Demirli Yapı Twinstar Çatlakları Gizlemiş!

Kartal'ın nabzını tutan, haksızlıkları ve yanlışlıkları kamu adına takip eden İlçem Gazetesi Yakacık'ı gezdi ve son durumunu görüntüledi.

Demirli Yapı Twinstar Çatlakları Gizlemiş!
banner46

Demirli Yapı’nın 6113 mt2 arazi üzerine konumlanmış 120 daireden oluşacak Twinstar ikiz bloklarının inşaatının temel kazma çalışmaları esnasında Spor Caddesi çatladı ve İlçem Gazetesi haberi yayınladı.



Proje Mimarı CHP’li Osman Güdü


CHP Kartal Belediye Meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Osman Güdü "Bir mimar ve proje mühendisi olarak, oranın mimari projesini yapan benim." diye gazetemize açıklamada bulunmuştu. Cuma günü yayınladığımız “Demirli Yapı ve Osman Güdü neleri gizliyorlar?” haberimiz üzerine Osman Güdü Gazetemizi telefonla aradı. Güdü “Araştırmadan haber yapıyorsunuz. Bana gelseydiniz veya arasaydınız doğru bilgileri verirdim.” Diyerek gazetemize sitemde bulundu. Güdü gazetemize gelip açıklamalarda bulunacak ve yayınlayacağız.




Demirli Yapı Çatlakları Gizlemiş!


Güdü'nün araştırmadan haber yapıyorsunuz ithamları üzerine,  “biz her zaman araştırarak haber yapıyoruz” diyerek, Yakacık Spor Caddesine tekrar gittik. Gördük ki Demirli Yapı’nın hafriyat çalışmaları sonrasında çatlattığı yolun üzerini örterek gizlemeye çalışmış. Cuma günü yaptığımız haberde İsminin açıklanmasını istemeyen bir okurumuzun "Habere inanmadım gittim çatlayan yolu bizzat kendi gözlerimle gördüm. Adamlar resmen riskli alana inşaat yaparak koskoca caddeyi çatlatmışlar!" diyerek gazetemize teşekkür ettiğini belirtmiştik. Vatandaşlarımızn dikkatini çektiğinden olsa gerek, Spor Caddesinde ki çatlakların üzeri örtülerek adeta kamufle edilmiş durumda.



Halk doğruları bilmeli!


Demirli Yapı web sitesinde Konsept Bölümünde “24 SAAT MUTLULUK! Modern mimari kültürünün dairelerde sunduğu konforla, Yuvanızda, her günün her saatinde, mutlu bir yaşam sizi bekliyor!” diyerek reklamını yapmakta. Anlaşılan o ki; Demirli Yapı Twinstar projesinin nasıl bir yerde yapıldığını ve oradan daire alacakların doğruları öğrenmesini istemiyor.



Toprak kayması var!

Spor Caddesi üzerinde ki üst sokakları gezdik ve gördüğümüz manzara pek iç açıcı değil. Yukarıda gördüğünüz resimden de anlaşılacağı gibi ağacın altından kayan toprak köklerini dışarıda bırakmış vaziyette.



Vatandaşın bireysel tedbiri!

Yukarıda gördüğünüz resimde toprak kaymasını önlemek için vatandaşın bireysel olarak derme çatma tahtalardan aldığı tedbir.


Belediye ve Demirli Yapı tedbir aldı mı?


Asıl merak edilen konu ise caddenin çatlamasına neden olan Demirli Yapı'nın yol çatlamadan önce gerekli tedbirleri alıp almadığı ve Belediye'nin konu hakkında gerekeni yapıp yapmadığı ve çatlayan caddeden dolayı ceza uygulayıp uygulamadığı.


haberin devamı önümüzde ki günlerde İlçem Gazetesinde.


bizi izlemeye devam ediniz...

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 15:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
KARTAL CAN
KARTAL CAN - 10 yıl Önce

aytekin bey istemedende olsa adamların reklamını yapıyorsunuz, sizde biliyorsunuzki reklamın iyisi kötüsü olmaz bu haberin kime faydası olacak çok merak ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner17