İşçiler Aş, Kartal Belediyesi Taş Diyor! 12 heykel Daha yapılacak Kartal'da!

İşçiler Aş, Kartal Belediyesi Taş Diyor! 12 heykel Daha yapılacak Kartal'da!

Kartal Belediyesi şirketlerinde taşeron olarak çalışan işçiler aylardır maaş alamıyoruz diyerek dün iş bırakma eylemi yaptılar. 

Dün bu olurken, bu gün Kartal belediyesi Taş Sempozyumu yapılacağını ve seçilen heykelleri bildirdi. 12 heykel daha yapılacak ve tahminen 300 bin lira gibi Kartal'ın parası gidecek bu heykellere. Bir yandan işçilerin maaşını veremiyen belediye, öte yandan heykellere para ayırması ise kamuoyunda tezat olarak karşılanmakta.

TEMMUZ'DA 25 HEYKELİMİZ OLACAK

İstanbul'da hiç bir belediyede yaşanmayan bu heykel yarışı sadece Kartal Belediyesi'ne mahsus bir olay. İlk olarak Neyzen Tevfik heykeli, peşinden 1. Taş sempozyumuyla 11 heykel, ardından Kartallı kazım heykeli yapılarak 13 heykelimiz olmuştu. Yeni yapılacak 12 heykellerle bu sayı 25'i bulacak. Seneye de yapılırsa 35'in üzerinde heykel yapılmış olacak. Dünyada hiç bir belediye de örneği olmayarak,  Guinnes rekorlar kitabına girilebileceği çeşitli çevrelerce düşünülmekte.  

3O BİN EURO PARALARIMIZ ECNEBİ HEYKELTRAŞLARA!

12 heykeltraşın yarışacağı sempozyumda heykeltraşların ikisi Türk, diğerleri ise ecnebilerden oluşuyor. Heykeltraşlara adam başı konaklama vs. ücretleri hariç 3 er bin euro ödenecek yani 36 bin euro toplam ücret. Bunun 30 bin eurosu ecnebilere gitmiş olacak. 

Kartal Belediyesi II. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda, heykeller seçildi.

Kartal Belediyesi, 16 Haziran- 06 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Kartal Belediyesi II. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu” için yapılacak heykeller, seçici kurul tarafından seçildi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Yüksek Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu, Prof. Nilgün Bilge, Prof. Meriç Hızal, Prof. Ferit Özşen ve Prof. Vedat Somay’ın yer aldığı seçici kurul, toplam 420 heykeltıraşın çalışması arasından 12 eseri seçti. Yontu sanatçıları 16 Haziran- 06 Temmuz arasında eserlerini tamamlayacak. Türkiye’den de iki heykeltıraşın katılacağı II. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’na, İtalya’dan, Rusya’ya; Bulgaristan’dan, Vietnam’a; Romanya’dan, Çin’e çok sayıda ülkeden heykel sanatçıları katılıyor.

Heykeltıraşlar ve seçilen heykeller

Agnessa İVANOVA (Bulgaristan) Güneş ve Rüzgâr

Arsen GUSHAPSHA (Rusya) Hayat Ağacı

Emine Berika İPEKBAYRAK (Türkiye) Kediler ve Balıkların Uyumu

Panaite CHİFU (Romanya) Harabe

Co Tran HOANG (Vietnam) Ağacın Hayatı

Gueorgui FİLİN (İtalya) Deniz Kızı

Jhon GOGABERİSHVİLİ (Gürcistan) Güneş Haraketleri

Nihat Sezer SEBAHAT (Türkiye) Dışarıyı Görmek

Qian LİANG (Çin) Sevimli Bir Kız

Tanya PREMİNGER (Rusya) İfşa

Viktar Kopach KOPACH (Belarus) Su Döngüsü / Fikirler Döngüsü

Radoslav SULTOV (Bulgaristan) -

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17