Erdal Kıskanç “Sayın Mehdi Akman bir futbol amigosu, bir spor eleştirmeni ya da bir spor yazarı değildir!“

Erdal KISKANÇ Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman'ın eleştirilerine cevap verdi

Erdal Kıskanç “Sayın Mehdi Akman bir futbol amigosu, bir spor eleştirmeni ya da bir spor yazarı değildir!“
banner46

İşte CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç'ın basın bildirisi

BASIN VE KAMUOYUNA

Sevgili Kartal halkı,

Geçtiğimiz günlerde AKP Kartal İlçe Başkanı Sayın M. Mehdi AKMAN, uzun süredir Kartal ve Kartal halkı için sesi soluğu çıkmadığı ve Kartal gerek Büyükşehir Belediyesi düzeyinde gerekse de hükümet düzeyinde negatif ayrımcılıklara tabi tutulurken ortalıkta hiç görünmediği ve olumsuzluklara karşı bir tavır geliştirmediği halde Partisinin nihayet Kartal İlçe Başkanı olduğunu hatırlamış ve çeşitli yerel basın organlarına demeçler vererek Kartalspor üzerinden Partimize saldırmaya başlamış, mesnetsiz suçlamalarda ve ithamlarda bulunmuştur.


Öncelikle belirtmekte yarar vardır ki, Sayın Mehdi Akman bir futbol amigosu, bir spor eleştirmeni ya da bir spor yazarı değildir. İktidar partisinin Kartal İlçe Başkanıdır ve bir ilçe başkanı olarak kendisine; bir siyasetçiye yakışır tarzda ciddi, oturaklı ve siyasi etik kuralları içerisinde iddialarda bulunmak ve tezlerini bu eksende kamuoyuyla paylaşmak düşer. Kendisi bütün Kartal’ın ilçe başkanı olup sadece iktidar partisinin oy verenlerini temsil etme konumunda bulunmamak gibi bir yükümlülüğe sahiptir. Kartal’ı seven, Kartal’da ilçe başkanlığı yapan bir siyasetçi Kartal’da ideolojisi, düşüncesi, inancı, mezhebi fark gözetmeksizin herkese hizmet etme inancı ve sevdasıyla dolu olmalı, Kartal sırf CHP’li belediye diye her türlü olumsuz muameleye tabi tutulurken sesini yükseltmeli ve bu ayrımcılığa karşı tavır almalıdır.


Oysa Sayın AKMAN, Kartalspor’la ilgili ortaya attığı aslı astarı olmayan iddialarla siyasi gündemi sulandırmakta, Kartal ile ilgili asıl meselelere girmekten kaçınmaktadır. Sayın M. Mehdi AKMAN’ın, Kartal’la ilgili tek söyleyebildiği şey, Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal için yaptığını iddia ettiği 2 milyar TL’lik yatırım olayıdır. Oysa Kartal ne böyle bir yatırım görmüştür ne de bu yatırımın vücut bulduğu çalışmalara şahit olmuştur. Büyükşehir Belediyesi, Özgürlük Meydanı’nı bir-iki ufak çalışmayla parka dönüştürmek–ki, orada hazır bir meydan zaten vardı-, merkeze bir-iki seyyar tuvalet yapmak, Ahmet Şimşek Koleji’nden Kartalbaba Geçidi’ne doğru giden dar yolda refüj yenilemesinde bulunmak ve son olarak Anakara Caddesi’nde küçük bir alanda parke taşlarını yenilemek dışında acaba Kartal için hangi çalışmaları yapmıştır? Kaldı ki bu ufak tefek çalışmalar da nüfusu 500.000’e yaklaşmış bir ilçe için abartılacak aman aman işler de değildir. Kızılay Bulvarı Kartal Belediyesi’ne geçinceye kadar her yağmurda yaşanmaz hale gelmekte, esnaf su baskınlarından perişan olmaktaydı. Kartal Belediyesi’ne geçeliden beri Kızılay Bulvarı artık bu tip alt yapı sorunlarıyla karşı karşıya kalmamakta, eski günleri çok şükür ki yaşamamaktadır.


Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sayın Mehdi Akman’ın iddia ettiği gibi 2 Milyar TL’lik bir çalışma yapmış olsaydı bile, Kartal gibi büyük bir ilçe için birçok bakanlıktan daha fazla bütçeye sahip olan Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmış olan bu yardım, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları göz önüne alındığında tabiri caizse devede kulak kalacaktı. Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li belediyelere su gibi para akıttığı, milyonlarca dolarlık yatırımlar ve çalışmalar yaptığını; ancak Kartal başta olmak üzere CHP’li belediyelere vebalı muamelesinde bulunduğunu en az bizim kadar Sayın AKP İlçe Başkanı Mehdi AKMAN da bilmektedir. Kendisi acaba bu duruma Kartal ilçe başkanı olarak hiç isyan etmiş midir? İlçe başkanlığını yaptığı Kartal’a Büyükşehir Belediyesi ve hükümet bir çivi bile çakmazken diğer belediyelere o belediyelerin yetki alanında olup aslında Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olmamasına rağmen her türlü imkan usulsüzce ve kanunsuzca sunulurken kendi ilçe başkanlığını yaptığı Kartal için bir üzüntü duymakta mıdır?


Kendi ilçe binaları bile İl Özel İdaresi binasıdır. Tabiri caiz ise bir kamu binasına çökmüşlerdir. İl Özel İdaresi kaldırılırken Kartal’da bulunan mallarından tek bir parça bile Kartal Belediyesi’ne devredilmemiştir. Kartal’ı idare eden bir belediye, kaldırılan bir kamu kurumunun kendi sınırları içerisinde bulunan mallarından hiçbir pay alamadığı halde bir siyasi parti ilçe başkanlığı olarak kendilerine en merkezi yerde bulunan İl Özel İdaresi binasının peşkeş çekilmesini nasıl açıklayacaktır?


Bütün bu ayrımcılığa ve dışlamaya rağmen hizmetlerimizden memnun ve hoşnut olan Kartal halkı, iki dönemdir Kartal’ı partimize emanet etmekte ve Kartal’daki değişimi ve dönüşümü takdirle karşılamaktadır.


Sayın Akman, Kartal Belediyesi’nin harcamaları noktasında yaptığı eleştirilerde samimi olduğunu ortaya koymak istiyorsa eski genel başkanları Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta söylediği ve Sayın Akman’ın da çok iyi bildiği şu meşhur sözün gereğini yapmak durumundadır: “Müddei, iddiasını ispatla mesuldür!” Yani Sayın Mehdi Akman, dayanaksız ve dedikodudan ibaret iddialarda bulunmak yerine bir siyasetçi olarak iddiasını ispatla yükümlüdür. Kaldı ki, Sayın Akman da çok iyi bilmektedir ki, iktidar kendisinden olmayan belediyelere teftiş kurullarını yıkmış ve her kuruşunu, her icraatını teftiş ederek açık arama derdindedir. Kartal Belediyesi sürekli olarak mülkiye müfettişlerinin ve Sayıştay müfettişlerinin zaten tamamen siyasi nedenlerle ve siyasi amaçlarla gözetimi ve denetimi altındadır. Sayın Akman’ın iddia ettiği gibi durumlar mevcut olsaydı zaten hükümetin müfettişleri çoktan bunları rapor eder ve hükümet de ona göre aradığı fırsatı bulmuş olurdu. Oysa Sayın Akman’ın bizi kendi partileriyle karıştırmamasını, yolsuzlukla anılacak partiler arasında CHP’nin yerinin olmayacağını, aradığını kendi partisinde rahatlıkla bulabileceğini kendilerine hatırlatmak isterim.   
   

Soğanlık Merkez’de bulunan cami ile ilgili olarak ortaya atılan ve son derece seviyesiz ve çirkin olan iddialar da aslı astarı olmayan, siyasi hizipçilikle ortaya atılan iftiralardır. Kartal Belediyesi bu konuda hem yerel basına hem de ulusal basına açıklamalarda bulunmuş ve olayın aslını kamuoyuyla bütün açıklığıyla paylaşmıştır. Hal böyle iken, her zaman olduğu gibi yine cami ve din üzerinden ayrıştırıcı siyaset yapan AKP, dini mekanları ve dini duyguları kendi siyasi çıkarlarına hunharca alet etmektedir. Cami hepimizin camisi, İslam hepimizin dinidir. Camiler yalnızca AKP’lilere özel ibadet mekanları olmadığı gibi, Yüce Dinimiz İslam da AKP için inmemiştir. Kendileri dışında hiç kimseyi İslam’ı hak olarak görmeyen ilkel bir zihniyetin cami gibi bütün Müslümanların ortak ve kutsal bir alanı için kirli siyasi emeller peşinde koşması gerçekten mide bulandırıcı bir yaklaşımdır. Kendilerinin bu tarz-ı siyasetlerini yıllardır çok iyi bildiğimizi kendilerine hatırlatmak ve bu tahriklere ve tuzaklara kapılmayacağımızı da belirtmek isterim.


Sayın AKP İlçe Başkanı Mehdi Akman, basın toplantısında bir soru üzerine Paralel Yapı’nın 1980’den bu yana varlığını bildiğini söylemiştir. Kendisine tavsiyemiz, bu sözün Sayın Cumhurbaşkanı’nın kulağına gitmemesidir. Çünkü AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı, bu yapının varlığını son birkaç yılda fark ettiklerini söylerken kendi partilerinin ilçe başkanı 1980’lerden beri varlığından haberdarsa kendi partisi herhalde bu durumu Sayın Akman’a soracak ve bunca yıldır biliyordun da neden bir şeyler yapmadın o zaman diye kendisine herhalde ciddi bir çıkışta bulunacaktır. Ya da iktidar partisinin ilçe başkanının bildiğini iktidarın başındakilerin bilmiyor oluşu eşyanın tabiatına ve hayatın olağan akışına aykırı olacağına göre söylenen söz acaba Sayın Cumhurbaşkanı’nın tabiriyle “mâlûmun ilanı” yani bilinenin itirafı mıdır? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.


AKP İlçe Başkanı Sayın M. Mehdi AKMAN, Kartal spor üzerinde bir tartışma başlatarak aslında Partimize siyaseten çatmanın yollarını aramış, iddia ettiği şeyi bizzat kendisi yaparak siyasal kimliğini spora ve kendi parti ilçe başkanlığını yaptığı Kartal’ımızın köklü takımı Kartal spor’a da yansıtmıştır.


Sayın Akman, bir siyasi partinin ilçe başkanıdır. Eğer bu konuda siyaset yapılacaksa muhatabı da bir spor kulübünün başkanı değil, siyaseten muadili olan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı sıfatıyla şahsımdır.  Bu konuda açıklama yapmamın nedeni de Sayın Mehdi Akman’ın, partisinin ilçe başkanı sıfatıyla tartışmaya dahil olması ve Kartalspor konusunu tamamen siyasi bir platformda ele alıyor olmasıdır. Sayın Akman bir siyasi partinin ilçe başkanı değil de bir spor kulübü yöneticisiymiş gibi açıklamalarda bulunarak Kartalspor’un iyi idare edilmediği, Kartalspor yönetiminin galibiyete odaklanacak motivasyon yaratmada beceriksiz olduğu gibi spor muhabirliğine ve yazarlığına soyunan değerlendirmelerde bulunmuş, bir de bunları söyledikten sonra Kartalspor yönetimini, teknik ekibi, Kartal Belediyesi’ni ve Meclis üyelerimizi spora siyaset bulaştırmakla suçlayarak çelişkili ve tutarsız bir konuma düşmüştür. Zira bu noktada asıl Sayın M. Mehdi Akman’ın durduğu nokta, sporun siyasi öfkeye ve çekememezliğe kurban edildiği bir noktadır.    


Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki, spor ve siyaset kavramlarını yakın Türkiye tarihinde AKP kadar birbirinin içine karıştıran ve sporu siyasete kurban eden ne bir siyasi parti olmuştur ne de başka bir siyasi iktidar. Özelde Türk futbolunun genelde de Türk sporunun son yıllarda gerek kulüp düzeyinde, gerek milli takımlar ve gerekse de federasyon düzeyinde ve bireysel spor dallarında Avrupa’da ve dünyada zerre başarısının olmadığı, doksanlı yılların çok çok gerisinde olduğu bütün kamuoyunun malumudur. Türk sporunu bu kadar baltalamış, yandaş federasyon başkanları, yandaş kulüp başkanları, yandaş sporcularla şatafatlı ve bol propagandalı organizasyonlar yapan, pozlar veren, şovlar düzenleyen ama neticesinde hiçbir sportif başarıya katkısı olmayan bir siyasi iktidarın spora siyaset karıştırdığımızı iddia etmesi çok trajikomik bir söylem olarak ortada durmaktadır.


Sayın Akman’ın spor muhabirliğine ya da spor yazarlığına ve eleştirmenliğine soyunmak yerine, iktidar partisinin ilçe başkanı sıfatıyla Kartal ve Kartalspor için katkı sağlayıcı çalışmalar yapmasının, her fırsatta Kartal Belediyesi’nin Kartal’ımıza hizmet noktasında ürettiği projelere Belediye Meclisinde karşı çıkmayı, engellemek için gayret sarf etmeyi adet edinmiş ve bu şekilde de siyaset yaptığını düşünen ama iktidar partisinin “Kartal Belediyesi Meclis üyesi” sıfatlarını taşımalarına rağmen Kartal’a elle tutulur tek bir katkısı bile bulunmayan partisinin meclis üyelerine hesap sormasının, Kartal için pozitif siyaset üretmesinin daha yakışır ve daha beklenir bir davranış biçimi olduğunu kendisine hatırlatmak isterim. 


Tekraren, AKP ilçe başkanının siyaseten muhatabının Kartalspor Kulübü değil Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı olduğunu, AKP Kartal Belediyesi meclis üyelerinin ve ilçe başkanlarının işinin Kartalspor’la uğraşmak değil siyasi kimliklerinin gereği olarak Kartal için çalışmak ve sırf Cumhuriyet Halk Partili belediye diye iktidarın her fırsatta gazabına uğrayan, negatif ayrımcılığına maruz kalan Kartal’ımıza, kendi iktidarlarının ve Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı bu negatif ayrımcılığa karşı en azından bizimle beraber direnerek Kartal için olumlu projeler üretmek olması gerektiğini hatırlatır, kadim ve güzide ilçemiz Kartal için durmaksızın çalışmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririm.
   

Bir diğer hususta;


Bilindiği gibi bu Pazar günü, diğer pazarlardan çok daha güzel, çok daha anlamlı ve çok daha değerli bir Pazar günü olacak. Çünkü bu Pazar 1 Mayıs!.. Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü…  İstanbul halkı 1 Mayıs Pazar günü Bakırköy’de sömürüye, adaletsizliğe, eşitsizliğe, zulme, emek hırsızlığına, hak gaspına karşı bir kez daha haykırmak ve bir kez daha direnmek üzere bir araya gelecek ve her geçen gün daha da zalimleşen, bir gün mutlaka kendi başını yiyecek olan kapitalist sermaye düzeni karşısında yenilmeyeceğini ve teslim olmayacağını haykıracak.  Emeğin ve tertemiz alın terinin bayramında, 1 Mayıs’ta; biz de Emeğin Kitle Partisi olarak Bakırköy’de emekçilerle beraber olacağız. Yıllardır bütün AKP hükümetlerinin programında yer alan ve bu son hükümetin de öncelikleri arasında bulunan; “işverene büyük yük getiriyor” denilerek, kaldırılmaya çalışılan; işçilerin alın teri ve emeğinin karşılığı olan kıdem tazminatının gasp edilmesine izin vermeyecek, emekçilerle birlikte; kiralık işçiliğe, taşeronluk sistemine, esnek çalışmaya, iş istihdam büroları aracılığı ile kurulmak istenen sömürü düzenine, ücretli köleliğe karşı hep birlikte Bakırköy’ de haykıracak ve işçilerin taleplerini dile getireceğiz.


 Bu vesileyle tüm dünya işçilerinin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutluyor, sınıf mücadelesinde bedenleri ile bedel ödeyen tüm 1 Mayıs Şehitlerini saygıyla anıyorum.

Erdal KISKANÇ
CHP Kartal İlçe Başkanı

 
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 17:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
KARTALSPOR
KARTALSPOR - 8 yıl Önce

kartal sporu ve kartallıyı düşünmek için bir futbol amigosu, bir spor eleştirmeni ya da bir spor yazarı olmaya gerek yok sayın mehdi başkanda her kartalsporlu gibi duygularını paylaşmıştır.

SIRADAKİ HABER

banner17