Hanefi BOSTAN "AHLAKÇILIK NASİHATI" verdi

Hanefi BOSTAN

“Türk Milleti'nin Kutlu Güç Kaynaklarından; Ahlakçılık”

     Kartal Ülkü Ocakları'nın düzenli olarak düzenlediği seminerlerin bu haftaki konuğu, Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Bşk. Sn. Henefi BOSTAN oldu. Seminer konusu ise Ülkücü neferin olmazsa olmazı Ahlakçılık idi. Ocak Başkanı Aydın GÜNGÖR'ün açılışını yaptığı seminerde konuşmacı Sn. Hanefi BOSTAN gençlere; Ahlakçılık anlayışını, Ahlaklarını korumalarını ve kendisi eğitimci olduğu için derslerinde başarılı olmaları için nasihatlarını bildirdi.

Ocak Başkanı Aydın GÜNGÖR ise "Ülkücü olma yolunda her nefere şahsi olarak büyük işler düşüyor. İlk önce kendi nefisimizi terbiye etmeliyiz. Ahlakçılık kavramı bizim öz kültürümüzdür." diyerek şunları ekledi.

"Artık Ülkücüler olarak eğitim, öğretim ve bilim sahalarındayız!"

 

"İşte huzur, sükun, asayiş... ancak fertleri ahlaklı kişilerden meydana gelen cemiyetlerde bulunabileceği

ve her türlü ilerlemede ancak huzurla, şükranla olabileceği içindir ki, dinimiz İSLAMİYET, fertleri güzel ahlak sahibi yapmayı bas hedef edinmiştir."

Ahlakınızı güzelleştiriniz!

Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ

 

Ahlakçılık nedir?

Bir toplumda insanların birbirlerini incitmeden, birbirlerine zarar vermeden, sağlıklarını koruyarak, tabiat güçlerinin tesirlerinden en iyi yararlanacak şekilde hareketlerini tanzim etmelerini sağlamaya yarayan kuralların toplamı ahlakı meydana getirir.

Ahlakçılıkla kastettiğimiz şey, her şeyden önce kişilerin ve toplumun millî ahlak kurallarına bağlı olarak yetiştirilmesi ve millî ahlak kurallarına bağlı olarak yaşaması ilkesidir. Bu sağlanmadıkça toplumumuzun kalkınması ve toplum içinde haksızlık önlenmesi, ıstırapların giderilmesi, kişilerin ve toplumun mutluluğunun sağlanması mümkün olamaz.

 Haber:Fatih ÖZCAN

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2011, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17