Fatma Filiz ELİBOL 'Kartal Belediyesi'nin 20 milyon lira zarar uğradığı doğru mudur?'

Ak Parti Kartal Belediye meclis üyesi Fatma Filiz ELİBOL soru önergesi vererek, çok önemli konulara değindi.

Fatma Filiz ELİBOL 'Kartal Belediyesi'nin 20 milyon lira zarar uğradığı doğru mudur?'
Kartal Belediye Meclisi Ali Ekber Şahin Başkanlığında Pazartesi günü toplandı.


Gündem dışı söz alan Ak Parti Kartal Belediye meclis üyesi Fatma Filiz ELİBOL "Değerli arkadaşlar soru önergesi vermek istiyorum. Övünerek söylüyorum 94 yıldır ailem Kartal'da yaşıyor. Bu sebeple, bizin seçen buraya getiren vatandaşlarımızdan çeşitli sorular ve bilgi talepleri geliyor bizlere. Bunlardan bir tanesi de 1999 depreminden sonra yapılan, Kartal köprüsü yanında bulunan Praktiker binasının yıkımı ile ilgili. Eskiden praktiker yapı marketinin bulunduğu binanın sahiplerinin başvurusuyla kentsel dönüşüm kapsamına sokulduğu ve bu kapsamda devletin sağladığı tün imkanlardan yararlanarak yıkım işlemlerinin yapıldığı vatandaşlar Tarafından bize iletilmiştir.


Bu iddia doğru ise;



1- yapılan bina analizlerinin kentsel dönüşümde riskli bina olduğu, hakkında tutulan raporun deprem dönüşüm Müdürlüğü'nce yeterince incelenip çevre ve şehircilik bakanlığı il müdürlüğüne incelenmesi için gönderilmiş midir ?



2- 1999 depreminden sonra yapılan bu binanın hak etmediği halde kentsel dönüşüm kapsamına sokularak belediyemizin vergi ve harçlardan dolayı 20 milyon lira zarar uğradığı doğru mudur ? 



3- Eğer bu bina gerçekten kentsel dönüşüme girmeyi hakediyorsa aynı tarihte, aynı malzeme, aynı mimar, aynı mühendis, aynı işçiler Tarafından yapılmış olan ve şuan hala her gün yüzlerce Kartallı Tarafından kullanılan Real binası neden gözardı edilerek insan hayatı hiçe sayılıyor? Kartallının hayatı bu kadar ucuz mu?" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 09:24

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17