İsmail Saçlı "Halkımın Sorunlarını Mecliste Çözmek İçin" Adayım

İsmail Saçlı

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu belirten İsmail SAÇLI "Eğer ki ön seçim olursa aday adaylığı için hazırım." dedi.

Neden Milletvekili olmaya aday olduğunu sorduğumuz SAÇLI "Halkın içinde yaşadığım için, halkın siyasetçiden ve milletvekilinden neler istediğini çok iyi biliyorum. Toplumun sorunlarını da biliyorum. Temsil ettiğim kesimin neler talep ettiğini ve çözümlerinin neler olduğunu da. 

Bu sorunların çözümü meclisten geçmektedir. İste bu yüzden milletvekilliğine adayım." dedi.

İSMAİL SAÇLI KİMDİR

1962 yılında Sivas’ın Merkez İlçesine bağlı Çatalkaya (Mazan) Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi ise İstanbul’da okudu. Kasımpaşa Lisesi’nden mezun oldu.

Ticaretle ilgilendi. İstanbul’un önemli esnaf kurumlarından PERPA’da görev aldı.

 Öğrenim hayatıyla birlikte siyasetle de ilgilenmeye başladı. 1980 öncesi gençlik hareketlerinde yer aldı. 12 Eylül darbesinin ardından siyasal sisteme geçilmesiyle birlikte SHP’de siyaset yapmaya devam etti. SHP Beyoğlu İlçe 2’nci Başkanlığı ve İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. Siyasal yaşamına CHP Maltepe üyesi olarak devam ediyor.

 Uzun süredir sivil toplum örgütlerinde ve inanç kurumlarında yöneticilik yaptı. İstanbul’un ilk cemevlerinden olan Okmeydanı Cemevi’nin kurucu başkanı. Kartal Cemevi Vakfı kurucusu ve Genel Sekreteri. Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı. 3 yıldır CEM TV.’de yayınlanan Özel Gündem programını hazırlayıp sunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında birçok yerde seminer, panel ve toplantılara konuşmacı olarak katıldı.

 Çeşitli yöre derneklerinde ve vakıflarında aktif olarak görev aldı.

 Evli ve 2 çocuk babası.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2011, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17