DENETLEME KOMİSYONUNA DARBE PLANI MI?

DENETLEME KOMİSYONUNA DARBE PLANI MI?

Kartal Belediyesi Şubat ayı oturumunda söz alan Abubekir TAŞYÜREK’in konuşması, ince bir ayarla, oturumu yöneten Kamer GÖK tarafından nazikçe kesildi.

 KİMİN AÇIĞI VAR! DENETLEME KOMİSYONU NEDEN YIPRATILIYOR?

Abubekir TAŞYÜREK’İN açıklamaları akıllara şu soruları getirdi. Bir önceki döneme ait hesap kayıt ve işlemlerinin inceleyen bu komisyondan kimler rahatsız oluyor? Açıkları veya suçları mı var? İlerleyen günlerde hep beraber göreceğiz.

 

BU KOMİSYONUN YIPRATILMASI, KARTAL’IN YIPRATILMASIDIR.

Taşyürek mecliste yaptığı açıklamada “Sayın basın mensupları, ben denetim komisyonunun bir üyesiyim. Bildiğiniz gibi, belediye yasasının 25. Maddesine göre denetim komisyonları oluşturuluyor. Medeni bir şekilde üzerimize düşen görevi neyse onu yapmaya çalışıyoruz. İfade etmek gerekirse denetim komisyonunun yasal olarak görevi belediyelerin bir önceki dönem seçildikleri  yıldan itibaren bir önceki döneme ait hesap kayıt ve işlemlerinin incelenmesidir. Yani denetim komisyonunun görevi idari işlerle değildir. Bu bilgileri verdikten sonra biz bu çalışmaları yaparken maalesef yerel basınımızda  bir takım bizim komisyonumuzun  görev sahasına giren  konularla ilgili ilgisiz bir takım  yorumlar yapıldığını maalesef üzülerek görmekteyiz. Ben denetim komisyonunun bir üyesi olarak ta bundan çok üzüntü duyduğumu  sizlerle paylaşmaktan da bir sakınca görmüyorum.Çünkü  bazı arkadaşlarımız o kadar ileri gitmişler ki, “Denetim Komisyonu Derhal İstifa” etmelidir gibi yanlış bir yaklaşım sergilemişlerdir.

BAZI GAZETELERE KİM HABER GÖNDERİYOR

Yani sizin elinizde ki yetkiyi alıp birileri ellerine tokmağı alıp kullanmaya kalkmışlardır. Böyle bir şey yok. Bu komisyonun ve sizlerden yetki almış bir kardeşiniz olarak büyük rahatsızlık ve üzüntü duydum. Bunu sizlerle paylaşmamın bir anormallği yok zannediyorum. Meclisin seçtiği  bir komisyonu gazete yoluyla, bir takım yollarla eleştirmeye kalkmak, görevini yapamaz hale  getirmeye  çalışmak gibi bir takım gayretlerin  boş olduğunu düşünüyorum. Denetim komisyonunun yıpratılmaya çalışılması sonuçta Kartal halkının yıpratılmaya çalışılmasıdır. Bu halkın seçtiği insanların bu sizlerin bilgi edinme hakkının engellemeye çalışılmasıdır diye düşünüyorum. Bu nedenle tekrar ifade etmeye çalışıyorum. Denetim Komisyonu’nu  istifaya davet etmek ki onun şu anda belgeleri elimde. Denetim Komisyonunu istifaya davet etmek hiç kimsenin haddi değildir. Denetim komisyonu görevinin başındadır. 31 Mart’a kadar da çalışmalarını tamamlayacak ve sonuçta raporunu  ilgili makama ve Meclis Başkanlığına sunacaktır. Meclis Başkanı da inşallah gereğini  olumlu olumsuz ne varsa yapacaktır. Denetim Komisyonunun yıpratılmaya çalışılması hiç kimseye bir şey kazandırmaz dolaylı haber göndermekten,gazetelere haber göndermekten bir an önce vaz geçilmelidir diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

TANER ÖZDEMİR SUSKUN. HUKUKİ HAKKINI KULLANACAK

CHP Kartal Meclis Üyesi Taner ÖZDEMİR kendisi hakkındaki sansasyonel haberlere teşkilatını yıpratmamak için sustuğunu belirtiyor. Bize yaptığı değerlendirmede hukuka güvendiğini ve bundan sonrası için avukatının kanunlar dahilinde bu konularla ilgileneceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2011, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17