HGS İle İlgili Bilinmeyen Herşey

HGS yani hızlı Geçiş sistemi araçların köprü ve otoyollardan geçişlerinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde geçişlerinin sağlanmasına yönelik olarak kart kullanılmasını sağlayan bir sistemdir.

HGS İle İlgili Bilinmeyen Herşey



HGS Nedir?

HGS yani hızlı Geçiş sistemi araçların köprü ve otoyollardan geçişlerinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde geçişlerinin sağlanmasına yönelik olarak kart kullanılmasını sağlayan bir sistemdir.

HGS Sistemi Nasıl İşler?

 

Araca entegre edilmiş olan HGS kart ile Gişe üzerindeki bir okuyucu araç camına yapıştırılan okunabilir HGS etiketini otomatik nir biçimde görür. Geçiş ücreti etiket için tutulan bakiyeden düşürülme yoluyla alınmış olur.

 

HGS Kart Almanın Avantajları Nelerdir?

Otoyollar ve Boğaz Köprüleri gişelerinde nakit ücret tahsilatı yapılmadığı için HGS ile geçiş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

HGS otoyol ve köprü gişelerinde durma yapmadan araçlara geçiş yapma imkanı sunmaktadır.

HGS Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

HGS başvurunuzu araç ruhsatınız ve kimlik bilgileriniz ile PTT ve anlaşmalı banka şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Kart başvurunuzu gerçekleştirdikten yaklaşık bir hafta sonra kartınız adresinize ulaştırılmış olacaktır. Kartınızı aldıktan sonra aracın ön cam kısmına yapıştırmanız gerekmektedir.

HGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

HGS kart etiketi başvurusu için yukarına belirtmiş olduğumuz gerekli belgelerle birlikte tüm PTT ve anlaşmalı banka şubelerinden ya da yine anlaşmalı bankaların internet şubesinden çok kısa sürede alabilirsiniz.

Yükleme işlemini PTT veya Banka  kredi kartınıza vereceğiniz otomatik ödeme talimatı ile birlikte hesabınızdan otomatik bir şekilde alınmasını sağlayabilirsiniz.

alt limit tutarı ve otomatik yüklenecek tutarlar, başvurunuz esnasında sizin tarafınızdan belirlenerek sizlere seçenek olarak sunulmaktadır.

İlk Yükleme Tutarı Ne Kadar Otomatik Yükleme Yapılır mı?

 

*1.sınıf araçlar: AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR

*2.sınıf araçlar: AKS ARALIĞI 3.20 METRE VE ÜZERİNDE OLAN HER TÜRLÜ 2 AKSLI ARAÇ

*3.sınıf araçlar: AKS ADEDİ (DİNGİL SAYISI) 3 TANE OLAN HER TÜRLÜ ARAÇ

*4.sınıf araçlar: DİNGİL SAYISI 4 VE 5 ADET OLAN HER TÜRLÜ ARAÇ

*5.sınıf araçlar: DİNGİL SAYISI 6 VE DAHA FAZLA OLAN ARAÇ

Şeklinde araçların aks durumlarına göre araçlara yönelik HGS bilgi sorgulamaları yapılmaktadır. Eğer sizlerde HGS kart başvurusu yaparak bu kartlar ile sorunsuz ve sıkıntısız olarak geçiş yapmak istiyorsanız hgs geçişi ile ilgili yukarıdaki tüm ayrıntıları iyi incelemeniz gerekmektedir.

Kaynak: içeriklerinden yararlanarak oluşturulmuştur.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 13:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17