Haykırıyoruz! Halep’imizi yalnız bırakmayacağız!

Tügva Kartal Temsilciliği Başkanı Abdullah Gümüş ; "Haykırıyoruz! Halep’imizi yalnız bırakmayacağız!" dedi.

Haykırıyoruz! Halep’imizi yalnız bırakmayacağız!
Tügva Kartal Şube Temsilciliğinin,

HALEP BASIN AÇIKLAMASI;

Suriye iç savaşa sürüklenmeden önce 5 milyon civarında insanın yaşadığı kadim şehir Halep’te bugün 300 bin mazlum bombardıman altında açlıkla pençeleşiyor. 4 buçuk milyondan fazla insan ya mülteci olarak şehri terk etmek zorunda kaldı ya da öldürmeyi meslek edinmiş Kabil’in evlatları tarafından katledildi.

Bu tablonun failleri; zalim Esed diktatörlüğünün devamı için 5 yıldır adeta seferberlik içinde olan emperyalist Rusya, ABD ve mezhepçi yayılma politikası güden İran’dır.


Taşeron örgütleri eliyle de uygulamaya koydukları son yüzyılın en acı soykırımlarından birinin gerçekleştiği Suriye’den 5 yıldır milyonlarca insan mülteci olarak ülkeyi veya yaşadıkları şehri terk etti. Binlerce insan çocuk, kadın, yaşlı olup olmamasına bakılmaksızın katledildi. Mülteci olarak Avrupa’ya gitmek isteyen nice Aylan bebekler Akdeniz’in, Ege’nin sularında insanlığımızla birlikte karaya vurdu.

Zalim şebekenin Suriye’nin etnik ve mezhepsel yapısını değiştirmek, zulüm sistemlerini ebedi kılmak için yürüttükleri vahşet politikaları bugün Halep’te 300 bin insanı açlığa, susuzluğa, göçe zorlamaktadır. Zulüm gün geçtikçe şiddetini artırırken, dünya üç maymunu oynamaya devam etmektedir.


Gaziantep’in, Konya’nın, Diyarbakır ve İstanbul’un kardeşi kadim şehir Halep, bütün bu sessizliğin içinde ölüyor.


Yıllardır yaşam mücadelesi veren Halep’te ölüm kol geziyor. Ümran bebekler açlık içinde, bombalarla yıkılmış moloz yığınları arasında sessizce can veriyor. Halep’te bir tarih yok ediliyor.

Halep bütün bu yıkıma rağmen ayakta kalmaya çalışıyor, direniyor, zulme başkaldırıyor.

Haykırıyoruz!

Uluslararası siyasi dengelere kurban edilen çocuklarımızı, kardeşlerimizi, İstanbul’dan ayrı görmediğimiz gibi yıkılan Halep’imizi yalnız bırakmayacağız!
Halep’te dökülen her damla gözyaşı bizimdir, vurulup yere serilen her beden bizimdir, patlayan her bomba bizim yüreğimizde patlamaktadır.
Emperyalist emellerini gerçekleştirmek için her türlü vahşeti gözlerini kırpmadan gerçekleştiren zalimlere karşı hakkı haykırmak, direnen kardeşlerimizin yanında olmak, bu zulüm bitinceye dek durmamak boynumuzun borcudur!

Türkiye Gençlik Vakfı olarak Allah’tan başka hiçbir mutlak güç ve otorite tanımıyoruz!

Şuan gözümüzün önünde bir halkın yok oluşuna şahidlik ediyoruz!

Bizi ne tarih affedecek ne Allah nede şehid olan çocuklar.

100.000 kişi ölümü bekliyor. Halep vatandır bizim için ve biz vatanımızı kaybediyoruz kardeşlerimizi kaybediyoruz!
Haykırıyoruz!

Zalimin zulmüne Rıza göstermeyeceğiz!

Ve İman ediyoruz!

“Dürülür defteri zulümün bir bir
Elvan elvan çiçek açar sabahlar
Bugün olmazsa yarın bir gün mutlaka!” 
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 02:19

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17