İlçem Gazetesi uyardı Hukuksuz Rant önergesi haberi meclisin gündemine oturdu.

İlçem Gazetesi'nin haberi ile yürekli meclis üyeleri "Hukuksuz rant önergesine" dur dediler.

İlçem Gazetesi uyardı Hukuksuz Rant önergesi haberi meclisin gündemine oturdu.

Gazetemizin son çıkan sayısında yaptığımız manşetteki "Kartal Belediye meclisinde Hukuksuz rant önergesi!" Kartal Belediye meclisinin gündemine bomba gibi düştü.



Muhalefet meclis üyeleri Metin Bektaş ve Mimar Hüseyin Karakaya gazetemizi kürsüde okuyarak, meclisin gündemine gelen ek gündem maddesinin hukuksuz ve yasal olmadığını savundular.


Metin Bektaş, "Değerli arkadaşlar, Kartal Belediyesi'nde hukuk katlediliyor hemde bir hukukçu tarafından. Ben hukuk komisyonu üyesiyim. Arkadaşlar saat 3 te arıyorlar. "Hukuk komisyonu toplantısı var" diyorlar. "Genel başkanımızın katılacağı miting var katılamam. Zaten meclis bunun için iptal edildi." dedim. Meclis bu mitingten dolayı iptal edilebiliyor ama komisyon edilemiyor. Dönüş yapıyorlar "4,5 ta yapılabilir." Saat 6 da genel başkan buradan gidiyor. Mümkün değil. Buna rağmen sayın başkan geçen ay grup başkan vekilimizin vermiş olduğu bir dilekçe var. Hukuk'un nasıl katledildiğini dilekçede belirttik. Bunun takipçisi olacağız. Hukuk komisyonun hazırladığı 9 madde var. Bizde bunun altına katılmadığımızı belirten yazı yazdık. Toplantıya katılmadığı halde katıldı olursa hukuksuzluk olur. Hukuk katledilmiş olur.

Bir hukuk bayanı, hukuğu resmen katletmiştir

Bu gün çıkan basında ki haberde "Kartal Belediye meclisinde Hukuksuz rant önergesi!" denilmiş. Bu madde komisyonlara geldiği zaman kapsamlı bir şekilde inceleriz. Nedir? Ne değildir? diye sorarım. İrdelerim, öğrenirim ona göre tavır belirlerim. Vatandaşımız haklıysa ve haksızsa gereğini yaparım. Ya olumlu, ya da olumsuz görüş belirtirim. Ama maalesef bir şeyler gizleniyormuş gibi, raporlar hazırlanıyor. Hangi hukuk maddesine dayanılarak, neler yapıldığını ben anlamakta zorlanıyorum. Lütfen komisyonları adam gibi çalıştıralım. Saat beşten sonra ben komisyona gelirsem, burada hiç bir bürokratı bulamam. Konu ile ilgili bilgi alacağım hiç bir dosyayı bulamam. Çünkü bürokratlar gitmiş olur. Yangından mal kaçırırcasına bir hukuk bayanı, hukuğu resmen katletmiştir. Sayın başkandan rica ediyorum. Kartal Belediye meclisinde ki hukuksuzlukları düzeltin.  


Bektaş'ın bahsettiği HUKUKSUZLUK DİLEKÇESİ kamuoyunda merak uyandırdı. 


Yangından mal kaçırıcasına!

Mecliste söz alıp kürsüde konuşan Mimar Hüseyin Karakaya "Bu karar nisan ayında bizim muhalefet etmemize rağmen meclisten geçirdiniz. Daha sonra vatandaş itiraz edip dilekçe veriyor. İtiraz eder ama bunun bir yolu yoldamı, bir kanuni prosedürü var. Vatandaş diyorki "Mecliste aldığınız karara itirazım var." Kime itiraz ediyor? Meclise itiraz ediyor. Bu itirazında usulü var. Karar büyükşehir belediyesine gider ve oradan geçer. Askıya çıkar ve askı sürecinda vatandaş gelir itiraz eder. Aksi takdirde her kes bir yoldan itiraz eder ve işler yürümeden ordan burdan çorbaya döner. Bir hukuksuzluk ve bir kargaşa olur. Bu kararın sanki yangından mal kaçırıcasına yapılması herkesin kafasında şüpheler doğurur.

Bu konu çok su kaldırır!

Başta belediye başkanı olmak üzere kimsenin hakkında bir zan oluşmasın. Açık ve şeffaf olsun. Bakın sadece biz düşünmüyoruz, olay basına da yansıdı. Basından arkadaşlarımız yazmışlar ve Kartal halkı okudu. Niye zan altında kalalım. Bakın gazete de diyor ki; Başkanın meclise havale etmesi mecliste şaşkınlıkla karşılandı. Doğrudur, hepimiz Pazartesi günü mecliste bir anda şaşkınlıkla karşıladık. Yani ne oluyor? Ne bitiyor? Düşüncesine kapıldık. Bu konu çok su kaldırır. Kimse zan altında kalmasın." diyerek sözlerine son verdi.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 19:21

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17