Cihan Öztunç ''Ak Parti Kobani Halkına 140 Tır dolusu insani yardım malzeme götürdü.''

Doğu ve Güneydoğu'nun Kartal'da önde gelen Kürt vatandaşları "kardeşlik buluşması" toplantısına icabet ettiler.

Cihan Öztunç ''Ak Parti Kobani Halkına 140 Tır dolusu insani yardım malzeme götürdü.''
banner46
Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı Şafak Restaurant'ta İstanbul Birinci Bölgede yaşayan Doğu ve Güneydoğulu Kürt kesiminden oluşan Kanaat önderleri ile KARDEŞLERİN BULUŞMASI toplantısı tertiplendi.

Ak Parti Kartal İlçe Başkan yardımcısı Aydın Yavuz'un kurduğu komisyon İstanbul Birinci Bölgede yaşayan Doğu ve Güneydoğu'nun önde gelen kanaat önderlerini bir araya getirdi. Saat 10:30 da gerçekleşen toplantıya Ak Parti Birinci Bölge Milletvekili Azmi Ekinci, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç ve Ak Parti Kartal İlçe Başkanı yansıra Ak Parti Kartal İlçe Yönetimi, Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı M. Mehdi Akman yaptı. Konuşmasında kısa bir selamlama konuşması yapan Akman katılımcıların hepsine "hoş geldiniz" diyerek sözü değerli İl Başkan Yardımcısı ve Bölge Milletvekiline bırakmak istiyorum dedi.

Kendisi de bir Kürt olan Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç toplantıya katılan Doğu ve Güney doğulu olup İstanbul da ikamet eden Kanaat önderlerine Kürtçe Hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı.

Öztunç “Hun Hemu bı xeyr hatıne, ser çawa ser sera hatıne” diyerek konuşmasına başladı

Öztunç “Hepinizi burada bir arada görmek beni, bizleri gerçekten ziyadesiyle mutlu etmiştir. Hepiniz bu davetimize iştirake ettiniz çok teşekkür ediyorum.

Benim halkım benim kardeşlerim benim hemşerilerim, Ak Partiyi bu kadar güçlendirmiş ve kadar emek vermiş iken 7 haziran seçimlerinde kendi desteğini kısmen çekti. Başta ben ve Ak Parti de bunu neden olduğunu çok iyi analiz ettik ve çok iyi anladık.




Şunu çok iyi bilmenizi rica ediyorum; bizler, ben sizin kardeşiniz teşkilatın içinde çok konuştuk çok mücadele ettik. Azmi Keleş abimiz çok öyle rica minnetle adaylık sıralamasına konulmuş değil. Burda sizleri bizleri hepimizi temsil etmesi noktasında çok uğraştık ve bunu da başardık. Tabi sadece Azmi abi değil daha bir çok kardeşimiz arkadaşımız var.

Bizler hep söyledik dedik ki bizler demografik temsiliyet istiyoruz, temsilde adalet istiyoruz. İstanbul’da hemşerilerimizin nüfus durumları bellidir. Niye adaylıkta bunun karşılığını bulamıyoruz. Neden Kürt kardeşlerimizin bu anlamda neden karşılık bulamıyoruz dedik ve bu mesajımızı en üst makamlara kadar taşıdık. Tabi bu manada İstanbul’un üç bölgesinde de bu mesajımızın karşılık bulduğunu görüyoruz.

En başından beri olduğu gibi bizim birbirimize güç vermememiz gerektiğini düşünüyorum. Hemşerimize güç vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Sevgili hemşerilerim şunu çok iyi bilmenizi istiyorum ki Azmi abi kapısı çalınarak değil kapısı rahatlıkla açılarak yanına gidilecek bir kardeşimizdir ve hemşerimizdir.

Geçmiş seçimde birileri bazı art niyetli kesimler tarafından bir algı operasyonu başlatıldı ve halkımızın zihinleri bu manada bulandırılmaya çalışıldı.

Kısmen başarılı da oldular. Bakın ben İstanbul İl Başkan Yardımcısı, sizden sizin hemşeriniz bir kardeşiniz olarak şunu çok net söyleyebilirim. Bizim acımızı bizden daha iyi bileni olmaz.

Ben geçen dönemlerde KOBANİ’de yaşanan durum ile ilgili İstanbul’dan Azmi Kardeşimiz ve diğer kardeşlerimiz ile birlikte KOBANİ Halkına 140 Tır dolusu insani malzeme götürdük ve orda ki halka dağıttık. Birileri de bizim bu yaptığımız yardımları engellemeye çalışırken, Kobani Halkı bizi karşılarında gördüklerinde duydukları sevinci, umudu ve mutluluğu tarif etmek mümkün değil. O halk bizlere sizlere inanılmaz dualar yapıyordu.

Van depreminde ise 40 tır dolusu insani yardım malzemeleri götürdük. Kobani halkı bizleri dualarla ve sevinçle karşılarken ne yazık ki BDP'liler ise neden oraya bu malzemeleri götürdük diye bizleri resmen taşladılar.

Haksız ve mesnetsizce yapılan kasıtlı olarak yapılan algı operasyonlarına kanmayın. En başından dediğim gibi KENDİNİZE OY VERİN dediğimiz işte tam olarak budur. Azmi Kardeş bizden birisidir, vekilimizdir. Ankaraya gittiğinizde gönül rahatlığı ile kapısını çalabileceğiniz kardeşinizdir.

Tekrardan HUN MEMU SER ÇEWA SER SERA HATINE,HUN BI XEYR HATINE.”diyerek sözlerini sondlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 11:24

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17