CHP Kartal İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

CHP Kartal İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle CHP Kartal İlçe Teşkilatı 6 Mart 2011 Pazar Günü Saat :13.oo-17.oo arası İlhan Düğün Sarayı'nda Program Düzenledi.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral, Gülseren Böyüktaş, Meclis üyeleri Kemal Uyan, Ali Rıza İkisivri, CHP Milletvekili Aday Adayı Metin AĞIRMAN ve çok sayıda CHP'li hazır bulundular.

Salonun Hınca hınç dolu olması ve kadınların yoğun ilgisi dikkat çekti. Konuşma Yapan İlçe Başkanı Haydar OĞUZ "Uygarlık Sınıfta Kaldı" diyerek "Kadın kendisine, çevresine gün geçtikçe yabancılaştırılan;küçümsenmiş, horlanmış, değersizlendirilmiştir. Kadına yönelik şiddet, insan hakları ihlalinin en yaygın olanlarındandır." diyerek kadınlar hakkında bazı konularda rakkamsal açıklamalarda bulundu.

Haydar Oğuz'dan sonra Kadından sorumlu başkan yardımcısı Sacide Şenlik konuşma yaptı. Kadın Kolları Başkanı Gülçin ZAZA yaptığı konuşmada "8 Mart Kadınlarımızın baş kaldırışının adıdır. Dövülen, öldürülen, hor görülen, ırgat olarak çalıştırılan emekçi kadınların 8 mart dünya emekçiler gününü kutlarım." dedi.

CHP Kartal kadın kolları masaları dolaşarak, bayanlara çiçekler dağıttılar. Konuşmalardan sonra çıkan sanatçı eşliğinde kadınlar halaylar çekerek kendilerine özel bu günü doyasıya kutladılar.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2011, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17