İstanbul Yörük Türkmenler Derneği'nden Zehir Çıkmazı tiyatrosu

İstanbul Yörük Türkmenler Derneği yurdumuzun kanayan yarasını gündeme getirdi.

İstanbul Yörük Türkmenler Derneği'nden Zehir Çıkmazı tiyatrosu
banner46

İstanbul Yörük Türkmenler Derneği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde,uyuşturucunun zararları konulu Zehir Çıkmazı isimli bir tiyatro gösterimi sundu.

Zehir Çıkmazı tiyatro oyunu gösteriminden önce Kartal Yeşilay Derneğinin hazırladığı, sigara, alkol ve diğer bağımlılık yapan maddelerin zararlarını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program Erdoğan Köse'nin başarılı sunumu ile yapıldı. Murat Özbek'in yazıp yönettiği Mehmet Fatih Yıldız, Uğur Makar, Ozan Polat, Murat Özbek ve Nilay Doğan'ın başarıyla oynadığı Zehir Çıkmazı isimli tiyatro oyununa katılım yoğun olurken, Kartal Mahalle Muhtarları yanısıra bölgede bulunan bir STK Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.


Özellikle ailelerin ilgi gösterdiği Zehir Çıkmazı oyunu, bağımlılık yapan maddelerin zararları ve zehir tacirlerinin gencecik insanları nasıl kendi ağlarına düşürdüğünü anlatan tiyatronun bazı sahneleri izleyenleri duygulandırdı. İzleyenlerin nefeslerini tutarak izledikleri oyun,k onu itibari ile, günümüzün en önemli konusu olması hasebiyle son derece önemli bir duruma temas etmiş oldu.



Programa yerel basının ilgisi de bir hayli fazla idi.



Yörük Türkmenler Derneğinin düzenlemiş olduğu Zehir çıkmazı oyunu, Dernek Başkanı Faruk Şahin’in ”Hepimizin bildiği gibi uyuşturucu kitleler üzerinde büyük tahribatlar yaratan özellikle de gençliğin zihnini bulandırarak kişiyi kendinden ve toplumdan soyutlayan bir illettir. Ülkemizin her alanında olduğu gibi maalesef yaşamış olduğumuz Güzel şehrimiz İstanbul’unda ve ilçemiz Kartal’da gözle görülür şekilde uyuşturucu kullanımı da artmaktadır. Öyle gözle görülür bir artış ki hemen hemen her mahallede birçok gencin bu illete düştüğüne de şahidiz.



UYUŞTURUCU NEREDEYSE İLKOKUL YAŞLARINA KADAR İNDİ



Özelikle uyuşturucu kullanımının orta okul öğrencilerine kadar inmesi gelecek adına endişe verici vahim bir olaydır. Toplumun kanayan yarası olan ilet gençlerimizin yaşama haklarını ellerinden aldığı gibi annelerinde yüreğini parçalamaktadır. İstenildiği kadar failler için ağır cezai müeyyidesi olan yasalar çıkarılsa da maalesef bu uyuşturucu batağına düşen gençlerimizin sayısını azaltamamıştır. Gençlerimiz hala ölmekte hala annelerimizin göz yaşı oluk oluk akmaktadır. Ülkemizde ve yaşamış olduğumuz ilimizde bu uyuşturucu maddeyi piyasaya süren ve bunda ekonomik olarak çok büyük fayda sağlayan kesimlerin kimler olduğunu da milletimiz çok iyi bilmektedir.

 

BU UYUŞTURUCU İLLETİNE DUR DEMELİYİZ


Bunun için toplum olarak bu uyuşturucu illetine dur dememiz ve bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekmektedir. Bugün burada özellikle gençlerimizin ve Kartal halkının katılımıyla gerçekleştireceğimiz Tiyatro etkinliği vesilesiyle İstanbul Yörük Türkmen Derneği olarak ilk eylemsel tepkisi olmayacağı gibi son da olmayacaktır. Gençlerimizi bu illete karşı hiç bir zaman yalnız bırakmayacağımız gibi onlar için her türlü fedakarlığı da yapacağımızı bildiririz.Uyuşturucuyla alakalı yapacağımız tepkisel tiyatromuza destek vermenizi istiyorum”dediği açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra organizsayona katkı sağlayan sponsor ve diğer ilgililere plaket takdimi ile devam etti.

Plaket takdim töreninde kısa bir teşekkür konuşması yapan İBB.Başkan Danışmanı Ebubekir Taşyürek ” Sizleri kutluyorum.Amatör ruhla profesyonelce bir oyun sergilediniz. Herkesin üzerinde büyük bir hassasiyetle durması gereken bir konuyu çok güzel işlediniz. Bu tür oyun ve gösterilerle insanımızın daha bu tür kötü maddelerin ne olduğunu daha iyi anlayacaklarını biliyorum. Bundan dolayı da sizlere ve bu oyunu gösteriminde katkı sağlayan herkesin yüreğine sağlık”dedi.

Programa katkı sunan ve her zaman Yörük Türkmenler Derneğinin yanında yer alan İBB.Başkan Danışmanı Ebubekir Taşyürek’in Plaketini Elazığ’lılar Derneği Başkanı Ömer İçmeli takdim etti.

 
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Resul Özdemir’in plaketini Ak Parti Kartal İlçe Başkanı M.Mehdi Akman takdim etti.


Yeşilay Kartal Şube Başkanı Hülya Göbeloğlu’nun plaketini Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (AYGAD) Başkanı Aytekin Yaşar takdim etti.

 
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 17:17

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17