Hakan Yiğit ''Davamız ak, sevdamız ak, yolumuz ak, liderimiz ak'dır.''

Hakan Yiğit "Ak Ocaklar 2023 diyerek inandığı ve güvendiği alnı ak liderlerinin arkasında, elif misali durmakla kendisine sorumluluk almıştır."

Hakan Yiğit ''Davamız ak, sevdamız ak, yolumuz ak, liderimiz ak'dır.''
banner46
İstanbul Ak Ocaklar il başkanlığı ziyaretinde bulunan Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit'le İlçem Gazetesi sahibi Aytekin Yaşar bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdi.

Ziyaretimiz esnasında Ak Ocaklar İstanbul il başkanı Halit KARAASLAN, Ak Ocaklar İstanbul il yönetim kurulu üyesi ve Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Kubilay Salihvatandaş ve Ak Ocaklar İstanbul il yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular. Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, 2071 yılı için maneviyatı kuvvetli, ihlaslı, saygılı, şuurlu, dava adamı olan, yeni bir dünya ve yeni bir gelecek için VEFA lı bir nesil arzu ettiklerini ifade etti. 

Yiğit, "BU GENÇLİK BİZİM OLAMAZ!"
Asımın nesli misali gençlik nerede soruyorum? Bundan yıllar önce 1991 senesi , seçim çalışmalarımız vardı. Refah Partisi'ni iktidar yapmak için ve 1994 Refah Partili Belediyelerin kazanması için çalışmalar. O yılları hatırlayan beni anlar. Bir elimizde video diğerinde Şevki Yılmaz ve Timur Taş hocaların kasetleri. Ev ev mahalle komisyonu abilerimizle dolaşır davamız vardı anlatırdık. Küçüktük ve siyah beyaz ve yeni gelen renkli televizyonlarda videoları yayınlatırdık. O zamanlarda Milli Gençlik Vakfı üyesiydik. Gece 11 den sonra mahalle irtibat bürolarına gelirdik. Naylon bayraklar vardı ve iplere zımbalar gece 12 den sonra elimizdeki bayraklar bitene kadar traktör yada kamyonun damperine çıkar direklere asardık.



BU MU BİZİ 2071'E DOĞRU GÖTÜRECEK İHLASLI DAVA GENÇLİĞİ?

Amacımız gayemiz ve davamız vardı. Ne iş, ne aş, ne de sigara için gidiyorduk davamıza. Mutluyduk gençler arasında manevi bir kardeşlik bağı vardı. Ve bu günkü gençlik! Cafelerde selfi yapan gençlik. Bir siyasetçi gördüğünde sırıtarak resim çekinen gençlik. Para varsa bayrak asan gençlik. İş varsa bayrak asan gençlik. Yardım kolilerini bile dağıtmaktan erinen gençlik. Belinde ensesinde dövme yaptıran gençlik. Oturduğu koltukta uyur numarası ile geçinen gençlik. Edep ve haya bilmeyen bir garip gençlik. Lüks arabalarda gösteriş yapan gençlik. Salonlarda nargile partileri yapan gençlik. Ey benim gençliğim ey! Soruyorum? Bu mu bizim 2071 e doğru gidecek ihlaslı dava gençliği. Eğer bu ise eyvah eyvah eyvah. Bugün sorulduğunda 4 halifeyi bilemeyen 32 farzı bilemeyen Abdesti, sünneti bilemeyen Fatih kimdir? dediğinde sadece istanbul aklına gelen. Çanakkale dediğinde , abide aklına gelen Detaylarından yoksun, manevi duygular eksiği bir gençlik. Hepimizin evladı , yeğenleri ve çevresinde ki çocukların geleceğini düşünen varsa Allah rızası için milli birlik ve manevi eksen etrafında inançlı, yürekli ve aksiyon sahibi bir gençlik bizim geleceğimiz olacaktır. 


AK LİDERLERİN ARKASINDA, ELİF MİSALİ DURULMALI

Dernekler amacına uygun şekilde hareket ettiği müddetçe sorumludur. Amaçları, gayeleri misyon ve vizyon çerçevesi içindeetkinlikler ve faaliyetlerini yürütürler. AK Ocaklar, Milli ve Manevi değerleri kendisine ilke edinmiş, devleti ile bütünleşmiş bir millet duygusu içinde Vatan, Bayrak, Ezan,Kuran, İslam ve İhlas noktasında yarınımız olacak geleceğimiz adına hayırlı bir nesil yetişmesi noktasında faydalı işler yapmakla mükelleftir. Memleketimizin ileri seviyede kalkınması gelişmesi noktasında Vefa 2023 diyerek inandığı ve güvendiği alnı ak liderlerinin arkasında, elif misali durmakla kendisine sorumluluk almıştır.

 

TEŞKİLATÇILIK ; BERABERLİKTİR.

Bir gayenin gerçekleşmesi için hiyerarşik bir yapı içerisinde planlı ve programlı çalışma yapmak üzere bir araya gelen vasıflı ve yeterli sayıda insandan oluşan yapıya teşkilat denir. Teşkilatçılık beraberliktir kardeşliktir.İnançta, metotda, hedefte ve programda anlaşmış insan teşkilatçı insandır.Gönüllü hizmet eder.


AK OCAKLARIN KURULUŞ AMACI;

Toplumumuzun huzur ve barış içinde yaşamasına; kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, temiz bir çevrede, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı olarak yetişip gelişmesine katkıda bulunmak, hukuka bağlı, temel insan haklarına saygılı, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, üstün vasıflı bir gençlik yetiştirmek, sosyal sorumluluk projeleri ile eğitim, kültür alanlarında faaliyet vermek ve üyeler arasında birlik beraberlik sosyal dayanışma, yardımlaşma faaliyetleri vermek amacı ile kurulmuştur.



 

ŞUBELERİMİZİN SAYISI 85'İ BULDU

Şu ana kadar 85’e yakın şube ve temsilciliğimiz oluşmuştur. Hızla da artış göstermeye devam etmektedir. Bu güne kadar yaklaşık 35 şubeye yakın açılış gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalar içinde bir çok kentte şube açılışlarımız programlar çerçevesi içinde devam edecektir.

DAVAMIZ AK, SEVDAMIZ AK'TIR
Yiğit: Dernekler kanununa göre hiçbir sivil toplum kuruluşu ile hiçbir siyasi partinin resmi ve organik bağı olamaz. Bizim bir gönül bağımız vardır... Davamız AK'dır, sevdamız AK'dır, yolumuz AK'dır liderimiz AK'dır. Bizler Anadolu'nun bağrından kopmuş bir avuç yiğidi, bugün binlerce gönüllüye ulaşmış inandığı davasının ve liderinin arkasında hiçbir makam mevki beklentisi olmadan yürüyen, her şeyin siyasetten ve siyasetçiden beklenmemesine inanan sorumluluk sahibi güzel ve yiğit insanlar topluluğuyuz.
 

KURSLAR AÇTIK.

Elhamdülillah ocaklarımızda bir çok merkezlerimizde Osmanlıca, Arapça ve Kur-an kurslarımızı açtık. Sertifikalarımızı dağıttık. İnşallah arz ve talepler noktasında kurslarımızın ihtiyaçlara göre değerlendirilip açılması noktasında devam edecektir. Sadece kurslar değil bir çok meslek edindirme projeleri, gençlik ve sportif faaliyetler, kültür etkinlikleri ve sanatsal faaliyetler, sempozyumlar, paneller düzenlenmiş ve çalışmalar hızlada devam edecektir. En çok değer verdiğimiz konu 15 ile 25 yaş arası gençliğin boşta kalmış hissinden kurtarılıp, nüspet sosyal faaliyetlere yönlendirmesi şeklinde devam edecektir.


YURTDIŞINDA TEMSİLCİLİKLERİMİZ VAR

Gönüllü arkadaşlarımızla Yurtdışı’nda İsviçre ve Belçika’da temsilcilik vererek faaliyetlerimizi anlatmaya başladık. Mükemmel bir ilgi ve alaka gördük Herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda Avrupa’da yasalara uygun şekilde Genel merkez şeklinde yapılanmamızı sağlayarak bir çok ülkede derneğimizi hızla teşkilatlandıracağız.


UYUŞTURUCUYA HAYIR KAMPANYALARI YAPTIK

Sivil toplum kuruluşu olarak bizler sokaklardayız. Bununla ilgili olarak bir çok gencimizin tedavi edilmesi ve rehabilite edilmesi noktasında faaliyetlere başladık. İlgili devlet birimleri ile bu tür konularda istişarelere giriyoruz. Bu konu ile alakalı olarak çağın vebası ve gençliğin yok olmaması noktasında gücümüzün yettiği kadar bonzai ve her türlü uyuşturucu ile gençliğimizin arasını uzaklaştırmak için çalışmalar yapmaya da devam edeceğiz.


OCAKLAR TÜTSÜN, KARDEŞLİK SÜRSÜN

AK Ocaklar Genel Merkezi ve bir çok teşkilatlarımızla karar alarak doğudan gelen araçlara ve yolculara batıdakiler, batıdan giden araçlara da doğudaki arkadaşlarımız taş yerine karanfil, gül, lokum ve çiçek dağıtarak herkesden ve her kesimden büyük bir takdir aldık. Özellikle Ankara’da doğu araçlarını karşılamamız ''Ocaklar tütsün, kardeşlik sürsün, yüzümüz gülsün; terörü lanetliyoruz'' pankartları ve sloganları ile takdir toplamıştır. Yolcular beklenmedik bu ilgi karşısında bizleri bağırlarına basmışlardır.
 

İNANILMAZ TEVECCÜH GÖRDÜK

Sosyal medyayı çok iyi kullanıyoruz. Şükürler olsun ilgi mükemmel. Biz bir partiden ziyade toplumun her kesimine bir STK olarak rahat ulaşabiliyoruz. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde gençlerimiz çok aktif ve heyecanlı. Çok yeni ve hiçbir siyasi destek almadan bir gönüllü ve yürekli Fatihleri topladık. Vefamız vatanımıza ve toprağımıza. Henüz bir yaşını dolduran STK’mız inanılmaz bir şekilde teveccüh görmüştür ve görmeyede devam etmektedir. Hedefimiz önümüzdeki yıllarla birlikte genişleyen ve büyüyen büyük bir STK olmaktır." Dyerek sözlerini sonlandırdı.

Hakan YİĞİT Kimdir ?
Bize kendinizi kısaca tanıtırmısınız?

"1974 Tokat/Reşadiye doğumluyum. Doğma büyüme Ankara'da yaşıyorum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünde Eğitimim
devam ediyor. Evli 3 Çocuk babasıyım. Ticaretle uğraşıyorum. Siyasi geçmişim ; 1991 de Milli Gençlik vakfında başladı. 1996 Refah partisi Etimesgut Gençlik Kolları Başkanlığı 1999 Fazilet Partisi Etimesgut Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. 2001 Ak Parti Etimesgut İlçe Kurucu ve 6 yıl ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptım. 2006 yılında 27 Yaşında 3 dönem Ankara'nın en genç Mahalle muhtarı olarak seçildim. 2011 Ankara Muhtarlar Derneği Kurucu ve Genel Başkanıyım. 2012 Senesinde Ak Parti Sincan İlçe Başkan aday adayı oldum. 2014 Belediye seçimlerinde Tokat/Reşadiye Ak Parti Belediye Başkan aday adayı oldum. 2014 de Ak Ocaklar Derneği kurucu ve Genel Başkanı Olarak görev yapmaktayım." dedi.
 
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 14:10

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17