Erdal Kıskanç'ın, “Hain!' 'İşbirlikçi!' 'Çıkarcı!' sorusuna cevabı, Aile içinde olabilir!

CHP Kartal İlçe yönetimi yerel gazetecilerle Yakacık'ta bir araya gelerek kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Erdal Kıskanç'ın, “Hain!' 'İşbirlikçi!' 'Çıkarcı!' sorusuna cevabı, Aile içinde olabilir!
banner46
Toplantıda CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Örgüt ve örgütlenmeden sorumlu ilçe başkan yardımcısı Sadettin Topal, İlçe sekreteri Süleyman Güzel, Kültür ve Sanattan sorumlu başkan yardımcısı Özer Aydın, ilçe  İdari işlerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı Kibriye Erdem, yönetim kurulu üyesi Hasan Diyaroğlu ve Basından sorumlu yönetim kurulu üyesi Tamer Vurun hazır bulundular.

İlçe Başkanı Erdal Kıskanç'ın Altınok Öz'ün bir gazete yoluyla seçilmiş CHP'li meclis üyelerine 'Hain' 'İşbirlikçi' 'Çıkarcı' dediği yönünde sorulan sorulara temkinli cevap verip "Aile içi meseledir. Aile içinde olur böyle durumlar" demesi şaşkınlıkla karşılandı.

KARTALLI ADAYIMIZIN KAZANMASINI ÇOK İSTEDİK

Kıskanç Suruç ‘ta meydana gelen bombalı saldırıyı şiddetle kınayıp, hayatını kaybedenleri rahmetle yad ederek başladığı konuşmasında, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep’te hunharca katledilen güvenlik görevlilerini de hatırlatarak duyduğu üzüntüyü paylaştı. Kıskanç şunları söyledi: ” 24 Temmuz Basın Bayramınızı da bu arada kutluyorum. Bildiğiniz gibi uzun süredir biraraya gelemedik. Partimiz önce bir önseçim daha sonrada bir  genel seçim geçirdi. Yoğun bir dönem atlattık. Bütün bu süreç de fırsat bulup bir araya gelemedik. Tabi geçen süreç de hem ülkemizde hemde Kartal da çeşitli olaylar gelişti. Bugün burada sormak istediklerinizi ve merak ettiklerinizi cevaplamaya çalışacağım. Gönlümüz isterdi ki genel seçimlerde Kartallı adayımız kazansın, ancak olmadı. Bunu başaramadık. Bundan dolayı da oldukça üzgünüz. 




TÜRKİYE ÇOK KARIŞIK!

Geçmişe dönüp baktığımızda ise hem İl hemde İlçe örgütümüz herşeyi ile nizami olarak çalışmalar yaptı. Hatırlarsınız 7 Haziran seçimlerinin sloganı olan “Milletçe Alkışlıyoruz” startı, Genel Başkanımız tarafından Kartal da verilerek çalışmalara başlandı. Kendisini burada coşku ile karşıladık ve iki gün de misafir ettik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kartal da gördüklerinden oldukça memnun olarak ayrıldı. Hatta seçimin bir gün öncesi yine Kartal da mini bir miting gerçekleştirdi. 7 Haziran sonrasında örgüt toplantısı da düzenleyerek seçim değerlendirmelerinde de bulunduk. Yarında itibaren danışma kurul toplantılarına da başlıyoruz. Bütün bunları genel merkezimize de bir rapor halinde sunuyoruz. Bir başka konu ise dün gece geç saatlerde Suriye’de ki kampların uçaklarımız tarafından vurulması. Türkiye gerçekten şu anda çok karışık. Türkiye’nin bu hale gelmesinin sorumlusu AKP Hükümetidir. Terör örgütlerine bu kadar kucak açan, bu kadar destek veren başka bir ülke yoktur. AKP Hükümetinden başka hiçbir Hükümet bu kadar terör örgütlerine kucak açmamıştır. Terör örgütleri Türkiye de cirit atıyor. Geçtiğimiz yıllarda biliyorsunuz İşid örgütüne kamyonlarla silah gönderildiği deşifre edilmişti. Ama bu konu örtbas edildi. Gelinen konum Türkiye’nin durumu ile ortada. Seçimlerden sonra hükümetin kurulamaması manidardır. AKP Hükümeti şu an geçici bir hükümet ile çalışmalarını sürdürüyor. Bir an önce Hükümetin kurularak kararlı adımlarla bu olaylara son verilmelidir. Yeterince kan döküldü. Yazıktır kimsenin hakkı değil bu kadar insanın katledilmesine seyirci kalmak. Koalisyonla ilgili çalışmalar için partimiz yetkiyi Genel Başkanımıza verdi ve o da bir komisyon ile bu görüşmeleri sürdürmektedir.” dedi.

DERHAL HÜKÜMETİN KURULMASI LAZIM 

CHP İlçe Başkanı Erdal Kıskanç daha sonra gazetecilerden gelen soruları cevapladı. “CHP ile AKP’nin kuracağı bir hükümete bakış açısını” soran gazeteciye Kıskanç şöyle cevap verdi: Tabi AKP birinci parti çıkınca Hükümeti kurma görevi de onlara verildi. Şu an bu görüşmeler yapılıyor. Siyasi parti liderlerinin çok büyük sorumlulukları vardır. Bunu yapmak zorundadırlar. Türkiye de bir Hükümet boşluğu olmaması lazım. Maalesef gördüğümüz gidişat bu boşluğu işaret ediyor. Koalisyon konusu Genel Başkanımızın taktiridir. Türkiye de öyle bir süreç yaşanıyor ki derhal Hükümetin kurulması lazım. Komşularımızla savaş durumundayız. Genel Başkanımızın kararına sonsuz destek vereceğiz.”

OLMAZSA OLMAZ 14 MADDEMİZ VAR!

Bir başka gazetecinin “AKP Hükümetinin terör örgütlerini desteklediğinizi söylüyorsunuz. Olası bir koalisyonda sizin partiniz de bu duruma destek vermiş olmayacak mı?” sorusuna ise Erdal Kıskanç şöyle yanıt verdi: ” Bizim parti olarak olmazsa olmaz 14 maddelik bir listemiz var. Bunu daha önce açıklamıştık, zaten bu sorunun cevabı da onun içerisinde.” dedi.

“BU KONU AİLE İÇİ BİR MESELEDİR!"

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir imar değişikliğine Kartal Belediye meclisinde Bazı CHP’li üyelerin aleyhte oy kullanması sonucu oluşan durumdan dolayı İlçe yönetiminin nasıl baktığı ile ilgili soruya ise Başkan Erdal Kıskanç ” Evet konu doğrudur. Bizde bu konuyu yönetim olarak aramızda konuştuk ve bir karara bağladık. Olay disiplin aşamasındadır. Nisan ayından beri bu olayı takip etmekteyiz. Bu konu parti içi bir mesele, ayrıca bu konu disiplin sürecine gittiğinden üzerinde konuşmak istemiyorum. Buradan gelecek sonucu bekleyeceğiz. Belki bu konuda sessiz kaldığımız düşünülebilir ancak kamuoyuna bir açıklama yapmamamıza rağmen ilk günden itibaren konunun takipçisiyiz. Bu konuda AKP Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman’ın konu ile ilgili “Bu Büyükşehir Meclisinde bize gelsin 38 bin metrekare yer bize kalsın” dediğini de biliyoruz. Bu zihniyet ile diyorlar ki bu konu oradan geçmesin gelsin Büyükşehir de bizden geçsin. Bu durumda kimin Kartal sevdalısı olduğu belli oluyor.” dedi.

MECLİS ÜYELERİNE DİSİPLİN SÜRECİNİ BAŞLATTIK!

Kartal Belediye Başkanının ret oyu veren meclis üyelerine ithafen söylediği, “Hain” ve “Çıkarcı” gibi söylemlerinin hatırlatılması üzerine ise Başkan Kıskanç ” Bazen aile arasında böyle sorunlar olabilir. Belediye Başkanımız seçildiği günden itibaren tüm Kartal’ın Belediye Başkanıdır. Belediye Başkanları görevlerine başlarken parti rozetlerini çıkarır ve tüm herkese hizmet etmeye başlarlar. Biz kendisi ile bu konuları detaylı olarak görüştük. Bazı gelişmeler oldu. Disiplin sürecini başlattık, Şimdi oradan çıkacak sonucu bekliyoruz.” dedi.

NAYLON ÜYE ASLA OLMAYACAK!

Başkan Erdal Kıskanç yaklaşan İlçe kongresinde tekrar aday olacağının altını çizerek aday olmak isteyen arkadaşlara da her zaman olduğu gibi eşit mesafede olacağını söylerken, çıkan bazı haberler üzerine de naylon üye olayının asla olamayacağını hatırlatarak, seçimlerden bu yana üye sayılarının 600 kadar arttığını 20 Mart’dan sonra üye olanların zaten kurultay da oy kullanamayacağını da ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 14:48

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17