Kadir Topbaş Kartal'da 110 Bisiklet Aparatlı Otobüs'ü hizmete soktu

Kadir Topbaş'ın Kartal'da hizmete aldığı otobüslerde bir de sürpriz vardı.

Kadir Topbaş Kartal'da 110 Bisiklet Aparatlı Otobüs'ü hizmete soktu
Hizmet ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün de Başkan Topbaş’ın katılımıyla 110 yeni İETT Otobüsünü daha hizmete aldı. Bu sefer hizmete alınan otobüslerde bir sürpriz vardı.


Her yıl olduğu gibi bu yılda bütçesinin en büyük payını ulaşıma ayıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların rahat, güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi için İETT otobüslerini peş peşe hizmete alıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliğinde Kartal Sahil Meydanı’nda düzenlenen hizmete alım törenine Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Alev Dedegil, İsmet Uçma, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı AK Parti Kartal Belediye başkan aday adayları, Maltepe ve Tuzla
Belediye başkan aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Hizmete alım töreninde İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Alev Dedegil, İsmet Uçma, Erol Kaya birer konuşma yaptılar.



CHP'li Kartal Belediyesi Kartal'a hizmet etmemiştir.


Törende Konuşan Mehdi Akman "Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 12 yıllık hizmet süresi boyunca Ak Parti'miz tarafından çıta sürekli yükseltilmiştir. Başbakanımıza ve bir dünya markası olan Kadir Topbaş'a buradan teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.  2009 yılında göreve gelen CHP'li Kartal belediyesi maalesef Kartal'ı hizmetten uzak bir noktaya getirmiştir. Kartal halkı maalesef Kartal belediyesinden bu dönemde hiç bir hizmet alamamıştır. Şükürler olsun ki, Büyükşehir belediyemiz Kartal'a büyük hizmetler yapmıştır. Özellikle Kültür merkezleri, spor merkezleri ve ulaşımda Cumhuriyet tarihinin yatırımı olan Kadıköy-Kartal metro hattını bizlere hediye etmiştir. Bunun için büyükşehir belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. bu 5 yıl içinde Kartal belediyesi bir kaç heykel adada kiraladığı otel ve Nevşehir'de kiraladığı otelden başkan bir hizmet yapmamıştır. Biz başbakanımıza ve İstanbul büyükşehir belediye başkanımıza 2014 yerel seçimlerinde Kartal'a Ak Parti bayrağını dikeceğimize söz verizoyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, göreve geldikleri günden bu güne geçen 9,5 yıl süre içersinde İstanbul’a yaptıkları yatırımlar toplamının 60 milyar TL’yi bulduğunu kaydetti. Başkan Topbaş ulaşıma ayırdıkları payın da yüzde 55 olduğunu söyledi.


Bu gün hizmete alınan otobüslerin ayrı bir özelliği olduğunu ve dünyada çok az yerde kullanıldığının altını çizen Başkan Kadir Topbaş, “Otobüslerimizde artık internet var. Bunu tanıtmıştık. İsteyen mobil cihazlarını hızlı şekilde şarj da edebiliyor. Bugün hizmete aldığımız otobüslerde ise bisiklet aparatı var. Dünyada çok az yerde bu uygulama var. Vatandaşlarımız bisikletlerini hızlı ve kolay bir şekilde otobüsün önüne yerleştirip otobüse binip seyahat edebilecek” diye konuştu.


2004 bugüne 2.451 otobüsün yenilediğini ve filoya 1.705 yeni araç daha kazandırıldığını kaydeden Başkan Topbaş, bu araçların toplam değerlerinin de 930 milyon TL olduğunu söyledi.

 
Araçların  tamamının yerli üretim olduğunun da altını çizen Başkan Topbaş, “İETT filosunun yaş ortalaması 14.6’dan, 5’e düşüyor” düşüyor dedi. Bugün hizmete aldıkları otobüslerin ilk etapta 10 tanesinde bisiklet aparatı olacağını sonrasında da bu sayının 50’ye çıkarılacağını aktaran Başkan Topbaş, “Otobüslerimiz Kartal-Kadıköy sahil yolu, Küçükçekmece-Eminönü sahil yolu, Sarıyer-Kabataş sahil yolundaki hatlarda hizmet verecek” diye konuştu.


Başkan Topbaş göreve geldikleri günden bugüne İstanbul’u yeniden şekillendirmek için 7-24 saat çalışma esaslı çalıştıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Geleceğe birlikte yürüyoruz. Türkiye ve İstanbul artık eski günlerinde değil, ciddi bir değişim var. İstikrarın yalandığı güven dolu bir ülke. İstanbul artık eski İstanbul değil. Alt yapısından çevre problemine kadar birçok problemi çözdük. Gelecekten endişemiz yok. Büyükşehir olarak başta ulaşım olmak üzere birçok hamle yaptık. Birileri 20 yıldan beri İstanbul’dasınız ne yaptınız dese onun cevabını sizler veriyorsunuz. Eski İstanbul’u yaşatacağız diyenler sanırız ki kendi dönemlerindeki çöp yığınlarıyla dolu İstanbul’u kast ediyorlar.”


“Kartalda yaşayan insanlar için metro hayaldi” diyen Başkan Topbaş Cumhuriyet tarihinin en büyük metrosu 3 milyarlık yatırımla hizmete soktuklarını söyledi.


Adamlara haksızlık etmişiz…


Başkan Kadir Topbaş kısa bir süre önce bir işadamının kendisine anlattığı bir olayı meydanı dolduran vatandaşlarla paylaştı. ”Bundan birkaç gün önce bir işadamı arkadaşımla onun arkadaşı olan muhalif bir işadamı Taksim’deki hizmete yeni aldığımız tünellerden geçiyormuş. Tünellerden geçerken muhalif işadamı arkadaşına dönerek, ‘Adamlara haksızlık etmişiz. Tüneller çok güzel oldu. Bu işi biliyorlar’ demiş.”


Başkan Topbaş konuşmasının ardından, “Biz hizmetlerimizi gelecek nesillere daha güzel bir İstanbul bırakmak için yapıyoruz” dediği çocukları da sahneye alarak protokolle birlikte hizmete alınan yeni 110 otobüsün kurdelesini kesti.


Başkan Topbaş meydanda bulunan bisiklet aparatlı bir otobüse de iki adet bisikletin nasıl yerleştirildiğini uygulamalı olarak gösterip otobüsü bir süre kullandı.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 19:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17