CHP'li Altınok Öz Basına ve Basın Özgürlüğüne Hakaretler yağdırdı!

CHP'nin Kartal'da ki temsilcisi ve yüzü olan Belediye başkanı Altınok Öz, mübarek Ramazan ayına girerken basına ağza alınmayacak hakaretler yağdırdı. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri varken Öz'ün basına karşı bu tavrı hayretlerle karşılandı.

CHP'li Altınok Öz Basına ve Basın Özgürlüğüne Hakaretler yağdırdı!
banner46
CHP basın özgürlüğü için mücadeleler verirken, CHP'li belediye başkanı Altınok Öz, basına önce kahvaltı yedirdi, sonra da hakaret.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıllarda basın toplantısında "Gazetecileri, gazetenin mutfağını özgür bırakın" derken, Kartal'da ki temsilcisi basını hakaretlerle aşağılayarak şaşırttı.


İlçem Gazetesi'nin çağırılmadığı ve Kartal'da ki yaklaşık 15-20 gazetecinin hazır bulunduğu kahvaltı'da Altınok Öz, basını küçük gören, aşağılayan cümleler sarfetti. Öz, Kaymakama, Eski CHP meclis üyelerine de bir belediye başkanına yakışıkmayacak sözler söyledi.


Kartal Gazetesi Kenan Gülerci'nin haberine göre;


Yerel basını izlemiyorum

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, önceki gün Kartal’da yayım yapan gazetelerin temsilcileri  ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı. Konuşmasında, önceki beş yıllık döneminde yerel basınla ilgili değerlendirmede bulunan Altınok Öz, yerel basını izlemediğini izlemenin de işlerine gelmediğini belirterek “Geçtiğimiz beş yıla baktığımda, yerel basın eksi notunu almıştır. Zaten özel kalem bana bildirimde bulunursa haberim olur, çünkü özel olarak da izlemiyorum. Aslında, belki şunu söylemek daha doğru, çok izlemekte işimize gelmiyor”


Öz’ün bu konuşması üzerine söz alan Damga Gazetesi, Genel Koordinatörü Erol Polat 
Yerel basını takip etmediğinizi söylüyorsunuz, yani sizin lehinizde ve aleyhinizde yazılanları okumadığınız söylüyorsunuz, sadece sizinle alakalı olan şeyler danışmanınız tarafından size iletilirse okuyorsunuz. Ama görüyorum ki yerel basınla da iç içesizin, peki neden okumuyorsunuz neden takip etmiyorsunuz yerel basını” diye sorunca Altınok yerel basına sor, bu soruyu ben arkadaşlara pas ediyorum” dedi.

Genel Başkanlıktan yazı geldi

Yeniden söz alan Belediye Başkanı Altınok Öz, İlk Haber Gazetesinin gündeme getirdiği, SOMA Holding’in TİLAGA şirketi tarafından Kartalspor’a bağış yapldığı ve Kartursaş A.Ş’ye para yattığı yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi “ Dün Genel Başkanlıktan bir yazı geldi bende cevap yazdım. “Soma Holding 2.5 trilyon para vermiş. Tabi burdan yerel basın gazlıyor.. Genel Merkez de benden bilgi istiyor. Sordular nedir olay diye, hem telefonda söyledim, hemde mail attım. Bende döşedim tabi.

Gazeteciye ağır hakaretler.. (CHP'nin Öz'ünden Hakaret düşmüyor dilinden)


Kaymakam’a gönderme..
Öz sözlerini şöyle sürdürdü “Hatırlarsanız, kaynağını belirtmeden Kartalspor’a 1 trilyon  nakit para yattı. Hamza Tozkoparan’ın başladığı dönemde, bir de 500 milyar serbest kalan bir para vardı. Yani Hamza 1.5 trilyonla başladı göreve.


O sırada, Kenti yönettiğini zanneden AKP’nin eş ilçe başkanı, bu paranın 1.5 milyon olduğunu söylüyordu, şimdi Türkiye’ye enflansyon geldi ya, o para 2.5 olmuş, 1’i Kartalspor’a gitmiş, 1.5’u  nerdeymiş onu araştırıyorlarmış.! Acaba Kartursaş’a 1.5 aktarmış mı.! Dilleri varmıyor, yedi diyecek de ahlaksızların, acaba Kartursaş’tamı? Kartursaş’ta yoksa, o zaman Başkanda dır diyecekler. Ulan geri zekalı herifler, iki sene önce 1.5 diyorlardı, şimdi nerden çıktı 2.5. sorsalardı söylerdik.” Dedikten sonra Öz sözlerini şöyle sürdürüyor “İlgili şahıs, mail atarak soruyor ‘şu konuda bilgi verilmesini rica ederim’ sen kimsen dangalak rica ediyorsun, haddini bil. Cevap vermiyoruz tabi, muhatap değil. Ya adam gibi gazetecilik yapacak, ya da kim veriyorsa parayı, ona köpeklik yapacak” dedi.

Kartalspor’a para yatırmalarını istedim.

Kartalspor için bağış alıp dövize çeviren kim?

Öz sözlerini şöyle sürdürdü “Veren, Soma Holding’te Öbekli’nin yerini almış, aracılar biz buraya bir şey yapmak istiyoruz.” dediler, o sırada Kartalspor’un sıkıntısı vardı, gitsinler Kartalspor’a yardım etsinler dedim. Benle de hiç temasları olmadı. Gittiler makbuz karşılığı Kartalspor’a parayı yatırdılar.


Kimse kendini Altınok Öz yerine koymasın. Kartalspor için bağış alıp dövize çevirip, borç verip sonra da futbol federasyonundan aldığı gibi Altınok Öz’ü, o konuma sokmasın.!

Kartalspor benim için bitmiştir

Bu arada bunu da söylemiş olayım. Kartalspor benim için bitmiştir. Kentin bir süre takımı var, amatör takımlar da var, bizim görevimiz amatör takımlara yardım etmek, profesyonel takımı beş sene sırtımda taşıdım. Taşımaya da hevesli yöneticiler var. Kent yöneticileri var, klüpten çıkmıyorlar, çok iyi oyuncu pazarlıyorlar. Dolayısıyla bundan sonra Kartalspor Dr. Altınok Öz için yoktur, belediyenin de asli görevi değildir.


Kartalspor, CHP’nin AKP’nin siyasi arenası değildir

Kartalspor üstünden kimseye siyaset yapma fırsatı vermeyeceğim. AKP’de CHP’de Kartalspor’a sahip çıksaydı beş yıl içinde. Seçimden önce antremana gidip prim sözü verip, ondan sonra yerine getirmeyen siyasetçilerden, CHP’de olup gereken desteği vermedikleri gibi, kulübün alacağı krediye engel olmaya çalışan ve banka müdürdlerine baskı yapan siyasetçiler, dolayısıyla hem AKP’nin hem CHP’nin siyasi arenası değil Kartalspor. Dolayısıyla, kim istiyorsa buyursun orda Kartalspor’un yönetimi var, isteyen varsa yönetimi alır, klübu bir gere getirmek istiyorlarsa getirirler..”


Kaymakam’ın konutunu neden yazmadınız”

Bir gazetecinin “Ramazan ayından sonra  Kurban Bayramı geliyor, her sene Kurban bayramında bir bölüşüm kırizi yaşanıyor. Sayın Kaymakamımız, geçtiğimiz kurban bayramında hem lojman, hem araç alımı için kullanmıştı kurban pazarı gelirlerini, gayet de lüks bir konut yaptı, yakında onunla ilgili bir haber paylaşacağız.” Sözleri üzerine Altınok Öz “benim lojmanı habire yazıyordunuz, onu yazmadınız” dedi.

Öz kurban pazarı konusunda ise şunları söyledi “Bu sene Cevizli alını kurban yeri olmayacak. Çünkü ihale yaptık ama iptal ettik. Eczacıbaşının yanındaki alanda inşaat başladığı için orada kurban alanı olamayacak. İş Bankaasının projeleri onaylanıyor (Eski oto pazarının yeri) orada kurban yire olabilemeyecek. Doalayısıyla artık Kartal’da  kurban yeri ile ilgili önemli bir sorun ortaya çıkıyor. Bunu bizim düşünmemiz gerekiyor. Geçici beş on çadırlık yerler değil, ya kurban için kalıcı bir  yer bulacağız, kenti rahatsız etmeyecek , hijyeniyle bilmem nesiyle, yada bundan sonra olmayacak”

Bir gazetecinin “ Meclis üyeleri için ‘bu meclis geçmiş dönem meclis gibi olmayacak’ o zaman geçmiş dönemdeki meclis üyelerinden memnun değildiniz ve siz, sık sık meclis üyelerini kastederek içimizdeki İrlandalılardan  6 ay sonra 8 ay sonra  kurtulacağım demiştiniz” sorusuna Öz şu cevabı verdi  “kaç tane var geçmişten buraya taşınan iki tane, demek ki geçmiş meclis şeyleri örgütte karşılığı olsa çıkardı. Bende karşılığı olsa yazılırdı. İkincisi, bey yıl önce atadığınız Hukukçusundan Mimarından Mühendisinden bilmem nesinden, beş yıl içinde bir noktaya geldiler, bu bir tecrübe kadro işi. Bunun yeteri kadar olgunluğa ulaştığını düşünüyorum ve onun için de kadroya güvenerek kendimi dışa yönelik  belediye başkanının asil görevi nedir, kentin planını yapmak temsil görevini yapmak, buna uygun da temaslarda bulunmak, ben onu yapacaım” dedi.

Başkan Yardımcısını görevden aldım

Sorun neydi? Sorun şuydu, Atalardaki bir mahalle toplantısında temizlikle ilgili şikayet geldiğinde, benim başkan yardımcısı arkadaşım, kafasını öne eğip dinleyip dinleyip belediye başkanına küfrettirdi, konuşturttu, laf söyleti. Çıkıp yu bu müdürlük benim sorumluluğumda, bir yanlış varsa ben düzeltirim arkadaş diyemeyen adamı görevden aldım. Alırken de adam yerine koymadım. Çünkü orada belediye başkanını adam yerine koymayan bir başkan yardımcısı olur mu? Bir şans, iki şans üçüncü şans, beş kere on kara şans olmaz kent yönetiyorsun. Ama bu kadro da böyle bir nitelikli insan yok, olmayınca niye karışayım işine” dedi.

2009 yılında bilseydim Kartalspor’a bulaşmazdım

Bir gazetecinin, beş yıllık süreci değerlendirilmesini istemesi üzerine Öz  “2009’a gelsem Kartalspor’a bulaşırmıydım, bulaşmazdım. Niye bulaşmamamın sebebini de söyleyeyim. Bana o zaman mali müşavirin raporuyla söylenen 9 trilyon borcu var diye, halbu ki 21.5 trilyon borcu varmış. Mali müşavir onu görmediğini söyleyerek bana çaktılar. Dolayısıyla almamazılık değil o zaman Kartalspor’la ilgili her hangi bir yatırım yapmazdım.

İki, Kartalspor sevgisi, Kartalspor’a girmem, bana ve ortağıma zarar verdi. Benim Kooperatifte sattığım hissemin bir miktar parasıda orda. Zararın neresinden dönülürse kardır. Çünkü en son aldığım bazı bilgiler artık benim orda olmamam gerektiğnin net olarak şeyidir.

Onun dışında şunu rahatlıkla söyleyeyim, yapmadım dediğim bir şey yok. Seçim bildirgeme bakın, benim 2009 ‘da yaptıklarım nedir neleri yapmışım neleri yapmamışım. Seçim bildirgemi okumadan beş yıl geçiren meclis üyem vardı.

Çatı aday konusu

Bir Gazetecinin “Çatı aday içinize siniyor mu” sorusuna Öz “ CHP Genel Başkanı bir aday göstermiştir. Hiç bir CHP’linin bunu eleştirmeye ve yorum yapmaya hakkı yoktur. Arkasında duracaktır ve oyunu verecektir” dedi.


İmzacılar siyasi hesaplar peşinde


 “CHP’de toplanan imza” ile ilgili bir soruya ise  Öz “CHP’nin Kartal’da bir ilçe yönetimi vardır.  Bu yönetimi de  bir seçim geçirmiştir. Geçirdiği seçimle Cumhurbaşkanlığı seçimi arasında dört ay vardır. O dört ay içerisinde seçim çalışması yapmış bir ilçenin yönetiminin değişip, tekrar seçime katılması söz konusu olabilemez. Hiç kimse, kendi şahsi çıkarları için partiyi kullanmaya kalkmayacak. İlçe yönetimiyle bazı konularda belki aynı düşünceye sahip olmadık ama, sonuçta ben  partili bir belediye başkanı olarak, şu aşamada ilçe yönetiminin değişmesinin uygun olmadığını gördüm ve söyledim. Ve imzanın da karşısında olduğumu beyan ettim. İmzanın arkasında duranların hepsi ileriye dönük siyasi hesaplar peşinde koşanlardır.


Bir gazetecinin “bazı gazetecilerin gündeme getirdiği konularla ilgili soruya  Altınok Öz, Gazeteci mi, Tetikçi mi? Soruyu soran gazetecinin “ben meslektaşlarıma tetikçi diyemiyorum” sözüne karşılık Öz “ Ya mesleğinize saygı duyun, ya duymayın. Ardino belediyesi’nden Bulgaristana gittiğimde faturayı aldım. Ne viski  var, ne rakı var, ne şarap var. Yemek ve konaklama ücreti diyor. Öbürü nerden çıktı? Neyi basıyorlar. AKP’den seçimden önce 15 bin TL alacaklar, bok atacaklar aynı 2009’da Takvim’de Feray Öz’ü manşet yaptıkları gibi, sonra da seni Ali Rıza’dan Takvim’den koruyacağız diyecekler, alayınıza kazık atacaklar, sen şimdi diyeceksin ki meslektaşım, hayırlı uğurlu olsun. Gazeteci değil tetikçi, ahlaksızlara ben gazeteci diyemem.


Ben bu mektubu herkese yazıyorum.! “ dedi.




Güncelleme Tarihi: 00 0000, 00:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17