Güzelgün 'Kartal Belediyesi şirketlerinde maaş alan CHP'li meclis üyeleri ve başkan yardımcısı kimler?'

Demokratik Sol Parti Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güzelgün 'Kartal Belediyesi şirketlerinde maaş alan CHP'li meclis üyeleri ve başkan yardımcısı kimler?'

Güzelgün'ün iddiaları Kartal kamuoyunda büyük yankı uyandıracak nitelikte.


Hangi CHP'li meclis üyesi hangi şirketten maaş alıyorlar?



Güzelgün "Uzun süredir Kartal'da siyaset yapmaktayım. Kartal halkının menfaatlerine korumak maksadıyla soruyor ve çağrıda bulunuyorum. Hangi CHP'li meclis üyesi hangi şirketten maaş alıyor? Lütfen açıklayınız. Meclis üyesi seçilirken siz halka hizmet için mi belediye meclis üyesi oldunuz? Yoksa her hangi bir şirkette yönetim kurulu üyesi olup, maaş almak için mi meclis üyesi oldunuz? Kartal'da meclis üyelerine baktığımız zaman içler acısı bir durumla karşı karşıyayız. Buradan o meclis üyelerine sesleniyorum. Lütfen maaş aldığınız o yönetim kurulu görevlerinden istifa ediniz. Halk'a bakınız. Yeter artık Kartal'da bıçak kemiğe dayanmıştır.


İşçiler inim inim inlerken vicdanınız rahat mı?



Belediye işçilerine hakkını hukukunu vermeyenler, belediye işçilerini inim inim inletenler, maalesef bir başka yerlere gezilere gidiyorlar. Bir başka yerlere maalesef Kartal'ın paraları gidiyor. Kartal'da işçiler mağdur olurken, haklarını alamazlarken acaba bu meclis üyeleri bu belediyeyi yönetenler vicdanen kendilerini rahat hissedebiliyorlar mı? Ben buradan belediye işçilerine sesleniyorum; DSP Kartal'da seçimleri kazandığı gün, işçi kardeşlerimiz kazanacak. Bunların yaptığı sosyal demokrasi değildir. Böyle solculuk olmaz. Emek cephesinde yer almayan hiç kimse, kendisini sol görmesin. Solcu bir insan 'Önce işçi hakları, önce emek' der. İşçi kardeşlerimizin evinde çoluğu çocuğu açken sizler kendinizi sırça köşklere atamazsınız. Sosyal demokrasinin kendine göre sosyal ilkeleri var ve ona göre siyaset yapar, yapmalı da.



Bir başkan yardımcısı bile bir şirketten maaş alıyor!


Uzun bir süredir Kartal'da sessiz kaldım. 'Aman İlhan Güzelgün hep bize vuruyor' dediler. İşte meydan. Söylediklerimde bir yanlış varsa Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum, gereğini yapsınlar. Hangi meclis üyesi nereden maaş alıyorsa bunların hepsi ortaya çıkmalıdır. Böyle bir şey olabilir mi? Bir başkan yardımcısı bile bir şirketten maaş alıyor. Kardeşim siz buraya maaş almaya mı geldiniz, yoksa kamuya hizmet yapmaya mı geldiniz. Bir karar verin ya, bir yerde durunuz artık. Onun için artık hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır. 2014 Mart ayında Kartal halkı sandıkta gerekli tepkiyi gösterecek, mücadelesine devam edecektir. Kartal maalesef uzun bir süredir beton yığınlarının arasında çöle çevirilen bir durumdadır." diyerek sözlerini sonlandırdı.



İlhan Güzelgün'ün belediye şirketlerinden maaş alan başkan yardımcısı ve meclis üyelerinin isimlerini ne zaman açıklayacağı ise merak konusu.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 09:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17