi uzun kalan bir parti yok. İktidarın ömrü kısılmaya başlamıştır gidişat onu göstermektedir. Memur, işçi, emekli adeta kaderleri ile baş başa bırakılmıştır. Ülke iyi yönetilememektedir bakın ülke yangın yerine döndü, döndürüldü. İnsanlar gelecekten, huzurdan ve mutlu bir yaşam sürmekten umutlarını yitirmişlerdir. Tekrar söylüyorum AKP iktidarı gidicidir. Bunun işaretleri görülmeye başlamıştır. Hak getirmiştir hal götürecektir. Çok çalışmamız gerekmektedir parti içindeki iç çekişmeleri, hiziplikleri bir tarafa bırakın ve iktidar olmaya hazırlanın. Bu da çok çalışmakla olur. Kapı dolaşın, insanları kucaklayın. CHP iktidara susamış köklü ve güçlü demokratik bir KİTLE partisidir. İlçe örgütü ile bütünleşin, kırgınlıkları ortadan kaldırın ve yarından itibaren iktidara hazırlık çalışmasını da başlatın. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde ki konuşması uzun süre alkışlandı.

“ GÜZEL BİR TOPLANTI YAPIYORUZ”

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ercan Karakaş, burada yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: “ Çok değerli arkadaşlar, özellikle hepinizi içtenlikle ve yürekten selamlıyorum. Güzel bir toplantı yapıyoruz bu toplantıların partimizde gelenek olmasını diliyorum. Bir yönetim görevini tamamladı bir yönetim göreve başlıyor.Bir araya gelmek her iki yönetimi dinlemek gerçekten olması gereken demokratik bir çalışma.Aslında parti olarak demokratik geleneklerimizi geliştirmemiz ve korumamız gerekir. Öteden beri söylüyorum 15 yılını dolduran partililerimize,25 yılı dolduranlara,40 yılını dolduranlara mutlaka Kongrelerinizde, parti yemeklerinde “TEŞEKKÜR” plaketi vermeniz gerekir. Çünkü parti geçmişiyle bugünüyle bir bütündür Sosyal Demokrat anlayışla. Bu toplantıya düzenleyen arkadaşları kutluyorum burda partimize hizmet veren çok sayıda arkadaşımız var. Başta Sayın Moğultay, eski İl Başkanımız, ilçe Başkanlarımız ve bugünkü yöneticiler”şeklindeki mesajı coşkuyla alkışlandı.

“ SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİYİZ”

Karakaş, şöyle devam etti: Parti tabanını güçlendirmek, parti örgütlerini güçlendirmek, parti tabanının siyaset üretimine, ADAY belirmemesine program yapmaya tüzük yapmaya doğrudan katmaktır. Bu yapmadığımız sürece daima haksızız.  Neden? Biz bir Halk Partisi’yizmilyonlarca insanla kucaklaşmamız lazım başarılı olmamız için. Bir milyon üyemizle ve bu halkın gerçekten en fedakâr insanları olan, partiye gelen emek veren zaman harcayan para yardımı yapan aldat veren insanlarla eğer biz katılımı ve birlikte yönetmeyi beceremesek, onlar aracılığıyla halka yaklaşmamız ve halkı kazanmamızda zorlanır. Cumhuriyet Halk Partisi, Belediye Başkanı’mızda söyledi 88 yıllık bir parti, Cumhuriyeti kuran bir parti. Aynı zamanda sol, sosyal demokrat bir partiyiz. O nedenle hep Cumhuriyetin değerlerini korumamız gerekir. Önemli bir görevimiz var değerli arkadaşlar 2014’te belediye seçimleri var. 2015’te genel seçimler, 2015’te Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi. Biz bu seçimlere giderken Kartal’da, İstanbul’da. Bütün ilçelerde bütün mahallelerde bu bilinçle çalışmamamız gerekiyor. Yani Türkiye’yi yeniden SOL, Sosyal Demokratik ilkeleri uygun olarak yapılandırmak hedefi ile çıkmamız gerekiyor. Bu çok önemli” yorumunu yaptı.

“TÜZÜĞÜ YENİLEYECEĞİZ”

Tecrübeli politikacı ve Eski Bakan Ercan Karakaş, şöyle devam etti: “ Seçimlere hazırlık safhası başlıyor proğramımızı yenileceğiz, tüzüğü yenileceğiz. Bunlar biraz ötelendi Kurultay Ekim ayına kaldı benim Kartal’daki yeni arkadaşlardan ve bütün parti üyelerinden RİCAM öncede demokrasiyi isteyen halkın siyaseten katılımını isteyen bir parti olarak, diğer partilere örnek olacak şekilde önce bu methiyeleri kendi içimizde işler hale getirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin en modern en çağdaş partisi olduğumuzu göstermek zorundayız. Başkaları nasıl yaparsa yapsın. AKP evet, Üç seçim kazandılar doğrudur. Burada belli ölçüde bizimde payımız da vardır. Örgütlenmemizi yaygınlaştıramamak aslında bunu fazla abartmayalım. Eğer parti yapısı demokratik olmaya işlemeye başlarsa bir kitle partisi olarak kendi içimizdeki farklı çözüm önerilerini 0 demokratik işleyiş içersinde bugün burada olduğu gibi zaten hallederiz.  Sorun ordan çıkmıyor sorun yapımızın demokratik olmamasından ortaya çıkıyor. İdeoloji, ilkeler, program ve kadro uyum halında olduğu zaman bu parti yükselir. Tekrar söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisi tarihi birikimiyle 21.yy başında Türkiye’nin en çağdaş en modern üye ye dayalı demokratik parti olma hedefini gütmelidir ve bunu gerçekleştirmelidir. Bu vesileyle sayın kamer Gök’e ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

“PARTİNİN İÇİNDE DOĞMUŞ İNSANLARIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av.Kamer Gök,  yapmış olduğu hararetle konuşmada, parti tabanına önemli mesajlar verdi. Gök, “Bey efendiler hanım efendiler sevgili gençler önemli uzlaştıktan yürüyerek birlikte sosyal demokrasi ve siyasal yaşamı yeniden kurulabilmesi bakımından birlikte yürüdüğümüz partimizin ön cephesinde yer alan yoldaşlarımızla ve sevgili gençlerle dünü bugünü bu sahnede bir araya getirdiğimiz için çok mutlu olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Sevgili partililer sevgili yoldaşlar biz zaten böyle bir şeyiz. Zaten dayanışmayı ve mücadeleyi doruklara taşımanın öncüleriyiz. Emperyalizme karşı kavga yürütmüş bir büyük tarihsel birikime sahip demakratikbilişime sahip bir köklü partinin içinde doğmuş insanlarız. Bu süreçlerde bizim yolda bırakacağımız bir yoldaşımız olamaz. Sevgili partililer bir siyaset anlayışı yapmayacağım bizim geçmişimide sosyal demokrat hareketin içinde çok önemli rol almış, görevler yapmış arkadaşlarımız var.”şeklinde görüş belirti

“BENİ TANIMAYAN PARTİLİLER VAR”

Gök, şöyle devam etti: “ Beni tanımayan bir kısım partililerimizin olduğunu çok tahmin ediyorum. Sevgili partililer ben Tunceli doğumluyum. Üniversiteyi İstanbul’da okudum yaşamımın en güzel günleri İstanbul’da geçti.Kısa bir sürede  mesleğimi Tunceli’de ifa ettim. 1980’lerde çıkış dönemiydi SODEP’te görev yaptım. Kısa bir süre kaldım oralarda. İl sekreterliği ve İl başkanlığı yaptım sonra 1985’te İstanbul’a geldim ve çok sevdiğim Kartal’a yerleştim. Bir süre Kartal ilçe başkanlığı görevine geldim. 1980’lerde sonrası hesaplanma mücadelesinde ÖN saflarda yer aldım ve çok önemli görevler yaptım. 1989’a kadar ilçe başkanlığı yaptım 1991 ‘de kısa bir süre İstanbul İl Başkanlığı yaptım.1994’te CHP açılırken o zaman Sayın Genel Başkan Deniz Baykal, İstanbul kuruculuğu görevini tevdi etti bize. Süreç içersinde kendime güç-enerji kattım şimdi neden buradayım ben? Kartal Belediyesi’nde ve yerel parlamento da, sevgili Altınok Öz’ün önderliğinde çok kritik görevlerde bulunmaktaydım. Süreç içersinde önemli işler yaptık partimizi cidden temsil ettik. İlçemiz 03 Temmuz 2011 tarihi itibariyle görevden düştü. Tabii ki görevi yeniden kurmak gerekiyor gelmeler gitmeler oldu. Çok açık ifade etmek gerekiyorsa biraz de bizim geleneklerimize oyumlanmayan bir kısım oluşumlar oldu. Hicap içinde seyrettim bende. Bizim demokratik ve tarihsel birikimlerimiz var”hatırlatması yaptı.

TAYYİP’İN SALLANDIĞI, RENGİNİN KAÇTIĞI GÜN!

Konuşmasına devam eden Kamer GÖK “Ben önemli bir göreve geldim. Hepinizi sırtımda taşımaya, İstanbul’u sırtımda taşıyacak koca bir yürek taşıdığımı bir kez daha huzurunuzda ifade ediyorum. Biz tarihsel bilgiye ve enerjiye sahibiz. Sevgili arkadaşlar, bir adım sonra partimizi kongrelere götüreceğiz. Sandıkları mahallemize getireceğiz. Artık Ankara’dan delege listesi yazıp gelenler, bu ilçenin sınırlarından içeri giremeyecekler. Biz partililer bir araya gelerek sandıklarımıza, birbirimizi kırmadan da birlikte yürüyeceğiz. Yoldaşça, dizlerimizin üzerinde ayak altımız gür, Tayyip’in sallandığını, renginin kaçtığı gün olacaktır.  

“ CHP ‘YE MUTLAKA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kısa fakat öz bir konuşma yaptı mikrofonda ses çıkmayınca  “Kendi sesimi kendim kısarım!" demesi üzerine salondan kahkahalar yükseldi. konuşmasına devam eden Öz "Arkadaşlarım benden konuşma yapmamı istediklerinde düşündüm. Uzun mu olsun Kısa mı olsun? Soyadıma uygun olmasına karar verdim kısa ve öz.Bir kaç konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Partililerimi diyorum ki, sevgili partililer Cumhuriyet Halk Partisine mutlaka sahip çıkmalıyız. Adım adım partinin hizmet çabaları vardır. Cumhuriyetin kuruluş ve kuruluş ilkeleri’nden sapmadan, sosyal demokrat ilkelerle birlikte Çağdaş-Demokrat katılımcı bir şekilde yolumuza devam etmek istiyorum. Burda en hassas olacağımız konulardan biriside Anayasa değişikliğin de Cumhuriyet Halk Partisi’nin TEMEL ilkelerinden asla TAVİZ verilmemesidir.” İfadesini kullandı.

“BENİM İPOTEĞİMDE DEĞİL”

Başkan Öz, şöyle devam etti: “ Belediye seçimlerine 2 yıl 3 ay gibi bir süre kaldı belediye başkanlığı şahsım dahil herkese açık. Herkes Belediye Başkanı olabilir ama bunun kavgasını daha 2 yıl 3 ay varken, bugünden başlatmamamız gerekiyor. Hiçbir makam ve mevki hiç kimsenin ipoteğinde değil. Belediye Başkanlığı’da benim ipoteğimde hiç değil. Geçmişten bugüne 3 yıla yakın dönemde şunu söyleyebilirim ki hiçbir Cumhuriyet Halk Partisi’nin alnının, göğsünün, yüzünü yere dikecek hiçbir eylemde de bu belediye bulunmadı. Sayın arkadaşlarım ilçe başkanımızla ilgili söylemler geldi. Her ortamda “SANDIK” diye ve bunu kendi ruhunda kişiselleştirmiş bir ilçe başkanına görev tevdi edildi. Bu zor dönemeçte kendisine bir görev verildi. O görevi layıkıyla yapacak. Ne zamana kadar? Kendi kişiselleştirdiği duygularla, mahallelerde sandığı koyacak ve o yolda yürüyecek.  O yolda yürürken kendi inançlarını değiştirmediği sürede de yanındayız.Bunda her türlü katkıyı ve yardımı sağlamak bizim görevimiz. Onun için lütfen ve lütfen Sayın İlçe Başkanı’nın dediği gibi Kavaklı Camii’nde SUÇLU arayan partili imajından çıkalım, el birliğiyle ilçe başkanına ve yönetim kuruluna sonuna kadar destek verelim. Bir konuyu daha açıkça belirtmek istiyorum Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte gençlik koluyla, kadınlar koluyla ve de kadınlara verdiği değerle anılırdı. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin O günlere dönecek gibi bir yapı içersinde görmek istiyorum. Buradan Eski Başkanımız Haydar Oğuz ve yönetimine yaptıkları için Teşekkür ediyor, yeni yönetime de görevlerinde başarılar diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

TEŞEKKÜR VE PLAKET

Daha sonra Kartal CHP İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyelerinin tek tek isimleri okundu ve partililere tanıtımı yapıldı. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, görev süresi içinde partiye olan katkı ve hizmetlerinden dolayı halefi Haydar Oğuz’a  teşekkür  etti  ve bir plaket sundu. Ayrıca partililerin Duayen politikacı,Eski Bakan Mehmet Moğultay’a çok büyük ilgi gösterdikleri de dikkat çekti.

Fethi SATICI - Aytekin YAŞAR

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2011, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17