Hüsnü Yeşilyurt’tan Hüsnü kuruntu!

Hüsnü Yeşilyurt giderayak öyle bir laf etti ki, duyan pes dedi.

Hüsnü Yeşilyurt’tan Hüsnü kuruntu!

Kartal Belediye Meclisi’nin 5 Ekim 2016 tarihli birleşimde konuşan Kartal Belediye Başkan yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt’un basını aşağılayan üslupta ki sözleri şaşkınlıkla karşılandı.


Geçen ay Belediye Meclisinde Kartal’ın en kıymetli yeşil alan olan (2.620 metre kare)  arsalarından birinin muhalefet meclis üyelerinin ‘Hukuksuzluk’ diye itiraz etmesine rağmen  İstanbul Barosuna verildiğini duyurmuştuk.


Haberimizde “Yeşilyurt'un Kartal'ın en kıymetli arazilerinden biri olan 2.620 metre kare alana "Antik Parsel" demesi de hayretlerle karşılandı.” Diye belirtmiştik.


“Artık” dedim, “Antik” yazdılar!


Yeşilyurt’un geçen ay belediye meclisinde konuşurken mıy mıy konuşmasının ses kaydını defalarca dinlememize rağmen Artık mı? Antik mi? Dediğini anlayamayıp "Antik Parsel" dediğini yazmıştık. Mecliste konuşan Yeşilyurt “Ben Artık Parsel dedim, Antik parsel yazdılar” diyerek tepkisini dile getirdi.


Basını küçümsedi, kendisinin gazeteci olduğunu iddia etti!  


Sözlerine devam eden Yeşilturt “Böyle basın mensuplarının olduğu bir yerde! bunu çok yazdılar çizdiler. Gerçekten değer bulmuyorum bu tartışmaları. Özellikte basında geçen ve aleyhte yazılan yazıları da yandaş basın edasıyla yazıyorlar bu arkadaşlar. Bunları da buradan kınıyorum. Bu haberi yapan arkadaşlarda gazetecilikten uzak, ben 1970’ten lise ‘den beri yazarçizer gazete çıkartan bir arkadaşınızım. Bunlar gazeteci falan değil. Çok samimi söylüyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Gazetecileri Yeşilyurt belirlesin!


İlçem Gazetesi adına Hüsnü Yeşilyurt’u yapmış olduğu konuşmadan dolayı kınıyor ve hükümete ve Kanun koyuculara sesleniyoruz ve diyoruz ki; “Türkiye Cumhuriyeti Basın biriminin başına Hüsnü Yeşilyurt’u getirin. Onun kriterlerine göre gazetecileri belirleyin. Yeşilyurt’un beğenmediği gazetecileri basından men edin ki Hüsnü beyin gönlü rahat olsun.”


“Bunlar gazeteci değil” diyemezsiniz.


Sayın Yeşilyurt’a da diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin izniyle çıkan gazeteleri ve gazetecileri eleştirebilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınız ama yapılan haberler sizin istediğiniz gibi çıkmıyor diye “Bunlar gazeteci değil” diyemezsiniz. Haddinizi aşarsınız. Öyle derseniz bizde size; Demokrasiden ve mensubu bulunduğunuz siyasi partinin genel başkanının basının özgürlüğü söylemlerinden uzaksınız. Siz hukukçu musunuz? Yoksa gazeteci misiniz? Bir karar verin" deriz...

İşte O haberimiz;

Yeşilyurt yeşil alanı feda etti!

07 Eylül 2016 Çarşamba 17:38

Hukukçu Hüsnü Yeşilyurt hukuku mu çiğnedi.

Yeşilyurt yeşil alanı feda etti!

CHP’li Kartal Belediyesi’nin, mülkiyeki Kartal Belediyesi'ne ait 2.620 m2’lik “park” alanının İstanbul Barosu’na tahsis etmek istemesine meclisten tepkiler geldi.


Muhalefet meclis üyelerinin, 2.620 m2 “park'ın” imara açılmasının İmar kanununa, mevzuata ve hukuka aykırı olduğunu, o nedenle bu tahsisin yapılamayacağı itirazlarına rağmen Yeşilyurt mecliste konuşma yaparak geçmesini sağladı. 
 

Yeşilyurt'un Kartal'ın en kıymetli arazilerinden biri olan 2.620 metre kare alana "Antik Parsel" demesi de hayretlerle karşılandı. Yeşilyurt "İstanbul Barosunun ne düşündüğünü bilmiyorum. Biz burayı tahsis edeceğiz, İstanbul Barosu talebinden vazgeçerse o onların sorunudur. Zaten adliyenin yanında da başka yer yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 13:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kazım Kartallı
Kazım Kartallı - 8 yıl Önce

Evet ona göre artık olan kartalın malı parseli Baro hizmetine ver, üzerine demonte yapı yap. peki yıllardır TCDD yakacık hastahanesi altinda ki Ş. K...'a ait yesil alana alınan yere yapı yapma iznini neden vermiyorsun Hüsnü Bey, Sen Dap Rezidanstan aldığın iddaa edilen daireler için açıklama yap önce bakem,

SIRADAKİ HABER

banner17