Hüsnü Süslü: “Daha da güçlü bir Kartal için adayım!”

Kartal için iddialı bir isim olan Hüsnü Süslü, 30 Ağustos Cuma günü Kartal CHP İlçe Merkezi’nde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

Toplantıya CHP Kartal İlçe Başkanı Avukat Kamer Gök, Türk – Almanya Dostluk Federasyonu Başkanı Cihan Sendan, Kartal CHP Belediye Meclis üyeleri, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe CHP Belediye Başkan Aday Adayları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı.


Halkın yoğun ilgi  gösterdiği toplantıda Süslü “Büyük, güçlü, ilerici ve modern bir kent için çalışıyoruz.” ifadesini kullanarak, projelerine değindi. Doğru adımlarla yepyeni bir Kartal hedeflediklerini belirtenHüsnü Süslü, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için hazır olduklarının da altını çizdi. 16 yıldır Kartal’da uzman doktor olarak hizmet veren Belediye Başkan Aday Adayı, bölgenin gelişimiiçin çalışmalarda sınır tanımayacaklarını söyledi.


“Tam anlamıyla bir marka kent yaratacağız.” 


İstihdam olanaklarından sağlıklı yaşama kadar birçok konuda planları olduğunu ve markalaşan bir kent yaratmak için ürettikleri projeleri yakın zamanda bölge halkı ile paylaşacağını söyleyen Süslü sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye Başkanı Aday Adayı olarak,  Kartal halkının sıkıntılarını en kısa sürede çözmek hedefindeyiz. Bunun için istihdam olanaklarından, sağlıklı yaşam koşullarına kadar her konuda fikirlerimizi ortaya koyduk. Bu projeleri en kısa sürede halkımızla paylaşacağız. Daha güçlü bir Kartal için hazırız.” Dedi.


İşte Hüsnü Süslü'nün o konuşması;


Değerli Başkan, sayın ilçe yöneticilerim; değerli Cumhuriyet Halk Partili mücadele arkadaşlarım, sevgili basın emekçilerimiz, çok değerli sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sevgili Kartallı hemşerilerim;


Biliyorsunuz ki bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Öncelikle, milli mücadelemizin başarısını kutladığımız bu özel günde ve  Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu anlamlı demokrasi buluşmasında sizleri yanımızda görmekten büyük bir onur duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz!


Değerli arkadaşlar;


Bugün burada; milletimiz için, semtimiz için, daha modern ve güzel bir Kartal için büyük bir ekiple ilk adımımızı atarak, Kartal halkının karşısına çıkıyoruz. İstiyoruz ki bu ekip her geçen gün büyüsün. Daha çok birlik ve beraberlik içinde olalım. İşte bu sebeple çok güzel bir yola çıktık. Bu yoldaki ilk görevim Kartal için Belediye Başkanı aday adaylığımı açıklamaktı, bunu da sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.


Bilmelisiniz ki; bu kentin sokaklarında büyüyen, bu kentte okuyan ve 16 yıldır burada hekimlik yapan bir birey olarak, makam derdim olmadı.Sadece daha yenilikçi ve modern bir Kartal’a ulaşmak istedik ve çalışmalarımızı arttırdık. Ve hep beraber daha çok çalışmaya and içtik. Biliyorsunuz ki; ben de içinizden biriyim. Alçak gönüllü olmayı, derdi olanın yardımına koşmayı, düşenin elinden tutmayı en büyük erdem olarak gördüm.  Kendime güvenim tam. Bu hizmet bayrağını sizler ile birlikte ve sizlerin desteği ile en iyi şekilde taşıyacağıma inanıyorum.


Siz değerli Kartal Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Başkanı aday adayları;


Bizler bu partinin başarısı için ter döken dava arkadaşlarıyız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı en yükseğe en uzağa taşıma mücadelesidir. Unutmayalım ki bizler rakip değiliz. Bu yolda hepinize başarılar diliyorum.


Sevgili Kartallılar,


Hepimiz yıllar önce Anadolu’nun farklı şehirlerinden daha iyi yaşam koşulları için göçüp bu kente geldik.  Kimimiz Sivas’tan, kimimiz Erzincan’dan,  kimimiz Diyarbakır’dan, kimimiz Kars’tan, Trabzon’dan, Tokat’tan, Konya’dan, Eskişehir’den, Afyon’dan ve daha onlarca şehirden tüm yaşananları geride bırakarak, gelip bu kentte yeni bir yaşam inşa ettik.  Biz köyden geldiğimizi unutmadık, ama kentli olmanın gereğini de yerine getirmeye çalıştık,  hepimiz Kartallı olduk. Ve semtimizin zamanla değişimini gözlemledik.


Şimdi öncelikle Kartal’ın İstanbul ve Türkiye içindeki değişimine ve önemine değinmek istiyorum.


Bildiğiniz gibi, semtimiz yapısı itibarı ile İstanbul şehrininve Türkiye’nin  siyasetine yön veriyordu. Maltepe, Pendik ve Tuzla Kartal’a bağlıydı ama artık değil. Buralar zamanlaayrılarak bağımsız, gelişmiş bir ilçe oldular. Sonra ne oldu? Kartal bu bölgelerin arasında sıkışarak, unutulan, kaderine terk edilen bir işçi kenti, bir fabrika kenti olarak kaldı. Bu durum değişmeli ve değişecek! Bir marka kent yaratacağız. Eskiden olduğu gibi ilçemizi, belirleyici, yönlendirici gücüne kavuşturacağız.


Değerli Partililer,


Sizin karşınıza farkındalık yaratmak iddiası ile çıkıyorum. Sizler ile birlikte Kartal’ı yönetme hedefi ile yola çıkıyorum. ‘’Yerel yönetimlerin, yerel iktidar odağı olarak değil, yerel demokrasi odağı olarak görülmesi gerektiğine inandığım’’ için yola çıkıyorum. . ‘’Ele geçirmek, feodal alanlar oluşturmak, birilerini yenmek, yok etmek ve ekonomik hegemonya kurmak’’ bizim asla kabul edemeyeceğimiz ve karşı mücadele göstereceğimiz düşüncelerdir. 


Bunları değiştirmenin zamanı ve yeri gelmiştir. Bu haklarınızdan asla vazgeçmeyin. Sizi yönetecekleri tek söz sahibi olarak sizler belirlemelisiniz. Ön seçim ( eğilim yoklaması) hakkınızı başkalarına asla teslim etmeyin.  Sizin onayınız ve yol vermeniz olmadan asla aday olmak istemeyiz. Bu yüzden, aday olduğumda meclis üyeliklerinin seçimi örgüte bırakılacak, bölgesel ve meslek dengeleri gözeterek kendi mahallelerinden seçilen kişilerin meclise aday olmaları sağlanacaktır.


Bu durumdaki tek şartım; seçeceğiniz adaylar arasında yeterli sayıda avukat, mühendis, hesap uzmanı, şehir plancısı, eğitimcive  sendikacınınolmasıdır. Ve tüm adaylar seçilirken mahalle dengeleri gözetecek çalışmalar yapılmalıdır.


Önemli bir konuya daha değinmek istiyorum.
Kartal’ı yönetecek kişi muhakkak ki Kartal’lı olmalı. Dışarıdan gelerek Kartal’ı yönetmeye talep de olmamalı,  Kartal dışından belediye kadrolarına yönetici de atanmamalı. Bir yeri yaşamadan, görmeden; sıkıntıları ve eksikleri nasıl görebilirsiniz ki? Göremezsiniz. Son araştırmalara göre biliyorsunuz ki;Kartal’da  485 bin nüfus, 315 bin seçmen var.Bu nüfusun arasından CHP’ye oy veren 106 bin seçmen, 12 bin üye mevcut. Görünen o ki, Kartal kendi içinden her kademe için kendini yönetecek kişileri fazlasıyla çıkarır.


Biz istiyoruz ki;
özellikle partimiz için yıllardır emek harcayan insanlarımızın tecrübeleri ışığında, kadınlara ve gençlere yönetim kadrolarında daha çok yer verelim.Üretken, dinamik hedefleri olan genç yöneticiler yetiştirelim. Belediye yöneticiliği, emeklilik yaşlarının geçirileceği bir hizmet değil, başarısı ile daha büyük hedefleri elde edebilecek kadroların iddiası olmalıdır.


Sevgili Kartallılar,


Bir diğer konu da Kartal’ın kalkınması ile ilgili. Biliyorsunuz ki, sizlerin emeği ile kazanılmış maddi değerler semtimize yatırım olmalıdır. Eğer Belediye Başkanı olursam, öncelikle bu duruma el atacağız. Kartallı’nın  tek bir kuruşu dahi Kartal sınırları dışında kullanılmamalı.  Tüm yatırımlarımız ve hizmetlerimiz olması gerektiği gibi Kartal sınırları içinde olmalı ki, gelişelim ve ilerleyelim. Kardeş belediye uygulamamız, partimizin belediyecilik hizmetlerinde memnuniyeti en üst seviyeye çıkarmayı içeriyor. Biz komşu belediyelere örnek olarak bu sistemin daha geniş halkaya yaygınlaşmasını hedefliyoruz.  Bu projeyle, partimizi en güzel şekilde temsil ederek, diğer bölgelerdeki oylarımızda da ciddi artışların olmasını bekliyoruz.


Ayrıca bir spor sever olarak gündemimizdeki diğer konuya da değinmek istiyorum: Spor ve Kartalspor.


Yasalar gereği yerel yönetimlerin profesyonel spor kulüplerine maddi yardımda bulunması mümkün değildir. Fakat Kartalspor’un tekrar 1. Lige dönmesi için Kartal halkı olarak el ele vereceğiz ve seferberlik başlatacağız. Esentepe Mahallesi’ndeki Bulvarspor, Topselvi’dekiAltınorduspor, Hürriyet Mallesi’ndekiKurfalıspor, Alperhan Spor Kulubü, Uğurmumcu Mahallesi’ndeki Uğurmumcu Spor Kulübü gibi onlarca amatör kulübümüze ise imkanlar çerçevesinde tüm destekleri sağlayacağız, insanlarımızı spora teşvik edeceğiz.


Değerli Partililer Sayın basın Mensupları;


Özgür basın,  bir toplumun sağlıklı haber alma kaynağı, ciddi bir denetleme mekanizması ve doğruları gösteren bilgi merkezidir. Yerel basın, özellikle bölgesel haber kaynağı açısından önemli bir yapıdır. Bağımsız, ayakları üzerinde duran, doğruları yazan, korkmadan  eleştirebilen bir yerel basın yapısı en çok istediğimiz oluşumlardan birisidir. Yapıcı ve gerçekçi olmak koşulu ile tüm eleştirilerden ders alacağız, yanlışımızı gösterdikleri durumlarda ise  asla ötekileştirmeyeceğiz. Yazılanları değil, yanlış olduğu gösterilen icraat, davranış ve söylemlerimizi değiştireceğiz. Birini ötekine kırdırmak veya üstün tutmak şeklinde bir davranış içine girmeyeceğiz.


Değerli Cumhuriyet Halk Partililer;


Semtimizin sivil toplum yapısını güçlendireceğiz. Demokratik bir ortamın sağlanması için bu gereklidir. Kültürel zenginliklerimizi ileri kuşaklara taşıyan, fikirlerimizi özgürce ifade etmemizi sağlayan bu yapılanmalara destek olacağız, olacağız ki ilçemizdeki muhtarlıklar,  esnaf odaları, dernekler, meslek odaları, spor kulüpleri kendileri herkes kendini özgürce ifade etsin. Bunun için bu yapılarla sürekli koordinasyon içinde olacağız, aylık toplantılar yaparak, önerilerini, sorunlarını dinleyeceğiz ve çözümler üreteceğiz.


Ayrıca Kartallıların sorunlarına hızlı ve pratik çözümler sağlayacağız.


Mahallelerde sosyal belediyecilik  için mahalle komiteleri oluşturacağız.  Bu komitede ilçe yönetiminin onayı alınarak mahalle birim başkanı, bir meclis üyesi, muhtarve kanaat önderleri olacak. Mahalle  sorunlarınınhızlı tespiti, çözüm mercilerine ivedilikle ulaştırılması ve çözüme kavuşturulması için bu gereklidir. Kartallının neye ihtiyacı varsa, hiç tereddüt etmeden, orada bir taş varsa elimizi taşın altına koyacağız. İnsanlarımızın acı günlerinde de, mutlu günlerinde de yanlarında var olacağız. Düğün evinin defçisi, cenaze evinin yasçısı biz olacağız. Yerel idare yatırımlarımızı halkımızla beraber karar vererek uygulayacağız.

 

Değeli Kartallılar;


Merkezi hükümetin çıkardığı kanunların, ilçe belediyelerinin, birçok alanda elini kolunu bağladığını biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yandaş belediyecilik ilkesi nedeni ile kendinden olmayan ilçe belediyeleri çalışamaz hale getirdiğini de biliyoruz. Çevre Bakanlığı’nın, TOKİ’nin keyfi uygulamalarının,  Kartal’da yarattığı sıkıntıların da farkındayız. Birgece yarısı gönderilen emir yazıları ile Kartal’da yandaşlara peşkeş çekilen büyük arazilerin de farkındayız. Anlaşılmıştır ki Büyükşehir Belediye Başkanı ile kişisel dostluklar - abi hitapları- sorunu çözmemektedir. Bu durumları ancak ve ancak toplumsal topyekûn mücadele ile örgütün desteğini arkanıza alarak direnerek çözebiliriz. İnanıyorum ki Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da aldığımız gün sorunlarımızın çözümünün hızlı olacağı gün olacaktır. 5000 lik plan tadilatları ile sizlerden alınan, yandaşa verilen tüm arazileri geri alacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.


Bir başka konu da e-belediye ve yeşil belediye manifestomuzdur
.


Biz çalışma anlayış ve ilkelerimizi, yeniliklere ayak uydurarak ve daha ileriye gitmeyi hedefleyerek oluşturduk. Bunlardan biri de internet dünyasıyla hızlı ve pratik çözümler sağlamak.e-belediye, yeşil belediye dönüşüm projelerimizive bir çok gerçekleştireceğimiz çalışmayı sizlere mahalle toplantılarımızda, proje tanıtım toplantılarında sunacağız. UKM’den izin alınmak koşulu ile Metro (Adliye Sarayı) ile Marmaray( Kartal Merkez) arasında hafif raylı sistemi mutlaka yapacağız.  Her mahalleye aile hekimlerinin kullanacağı Sağlık Merkezlerini enkısa sürede yapacağız. Hasta ve engelli vatandaşlarımızı sağlık kurumlarına götürüp getirecek ambulans hizmetleri ve personel organizasyonunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Tüm ülkede örnek olabilecek fiziksel ve zihinsel engelliler için gündüz bakım ve  etkinlik merkezini hayata geçireceğiz. 50 yıllık apartmanların altında açılan gündüz bakım yuvalarını en kısa sürede güvenlikli yerlere alacağız. Kartal sahilinde deniz suyu arıtmalı havuzlar, etkinlik parkları mutlaka yapılacak. Kartal Stadı’nın olduğu alana bodrumuna otopark, zemin kata sabit halk pazarı, üstüne şehir parkı ve etkinlik alanı yapılacak. Stad olarak Kartal’da birçok büyük alan mevcuttur. Bunlar İşbankası arazisi içindeki spor alanı, Sancaktepe sınırında bulunan arsamız veya yeni Adliye Sarayı bitişiğindeki mülkiyeti bize ait olan arazimiz sayılabilir.


Değerli Partililer;


Bir zamanlar İstanbul’un büyük sanayi kuruluşları Kartal sınırları içerisinde yer almaktaydı. Kentleşme sonucunda büyük çoğunluğu taşındığından; üretici olmaktan çıktık tüketici olmaya başladık. Bu toplumumuzun ekonomik olarak zayıflamasına neden oldu. Artık toplumlar turizm, hizmet sektörü, teknoloji merkezleri, eğitim ve sağlık hizmetleri üzerinden kalkınır oldular. Kartal sınırları içinde bulunan iki büyük kamu hastanesinin yakın gelecekte üniversite haline dönebilmeleri için tüm imkanlarımız seferber edilecektir. Yıllardır ısrarla ifade ettiğimiz ve bir mecburiyet haline gelen; en az bir kız ve erkek öğrenci yurdu ihtiyacı ivedilikle halledilecektir. Sağlıklı ve güvenilir barınma bir insanlık hakkıdır. Eski ve güvensiz binaların yenilenmesi bir mecburiyettir. Bu değişimde insanları ötekileştiren, yalnızlaştıran, yakın komşuluk ilişkilerinden uzaklaştıran ve zorlayıcı dikte ettirici kentsel dönüşümlerden asla yana olmayacağız.


Artık yavaş yavaş konuşmamı toparlayalım. Bilmelisiniz ki;


seçildiğim takdirde CHP bayrağı altında seçime girdiğimi ve örgütün çalışmaları ile kazandığımızı asla unutmayacağım. İlçe yönetiminin parti tüzüğü gereği belediye başkanının bir üst makamı olduğunu; toplum içinde bu yapı ile asla çatışma değil; bilakis tam uyum içinde çalışacağımı beyan etmek isterim. Unutulmamalıdır ki ilçe başkanı meclis grubunun da başkanıdır. Başarısızlıklar bana mal edilebilir ama başarı her koşulda örgütündür. Bu örgütün her bireyi iliklerine kadar bu başarının gururunu taşıyacak.  Örgütten aldığımız güç ile tüm Kartal halkını kucaklayacağız, onlar bize değil biz onların ayağına gideceğiz. Çünkü halkın efendisi değil; halkın hizmetçisi olmayı kendimize görev biliyoruz.


Sonuç olarak yönetim anlayışımız;


Buyurucu değil - önerici; kapalı değil - açık; seçkinci değil - halkçı; savurgan değil - tutumlu; kayırıcı değil - adil; baskıcı değil ikna - edici; ayırımcı değil - bütünleştirici; tüketici değil -üretici; sorumsuz değil - bilinçli; yıkıcı değil - kaynak yaratıcı olacaktır.


Değerli Arkadaşlar;


Son 10 yıldır CHP olarak dış politika da yapılan yanlışları, hükümete çözüm önerileri ile birlikte göstermemize rağmen; dikkate alınmamış ve aynı yanlışlarda ısrar edilmiştir. Tüm koşuları ile problem yaşayan, komşularının içişlerine karışmayı kendine görev edinen bu nedenle de yalnızlaşan bir Türkiye örneği var önümüzde. Mısır ve Suriye’ de yaşanan insanlık dışı katliamlara seyirci kalmak asla kabul edilemez. Ama bunu çözümü de taraflardan birinin eline silah vermek değildir. Dün kardeşim  dediğiniz kişiler ile şimdi düşmansınız; şimdi sırtını sıvazladığınız kişilerin yarın azılı düşmanımız olmayacağının garantisi olamaz. Komşunun evinde yakılan ateş er veya geç size de sıçrayacaktır. Bunu asla unutmayın.

Sevgili Kartallılar;

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. 26 Ağustos 1922 yılında başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığındaki zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. Tüm ulusumuz için anlamlı bir gündür, hepimize kutlu olsun. Barış ve huzur içinde, kardeşçe yaşama arzumuzu, hakça bölüşme ilkemizi  her gün  dile getiriyoruz. Bu vesile ile 1 Eylül Dünya Barış Günü’müz de kutlu olsun.

Hepinize, katıldığınız için en derin duygularımla teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu yol hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.  Saygılar sunuyorum.

 



Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17