Fatma Genç Ünay, 'Kartal Belediyesinde AB ve Dış İlişkiler Komisyonu kurulsun!'

Kartal Belediye Meclisi Eylül ayı üçüncü birleşimi 3 Eylül 2014 Çarşamba günü Saat 14:00 te Ali Ekber Şahin başkanlığında toplandı.

Saat:13:00 te olacağı belirtilen meclis birleşimi saat:14:00 te toplandı. Meclis üyeleri gecikince meclis salonunda misafirler sıkılmasınlar diye çeşitli türküler dinletildi.


Mecliste söz alan Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Fatma Genç Ünay
gündem teklifi vererek bir konuşma yaptı.  

Fatma Genç Ünay "5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesi p bendi ve aynı kanunun yurtdışı ilişkileri düzenleyen 74. maddesi yurt dışındaki belediyeler ile karşılıklı Kardeş Kent İlişkisi kurulmasına ve kardeş kent ve diğer yabancı belediyeler ile ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda ortak uluslararası faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır.

Kartal Belediyesi de bu kanuna dayanarak 1995’ten bu yana çoğunluğu Balkanlar ve Doğu Avrupa’da olan

1.      Bosna Hersek (Tuzla Kantonu) Banoviçi Belediyesi,

2.      Bosna Hersek (Zenicko-Doboj Kantonu) Visoko Belediyesi,

3.      KKTC Esentepe Belediyesi,

4.      Bulgaristan(Varna) Asparuhovo Belediyesi,

5.      Bulgaristan Kırcali İli Ardino (Eğridere) Belediyesi

6.      Bulgaristan Silistre ili Sitovo Belediyesi

7.      Romanya Ilfov Belediyesi,

8.      Azerbaycan Bakü Azizbeyov İlçesi Buzovna Belediyesi,

9.      Sırbistan Sjenica Belediyesi ile ziyaret, festival, sanat yarışmaları vb. projeler yürütmüştür.

Kartal Belediyesi'nin kardeş kent ve/veya yurtdışı faaliyetleri de bu güne kadar Meclis gündemine taşınmış ancak ilgili Müdürlük ve ihtisas Komisyonları oluşturulmadığından süreç, dünya üzerinde finansal mobilitenin, uluslararası networkler ve işbirliklerinin arttığı bu kritik çağda hem finansal bakımdan hem de ilçenin ve halkın modern dönem ihtiyaçları bakımından etkin bir biçimde yönetilememiştir.

Harç ve vergileri yükselterek belediye bütçesi oluşturmak gibi geleneksel yaklaşım yerine yurtdışı finansman kaynaklarını doğrudan ülkeye kanalize ederek hem kurumsal performansı olumsuz etkileyen mevcut yapılanmayı ortadan kaldırmalı hem de uzun vadede ciddi ve profesyonel finansal kaynaklara erişim sağlanarak doğrudan kamu yararına olan projelerle halka dönüşü sağlanmalıdır.

Bu doğrultuda Kartal Belediyesi  bünyesindeki yönetim birimlerinin, ilgili organizasyonel şema ile kurumsal yapılanmanın ilişkilendirmesi, ilçe ve ilçe halkına getirdiği külfet ve menfaatin doğru birim ve yetkin personel ile analiz edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca ilgili Meclis İhtisas Komisyonlarının oluşturulması yurtdışındaki ilişkilerin etkin ve profesyonel bir biçimde yürütülebilmesi ve yeni kurumsal ilişkilerin geliştirilerek kamu kaynaklarının optimum sinerji ile tasarruf edilmesi bakımından kurumsal zorunluluk ve kurumsal sorumluluktur. Mezkûr gerekçeler doğrultusunda Kartal Belediyesi Meclis İhtisas Komisyonları içinde eksikliği hissedilen AB ve Dış İlişkiler Komisyonu'nun kurulması için gerekli düzenlemelerin yapılması talebiyle ilgili gündem teklifimi vermiş bulunmaktayım. Son olarak şunu da belirtmeliyim ki bu tür komisyonlar kurumsal vizyon ve ileri görüşlülüğün en belirgin kurumsal göstergeleridir." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 21:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17