CHP Kartal SKM açılışını yaptı.

İstanbul CHP İl Başkanı Murat Karayalçın ve Kartal ilçe başkanı Erdal Kıskanç CHP Kartal SKM açılışını yaptı

CHP Kartal SKM açılışını yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Kartal’da Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Açılışa CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Metin Ağırman, Derya Şentürk, Cem Haydar Bektaş, Birsen Tursun Demirel, Doğan Çakmak, Erkan Başboğa, Nurettin Sarıbal, parti yöneticileri, 
Kartal Belediye Başkanı ve vatandaşlar katıldı. 


İstanbul CHP İl Başkanı Murat Karayalçın, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde halkın özgürlük ve demokrasiye kavuşacağının altını çizdi. Murat Karayalçın şunları söyledi: “1 Mayıs biliyorsunuz resmi bayram oldu. Ama dün İstanbul da yaşananlar utanç verici. Taksim de kutlamaya izin vermemek mantıksız. Orada daha önce inşaat vardı. Ama şimdi o inşaat tamamlandı. Bir sorun kalmadı. Ama Türkiye’nin yönetimi ve İstanbul’un yönetimi oraya izin vermedi. İl Başkanlığımıza şuraya çelenk koyabilirsiniz şurada durabilirsiniz dendi. Ancak bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Benim veya CHP’nin böyle bir dayatmaya boyun eğmemiz beklenemez. Bu olay devlet’in yurttaşların yaşam biçimine müdahale etmesi anlamına gelmektedir. Benim bayramımı nasıl kutlayacağımı Devlet karara bağlayamaz. Bizim CHP olarak güvenlik güçleri ile bir çatışma ya da mücadele içine girmemiz mümkün değil. Nihayetinde onlar kendilerine verilen talimatları uyguluyorlar. Bizim asıl işimiz onlara o emirleri veren Hükümet ile mücadele edeceğiz. Bizim için de o tarih 7 Haziran’dır. Yaşadıklarımız bize yakışmadı. Ama dün bir olay daha yaşandı. Bu olay şöyle oldu. Türkiye Cumhuriyeti Karayollarında işe alınmış olan taşeron işçi statüsünde sözleşmeli olarak çalışan işçilerimize kadro verilmesini emreden Yargıtay kararı 2010 yılından beri uygulanmıyordu. Dün Başbakan hidayete ermiş olmalı ki durup dururken seçime 36-37 gün kala bunlara kadro verileceğini açıkladı. Bunların yöneticilerinden birisi demiş ki, 2010’dan beri bu hak verilmediği için devlet 2 milyar tasarruf etmiş. Artık o paranın nereye gittiğini varın siz düşünün.” 


Daha sonra Kartal CHP İl Başkanı Murat Karayalçın, İlçe Başkanı Erdal Kıskanç ve Kartal Belediye Başkanı ile İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Metin Ağırman, Derya Şentürk, Cem Haydar Bektaş, Birsen Tursun Demirel, Doğan Çakmak, Erkan Başboğa, Nurettin Sarıbal ile birlikte SKM açılışını kurdele keserek yaptılar.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 17:38

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17