İlhan Güzelgün "Kartal'ı CHP'den Alacağız!"

İlhan Güzelgün

Bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıklayan ve Demokratik Sol Parti (DSP) ye geçen İl Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün, Kartal gündemine BOMBA gibi düşen açıklamalarda bulundu.

Kartal’ın iyi yönetilmediğini ve vatandaştan toplanan vergi gelirlerinin çar çur edildiğini bir kere daha hatırlatan deneyimli politikacı İlhan Güzelgün, İstanbul’un bir zamanlar efsane sayfiye semti Yakacık’ta incelemelerde bulundu. Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş’ ıda ziyaret eden Güzelgün, bu arada çarşı esnafını ve TAKSİ durağını ziyaret etti. Özellikle taksici esnafının can ve mal güvenliği ile ilgili İl Genel Meclisi’nde görüşme başlatacağını hatırlattı.

“KARTAL BUNU HAK ETMİYOR”

Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Kartal’da yeni bir yapılaşma sürecine girdiğini, Kartal kamu oyunun yakından tanıdığı ve sevdiği bir ismin DSP Kartal ilçe Başkanı olacağını hatırlattı ve “Maalesef Kartal gerektiği gibi yönetilemiyor, yönetilmiyor. İyi bir cerrah olunabilir ama iyi bir yerel yönetici olmak o kadar kolay değildir. Kartal’ın şu haline bakın ve şöyle bir düşünün Kartal ilerleyeceğine,Kartal gelişip ve güzelleşeceğine daha da çirkinleşmeye başladı.Kartal ve Kartal halkı bunu hak etmiyor ve kabullenemiyor. Çoğu gitti azı kaldı 2014 ‘ de Kartal Belediyesini DSP yönetecek ve belediyeyi mutlaka ve mutlaka CHP’den alacağız ve AK Partiye’de vermeyeceğiz. Kartal’lı Kartal’a sahip çıkacaktır, çıkmak zorundadır” diye konuştu.

“ÇARŞI MEYDANINDA KENDİMİ ASARIM”

Güzelgün, şöyle devam etti: “ Dimdik duran, sözünü esirgemeyen ve DOBRA DOPRA konuşan bir insanım. Hiçbir olumsuzluğa ve çıkar amaçlı hiçbir olaya karışmadım. Sütten yeni çıkmış ak kaşık gibiyim. Benimle ilgili bir kara leke bulsunlar hemen politikayı bırakır ve ÇARŞI Meydanında kendimi asarım. Şerefli ve onurlu bir insanım varsa aksini söyleyen çıksın karşıma” dedi.

“HEYKEL KENT YAPILDI”

Kartal’ın onca çözüm bekleyen mesele ve meseleleri varken bu meseleleri çözmekten aciz  yerel yöneticilerin Kartal’ı ve Kartal belediyesini gerektiği gibi yönetemediğini iddia eden Güzelgün,  “Taşeron işçiler in iki aydır maaşları ödenmiyor, ne zaman ödenecekleri de belli değil. Belediye çalışanlarının maaşlarıda da ödeme zorluğu yaşanıyor. Zabıta personeli maaşını almış ya diğerleri? Böyle yerel yöneticilik olmaz,böyle belediye yönetilmez. Bunların ne yaptıkları, ne yapacakları belli bile değil. Nereli olduğu tartışmaya açık olan  ve “Kartal’lı bahçıvan Kazım” şeklinde halka empoze edilen vatandaşımızın HEYKELİ için Sayın  Öz,”177 bin lira harcandı” açıklaması yaptı. Öz’ün cebinden mi çıktı bu para? Arkadaş kimin parasını kime harcıyorsun? Halkın parasını ÇAR ÇUR ediyorsun. Çalışanlarının maaşlarını geciktiriyorsun ve onların geciken maaşları nedeniyle Elektrikleri, suları ve doğalgazları kesiliyor ve evlerine haciz memurları geliyor. Belediye başkanının bu acı durumdan habere var mı?   Kartal Kartal olmaktan çıkı, çıkarıldı ve adeta HEYKEL KENT oldu.” Eleştirisini yaptı.

ÖZ YIPRANDI VE KREDİ NOTUNU DÜŞTÜ”

DSP’li Güzelgün, “ Kartal Belediye Başkanı yanlış icraatları ile yıprandı ve kredi notu da düştü. Yılların siyasetçisiyim, hiçbir yerde görmediğim uygulamaları Kartal Belediyesi’nde görmeye başladım.  3 yılda DÖRT başkan yardımcısı görevinden alındı. Bu dört isim   3 yıllık süreçte başarılı idi de şimdi mi başarısız oldular? Dört başkan yardımcısını görevden uzaklaştıran sayın belediye başkanı bu Azaklaştırmanın nedenini de mutlaka açıklamak zorundadır. Peki, şimdi görevden uzaklaştırılma sırası hangi başkan yardımcısında? Olmuyor sayın başkan olmuyor. Hizmet üreten insanları görevden alıyorsun ve görevden alma nedenini de açıklamıyorsun. Yoksa görevden uzaklaştırdığın başkan yardımcıları bir SUÇMU işlediler? Bir yolsuzluğa ve ya bir olumsuzluğa mı bulaştılar? Açıklık getir bu konuya ve insanları da ZAN altında bırakma…

Fethi SATICI

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2012, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17