İbrahim Doğan 'Kartal sahilinde 90 metrelik gökdelenlere izin verilmemeli'

Kartal Rantiyeci ve şantiyeciler tarafından adeta abluka altına alınmış vaziyette. Heyelan bölgesine inşaat yapıp yol çatlatan firmalardan tutunda, Topselvi Caddesini çökerten firmalara kadar Kartal'ın altını kazan kazana. Kartal'ı yönetenler suspus vaziyette seyrederken, İbrahim Doğan hep sessiz çoğunlukların sesi, gözü ve kulağı oldu.

İbrahim Doğan 'Kartal sahilinde 90 metrelik gökdelenlere izin verilmemeli'

Kartal Belediyesi CHP Meclis Üyesi İbrahim Doğan, Kartal sahilinde çimento fabrikasının yerine yapılmakta olan gökdelenlerin yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.


İbrahim Doğan Kartal Belediye Meclisi kürsüsünden çağrıda bulundu; Sayın Başbakan Erdoğan bile, “Biz sahil alanlarında gökdelenlerin yapılmasına izin vermeyeceğiz” derken Kartal sahiline yapılamakta olan 90 metrelik gökdelenlere de izin verilmemeli” dedi.


Kartal Belediyesi’nin mevcut ilçe merkezini Barcelona modeliyle dönüştürme planı kapsamında, DAP Yapı ve Ağaoğlu ortaklığında Emlak Konut GYO arazisinde gerçekleştirilecek projeye engel olunması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Doğan yaptığı konuşmasında, “Kamusal alanlar imara açılıyor betonlaştırılıyor ve Kartal’da yaşayan halkımızın hava almasına bile engel olunuyor.  Dolayısıyla buna paralel olarak çimento fabrikasının yerini hepimiz biliyoruz arkadaşlar. Orada yıllarca çalışmış oranın tozunu toprağını yutmuş, mahalleli arkadaşlarımız, Kartallı insanlarımız buranın çilesini çekmiş, daha sonra sanayi tahsis edilen alanları ile birlikte çimento fabrikası ve diğer sanayi alanları buradan peyderpey tasfiye edildi. Şimdi de burada kamusal alanı olmasına rağmen TOKİ aracılığıyla yandaş şirketlere verilip gökdelenler yapılmaya çalışılıyor.


Sahilde Pendik-Kartal yolu üzerinde yaklaşık 250 dönüm civarında bir arazi, çimento fabrikasının alanı trafiğe açık olan bir yol var o yolun hemen doğusunda çimento fabrikasının lojmanları var, tek katlı ve etrafında da binlerce ağaç var çam, ağacı, zeytin ağacı aklınıza gelebilecek her tür ağaç var. Bu ağaçları da yok sayarak hazinenin bu alanı imara açılmış, 2.75 emsal verilerek bu da sıfır konumundan sonra 90 m yüksekliğinde bir bloklaştırılma kulesi belediye vermiş bulunmaktadır.

Meclis üyelerinin vicdanlarına sesleniyorum!

Ben burada Kartal Belediye Meclis Üyelerini vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyorum. Değerli arkadaşlar bu planın uygulanması halinde gerçekten telafisi olmayan zararlara yol açacaktır. Burada böyle bir betonlaşmanın yapılması sayın Başbakan tarafından bile “Biz sahillere yakın alanlarda, 5-6 kattan fazla imar izni vermeyeceğiz” diye sayın Başbakanımız kendisi söylüyor. Ama bakıyoruz Sayın Başbakanın kabinesindeki Bakanı bu gökdelenleri yapmaktan çekinmiyor.


Biz Kartal Belediyesi Meclis üyeleri olarak bununla ilgili bir yasal çalışma yapmak zorundayız. Yasal yollara başvurmamız lazım, kamuoyu yapmamız lazım. Kartal Belediyesinin de bu konuda gerekli algıyı göstermesi gerekmektedir. Hepimizin gözü önünde bu betonlaşma yapılacak ve biz seyirci kalacağız, bu gerçekten akla zarar bir durumdur arkadaşlar. Biz kamunun hukukunu ve hakkını korumakla mükellefiz, dolayısıyla bu konudaki gerekli itinayı göstermek zorundayız.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17