Hüsnü Süslü 'Daha güçlü Kartal için; Farkındalık yaratarak geliyoruz'

CHP Kartal Belediye Başkan aday adayı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Süslü “Daha güçlü Kartal için; Farkındalık yaratarak geliyoruz” sloganı ile organize ettiği proje tanıtım toplantısı büyük ilgi gördü.

 Hüsnü Süslü 'Daha güçlü Kartal için; Farkındalık yaratarak geliyoruz'

Şadırvan Restaurant’ta düzenlenen toplantıda projelerini açıklayan Hüsnü Süslü "Değerli ilçe başkanlarım ve ilçe yöneticilerim, saygıdeğer meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının değerli başkan ve yöneticileri, belediye başkanı aday adayları ve meclis üyesi aday adaylarım, mahalle birim başkanlarım, sayın kadın ve gençlik kolları başkanlarım; çok kıymetli parti emekçilerimiz bu anlamlı buluşmamıza hoş geldiniz, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 

29 Mart 2014 te muhtemeldir ki ülke kaderine yön verecek bir seçim yaşayacağız. Bu 11 yıldır ülkeyi yöneten, ülkenin temel taşları ve Cumhuriyet değerlerini alt üst eden zihniyetin iktidardan gönderilmesinin kapısının aralanacağı bir seçim olacaktır. İnanıyorum ki bizler hem Kartal’ı hem de İstanbul’u alarak bu uzun iktidar yürüyüşünün meşalesini en önde taşıyan ilçe olacağız. Halka yakın iktidarı Kartal’da kuracağız.

 

İstanbul’da kuracağız ve nihayetinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde 2015 genel seçimlerinde partimizi iktidara taşıyacağız. Partimizde son dönemlerde yaşanan hareketlilik ve yurttaşlarımızın göstermiş olduğu ilgi bunun en güzel göstergesidir.

      

Türkiye zor günler geçiriyor. Ülkemizi 11 yıldır aynı siyasi parti, aynı siyasi anlayış yönetiyor ama ülkemizde ekonomi kötüye gidiyor. Cari açık had safhada. İMF raporlarında 2013 ilk 9 ayındaki verilere göre 60.7 milyar dolar/yıl ile ilk 5 te; 2014 te ilk 4 te olacağız. 2013 itibarı ile dış borç stoku 367 milyar dolar( % 9 artış); özel sektörün payı 252 milyar dolar. Üretim neredeyse durdu. İşsizlik çok çok arttı. Toplumun tepkisini azaltmak için geleceğin hayallerini satmaya başladılar. Ama hemen bugün gerçekleştirilebilecek hiçbir demokratik adımı da atma niyetini göstermemektedirler.

 

Yasaklamalar ve askeri vesayetten kalan yasaları ‘’biz koymadık ki kaldıralım’’ tarzı akla ve mantığa uymayan gerekçeler ile savunmaktadırlar.  Toplumsal gerilim kontrol edilmez hale geldi. En ufak bir toplumsal tepkiye gaz, su, sopa, gözaltı, tutuklama, işkence, baskı, zulüm ve ölümle karşılık veriliyor. Tek kişi diktatörlüğü yaşıyoruz. Eğitimimiz iflas etti. Sağlıkçıyım, hekimim, meslek yaşamımızda böylesine bir curcuna görmedik. Satılacak bir şey kalmadı, üstelik dış politikada da yalnızlaştık. Orada da sıkışmışlığımızı baskı, zor ve savaşla aşmaya çalışıyoruz. Sıfır sorunlu dış politikadan, sıfır komşu noktasına geldik.

 

Bu gidişe bir yerlerden dur demek, neoliberal politikalar yerine istihdam yaratan, üretken, demokrasiye kurumsallaştıran, halkımızı mutlu ve refah kılan, eşitlikçi, adaletçi, özgürlükçü politikalar ve  uygulamalar gerekiyor. Bu toplumun CHP’nin iktidarına ihtiyacı var; bizler bu iktidarın yolunu yerel politikalar ile açacağız. Halka dokunan; sivil toplum kuruluşlarını (dernekler, odalar, birlikler) dikkate alan, onlarla birlikte yöneten bir belediyecilik anlayışını yerleştireceğiz.

 

Çalışmalarımızdan, anlayışlarımızdan hemen görülebilir ve çıkarılabilir ki, yerel yönetimleri yerel iktidar odağı olarak değil, yerel demokrasi odağı olarak gördüğümüzü öncelikli olarak belirtmeliyim. Hal böyle olunca, partimizin hatta tüm partilerin küçükten büyüğe tüm görevlere partililerin daha da genişletirsek yurttaşların katıldığı ön seçimlere getirilmesinden yanayım, yürekten istiyorum. Vatandaşı yönetecekleri vatandaşın kendisi seçmelidir. Örneğin; Kartal da 485 bin nüfus ,315 bin seçmen var. Partimizin üye sayısı 12 bin. Partimize oy veren insan sayısı 100 binlerde. Bu kadar insan kendi içinden yöneticilerini özgürce, kendi iradesiyle, daha sonrada hesap soracağı şekilde neden seçmemeli?

 

Demokrasi böyle yerleşir, yayılır, özgür kent ve kentli böyle yaratılır. Örgütümüz ile birlikte ve onların önderliğinde çalışmak esas ilkemizdir. İlçe yönetimlerimiz bizim için amir kurumlarımızdır. İlke olarak birlikte, omuz omuza çalışmak esastır. Asla ayrılıklara ve küskünlüklere yol açmayacağız.

 
Neden Kartal?

Büyüdüğümüz, yetiştiğimiz, bütün ailemizin yaşadığı, havasını soluduğumuz yer Kartal. Buraya borçluyuz. Daha iyi daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir Kartal hedefliyorum. Belediye Başkanlığının tümüyle bir uyumlu ekip işi olduğuna inandığımdan; son derece kaliteli, bilgi birikimli bir ekiple çalışıyoruz.


Kartalda tükenmişliğin hızla ilerlediğini söylemek gerekir. Bunlar durmadan yükselen binalar, beton yığınları, yok edilen yeşil alanlardır. Pendik’ten Kartal’a girdiğinizde minibüs yolunun sağ yanına bir bakın. Dev gibi panolar, Eczacıbaşı’nın o güzel zeytinlik arazisi, Yunus Çimento fabrikasının tarihi nitelikli bacası artık yok.

 

Şimdiden insan boğulduğunu hissediyor. Bizi biz yapan değerlerimiz yitiriliyor. Zemini en sağlam olan alanlar dahi, rant uğruna doğal afet alanları ilan ediliyor. İnsanlarımızın geleceği belirsizliğe bırakılıyor.

 

Çalışma anlayış ve ilkelerimizi, e-belediye, yeşil belediyeye dönüşüm manifestomuzu hazırladık ve sunduk.

 

Sloganımız şudur:  Kartal’ı bir yıldız kent yapacağız. Kartal önceden bir işçi, emekçi, memur kentiydi. Neoliberal politikalar Kartal’ın rengini soluklaştırdı. Kartal’a hızla bir kimlik gerek. Bunu bizim yaratacağımıza inanıyorum. Kartal’ı demokratik özgür bir kent yapacağız. Bunun için öncelikle geleneksel belediyeden e-belediyeye, yeşil belediyeye dönüşümü gerçekleştireceğiz.

-        7 gün 24 saat kesintisiz, sürekli, nitelikli saydam yönetim, çalışma

-        Mahalle ve mahalleli dostu

-        Gençlik gelecek, gelişim dostu

-        Eğitim, emekçi, engelli dostu

-        İnsan iletişimi, istihdam dostu

-        Kent yaşamını ilgilendiren tüm kararlarda özgür kentlinin katılımı

-        Yatırım ve hizmetlerin adil ve dengeli paylaşımı

-        Kirlenmeyi kaynağından önleme

-        Sürdürülebilir ekonomik, sosyal gelişme


Gücümüzü partimizin kurucusu Atatürk’ten, partimizin ilkelerinden, Kartallılara olan ve Kartal’a olan sevgimizden alıyoruz. Sorumluluğumuz da bunlaradır.


İlk Belediye Reisimiz Yasin Ağa’dan bugüne kadar Kartalımıza hizmet vermiş, emeği geçmiş tüm Başkan, Meclis üyesi, Belediye çalışmaları hasılı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Aday adayı tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Ülkemi ve Kartal’ı seviyorum.

 

Gerek yok her sözü, laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

 

Olsun be aldırma Yaradan yardır

Sanma ki zalimin ettiği kardır

Mazlumun ahı indirir Şahı..

Her şeyin bir vakti vardır

Yaşam Kartal ile güzel hizmet Kartal için güzel

 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 22:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17