Gökhan Ali Öztürk 'Nbr Millet!'

Yazarımız Gökhan Ali Öztürk Siyasete mizahi bir bakış açısı ile yazı kaleme aldı.

Gökhan Ali Öztürk 'Nbr Millet!'
Uzun süre oldu yazmayalı. En son 2013 Ekim ayında yazmışım.


Malumunuz, bendenizde meclis üyesi aday adayı idim. O süreçte yazmak olmazdı. Seçimlerden sonra birde hava atarak facebook’tan ilan ettim, "yakında yazılarıma başlıyorum" diye. Sanki çok bekleyen varmış. :) Sanki Türkiye’nin en iyi kalemlerindenmişim gibi. Neyse, çokta mühim değil "canım biz yazalım ’da bir şeyler, elbet birileri okur." Kardeşim biz yazmayalı ne olaylar oldu memlekette. Öncelikle, yerel seçimlerden bahsedelim bu yazımızda. Tabii bizi ilgilendiren yer Kartal. Yakında bir karikatür çizdireceğim. Tüyleri yolunmuş, dımdızlak Kartal karikatürü. Aytekin hocam bas bas bağırıyor "Kartal = borç" diye. O yüzden yani, bu gidişatla Belediye de aynı tüyleri yolunmuş Kartal gibi dımdızlak kalacak. Evet, bende AK PARTİ ’den meclis üyesi aday adayı idim. Sağ olsunlar bizi yedeklere yazdılar. Olsun, oda bize yeter âmâ biz kazanacaktık be millet bu seçimleri. Hepimiz öyle diyorduk. Eeee ne oldu? niye kaybettik?? (ben vallahi çalıştım :) ) hele seçim günü okul sorumlusu idim. Yani gece 11’de artık ben yorgunluktan gaipten sesler duymaya başlamıştım, Biz öndeyiz diye. (o sırada 6.000) fark yemiştik :) zaten ’de.


Dedim ya yorgunluktan! Ama tüm mahalle teşkilatlarının benden ve benim gibi sadece görüntü yapan meclis üyesi arkadaşlardan ’da (Kubilay Salih VATANDAŞ seni tenzih ederim. Sen her zaman her yerdesin. Abi, birde bu senin doğum günün kırk gün kırk gecemi sürüyor? :) nice yıllara...) On bin kat daha çok çalıştığına kefilim. (hele Topselvi mahalle başkanı Ramazan abi. sen atom karıncasın vallahi. Şimdi bıraktın, ama senin yerin dolmaz be dostum.


Tabii Topselvi teşkilatta on numaraydı. Hepinize selamlar, diğer mahalleri ’de ufak bir ücret karşılığı :) burada övebilirim.) Evet, dedim ya biz niye kaybettik? arkadaş, geçersiz oylar olabilir mi? " geçersiz 13.000 oy var!" diyorlar. Bu belediye zarflarının içinden muhtarlık zarflarının çıkması mıydı, yoksa tam tersimiydi? karıştırdım yaaa.:) Neyse sonuçta YSK itirazları reddetti. Kaybeden AK PARTİ oldu. Bu geçersiz oylar sayılsaydı ’da ben sonucun değişeceğini pek sanmıyordum. Seçimi kaybetmenin sebebi başka şeyler ama, inanın bu sorunun cevabı bende yok. Hem rütbemde yetmez zaten cevap vermeye! Onu bizden daha büyük daha yaşlı abilere sormak lazım. Ak Parti ile ilgili kısmı da güzel bir sözle noktalamak isterim ‘’Başarısızlık için kırk milyon neden vardır da, bir tek özür yoktur’’ anlayanlara….


Birde seçimin galibi var dimi sevgili devletlümüz, padişahımız :) sayın Altınok ÖZ, öncelikle kendisini tebrik eder, bir beş yıl daha saltanatını  zevki sefa içer sinde geçirmesini yüce Allah’tan dilerim. Rabbim kendisine beş yıl boyunca bol bol pipi :) kestirmek nasip etsin. Çünkü kendilerinin en sevdiğim ve en başarılı bulduğum icraatı bu, yıl boyu sünnet kampanyası. Ama başkanım, bizim sokağa da bir tane heykel isterim! Nasıl olsa beş yılda ‘’50’’ adet falan yaptırırsın. Bak gücenirim, bizim sokağa koymazsan. (birde bizim muhtardan bizim evin önüne çöp kutusu istedim bu yazıdan sonra yalan olmasın sayın başkanım). Ama sayın başkan Allah için samimi adamsın. Ne kadar kızsam da sana, seni görünce elini sıkmak geliyor içimden.


Bence senin başarının sırrı da burada. İnsanların elini beş yıl boyunca samimi sıkmışsın. Bazıları gibi kendi etrafında duvarlar örüp, seçime son üç ay kala o duvardan kafayı dışarı çıkarmamışsın. CHP parti olarak sana dua etsin. Seçimi Kartal’da CHP değil, sen kazandın. Kim ne söyler ise söylesin, başka aday olsa idi CHP kazanamazdı Kartal’da. (başkan senin de gönlünü son satırlarda aldık. :) bana tazminat davası açmazsın artık.) Ama başkan, şu beş yıl bir şeyler yap bari. Bizde sen emekli olunca, "bir zamanlar bir doktor başkan vardı, Allah için ikinci döneminde güzel çalıştı" diyelim. Evet millet size nbr dedik. Bu yazım ve bundan sonraki yazılarım ‘’siyah beyaz’’ isimli bu hoş karikatürlü formatta  olacak. Kimse alınmasın. Darılmaca gücenmece yok.


Kalın sağlıcakla….
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 18:30

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17