Hüsnü Süslü Milletvekili aday adayı olacak mı?

Cumhuriyet Halk Partililerin çok sevdi Yr. Doç. Dr. Hüsnü Süslü kararını verdi.

Hüsnü Süslü Milletvekili aday adayı olacak mı?
banner46
Siyasi partiler 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenler için aday adaylık sürecini başlattı. Aday adayı olan isimler kadar aday olmayan isimler de konuşulmaya başlandı. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Kartal Belediye Başkan Aday Adayı olan Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Süslü Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağını açıkladı.

Kamuoyunda adaylığına kesin gözüyle bakılan Süslü, kararının aday olmamak yönünde olduğunu belirterek, partisinin iktidar olması için de elinden geleni yapacağını vurguladı. CagdasSes.com’un sorularını yanıtlayan Süslü, belediye başkan adaylığı sürecinde kendisini gösterilen ilgiden dolayı yereldeki çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini ifade etti.

 İşte Süslü’nün Çağdaş Ses’in sorularına verdiği yanıtlar:

 -CHP milletvekili aday adayı başvuru süreci başladı. İsminiz aday olacaklar arasında geçiyor. Fakat henüz başvuru yapmadınız. Milletvekili aday adayı olmayı düşünüyor musunuz?

Hiçbir platformda aday adayıyım demediğim halde, kamuoyunda oluşan aday oluyor algısı ve insanların sürekli sorması nedeni ile artık bir açıklama ihtiyacı doğmuştur. Kesin bir dille ifade etmek isterim ki milletvekilliği için aday adayı değilim.

-Bu süreçte ne yapacaksınız?

Bu sürecin dışında kalmadan milletvekili aday adayı olan ve partiye ciddi hizmetleri olacak arkadaşları destekleyerek parlamentoda olmalarını sağlayacağız. 

 -Kamuoyunda adaylığınıza kesin gözüyle bakılırken siz aday olmamayı tercih ettiniz. Bunun sebebi nedir?

Belediye başkan aday adaylığı çalışmalarında Kartal’da gerçekleştirdiğimiz yoğun ev, esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde halkın bize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı, hizmetlerimizin yerelde sürdürülmesinin daha yararlı olacağını gördük. Aday adaylığı süreci bitmeden bu konuda yola çıkmış insanların buna göre çalışmasını sağlamak, sürekli ne zaman adaylığını açıklayacaksın sorularına tek tek cevap vermek yerine bu konudaki kararımı kamuoyu ile paylaşmak, örgütü bilgilendirmek ihtiyacı doğmuştur. Siyaset bir hizmet mekanizmasıdır. Kendinizin nerede yararlı olabileceğinize inanıyorsanız, o alanda devam etmelisiniz. Hizmet etmek için illa da milletvekili olmak gerekmiyor. Bu dönemde de İstanbul siyasetinde aktif olarak görev almaya devam edeceğim.

-Yakın çevreniz, ekip arkadaşlarınız ve aileniz bu kararınız hakkında ne söylüyor?

Bu ortak bir karar. Siyaset ekip işidir ve uzun soluklu bir yarıştır. 40 yıla yakın bir süredir ailem bu siyasal kurumda hiçbir beklenti içinde olmadan maddi manevi olarak hizmetkârlık yapmıştır. En zor günlerinde dahi partiyi terk etmemiştir; bize yapılan en büyük haksızlıklara rağmen parti içinde, partinin neferi olarak kalmış, bu uğurda mücadele etmiş bir ailenin bireyi olmaktan her zaman gurur duymuşumdur. CHP bizim yuvamızdır, bizim yaşam kaynağımızdır. Bu büyük ailede fikir tartışması, hizmet yarışı, siyasal mücadele elbet olacaktır. Bu büyük çınarın sade üyesi olmak dahi bizim için övünç kaynağıdır.

 -Peki bundan sonra ki süreçte neler yapmayı düşünüyorsunuz. Yine siyaset içerisinde olacak mısınız?

7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmadan da hizmetlerime devam edeceğim. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Algoloji (Ağrı) Bölümü öğretim üyeliği görevime devam edeceğim. Bulunduğum kurumda kapım her partiliye sonuna kadar açıktır. 20 yıllık hekimlik hayatımda kapılarım nasıl ki halkımıza sonuna kadar açıktı, bundan sonra da açık olacaktır. Hekimlik gibi kutsal bir görevi ifa ederken insanlarımıza yardımcı olmak mutluluğu benim için en büyük onurdur. Önümüzdeki dönemde Kartal yerelinde halkımızın, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının hizmetinde olacağım. Onlarla birlikte sosyal projeler gerçekleştireceğiz. Halka daha çok dokunacağız, onlardan biri ve onlar gibi olarak yaşamaya devam edeceğiz.

 -Aday adaylığını açıklayanlar arasında destekleyeceğiniz isim ya da isimler olacak mı?

İnsan olarak elbette gönlümüzden geçen arkadaşlarımız vardır. Aday adaylarının hepsinin birbirinden değerli, bu uğurda mücadele verecek olan kişiler olduğunu biliyoruz. Hepimizin ortak meselesi kimin aday olduğu, kimin vekil olduğu değildir. Ülke elden giderken, bireysel özgürlükler ve haklar ayaklar altına alınırken, tek adam rejimi yerleştirilmeye çalışılırken; bu uğurda topyekûn güçlü bir mücadele vermek asıl hedefimiz olmalıdır. Bu hedef CHP’nin tek başına iktidar olmasıdır.


kaynak; 
CagdasSes.com
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 21:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17