Hüseyin Telli 'Çocuklarınızı Meslek Lisesine gönderiniz!'

İnsan Kaynakları Direktörü, danışman Hüseyin TELLİ ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Hüseyin Telli 'Çocuklarınızı Meslek Lisesine gönderiniz!'

Aytekin Yaşar - Sayın Telli; Özel bir şirket de insan kaynakları direktörü  ve  birkaç sektörde firmalara danışmanlık  görevinde bulunduğunuzu biliyoruz. Hiç bir menfaat gözetmeksizin, Kartal- Pendik ve Tuzla bölgesinde ikamet eden onlarca insanımıza iş bulmasına yardımcı olarak işe yerleştirdiniz. Oysa biliyoruz ki, insanlar işsizin halinden pek anlamaz ve he, he deyip geçiştirirler. Sizin bu duyarlılığınızın nedeni nedir açıklarmısınız?

 

Hüseyin Telli-  Aytekin bey, öncelikle bu ziyaretiniz için ve gazetenizde bize de yer ayırdığınız için teşekkür ederim. Evet, zaman zaman çeşitli dönemlerde ben de işsiz kaldım. dolayısı ile  işsizliğin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bu konuda yardımcı olmak bir insanlık görevidir. Bu kardeşlerimiz sadece dua etsinler bize yeter.

 

A.Y. - İşsiz kardeşlerimiz için soruyorum, yeni işe alımlar olacak mı?

 

H.T. - 100 e yakın personel alımları olacak.  İşsiz olan kardeşlerimiz gazeteniz aracılığı ile bana cv-lerini ulaştırsınlar. Kardeşlerimize meslekleri ile ilgili örtüşenlere yardımcı olmaya devam edeceğim İnşallah.

 

Meslek Lisesi Mezunu eleman bulamıyoruz!

 

Eleman bulma konusunda sıkıntı çektiğimiz zamanlar oluyor. Meslek liselerini öldürüyoruz. Biz İstanbul, Kartal, Pendik ve Tuzla kısaca Anadolu  bölgesinde meslek lisesi mezunu eleman bulamıyoruz. Yetişmiş teknik eleman yok. 20 yıllık işletmecilikte İnsan kaynakları yönetiminde ve iş  hayatımda böyle yanlış bir uygulama görmedim. Meslek liselerine rağbet olmadığı için, sanayici ekip ve eleman bulmakta zorlanıyor. Gençlerimiz de üniversiteye giremeyeceğiz diye meslek liselerini tercih etmiyor. Gençlerimiz gelecek İş yaşamında mutlaka  meslek Liselerinden mezun olmalı (Kalıpçılık,Torna CNC, Presler mekanik makine ve ekipmanlarda çalışmalı) bir işyerine başladığında aylık 2000-5000-tl net Aylık maaş alıyorlar.

 

A.Y. - Bizim aldığımız izlenimlere göre bölgemizde sayılan ve sevilen bir insansınız. Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?

 

H.T. - Geçen dönem seçimlerde Kartal, Pendik, Tuzla bölgesinde beni tanıyan halk ve esnafımız tarafından bana o denem bu konu teklif edildi. Çok erken olduğunu düşünerek kabul etmedim. Bu seçimlerde partim beni layık görürse milletvekili adayı olmayı düşünüyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 09:54

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
.
. - 10 yıl Önce

sn.telli haklı kendısını uzun zamandır tanırız.çevresi ıcın elınden gelenı yapan kısıdır. bız bu sekıl durust ınsanların yanındayız.insaalah rabbım yolunu acık etsın.

SIRADAKİ HABER

banner17