CHP Kartal Aday Adayları Örgüt toplantısında projelerini anlattılar

Bülent Ecevit Kültür Merkezinde tertiplenen programa CHP örgütü büyük ilgi gösterdi.

CHP Kartal Aday Adayları Örgüt toplantısında projelerini anlattılar
banner46

Parti teşkilatına konuşma yapan CHP Kartal Belediye Başkan aday adayı Dr. Hüsnü Süslü "Sayın Milletvekilim, Sayın il yöneticim, çok kıymetli ilçe başkanım, ilçe yöneticilerim, belediye başkan yardımcılarım, aday adayları arkadaşlarım. Cumhuriyet Halk Partisinin cefakâr insanları hoş geldiniz.

 

Değerli arkadaşlar,


Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bütün makyajlara rağmen ekonomi kötü, sağlık sistemi çöktü eskiye dönme yollarını arıyorlar. Eğitim yapboz tahtasına döndü. Ülkede tek bir kişinin bir başbakanın dikta rejimini yaşıyoruz. Tarihinde emperyalizme karşı büyük mücadele göstermiş olan bu ulusa bunlar reva olarak gösterilmek isteniyor. Halk tekrar ayaklanacak, bunlara karşı tekrar direnecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevi tekrar buradan başlayacaktır. Bu başlangıç 30 Mart 2014 tarihinde başlamalı.

 

Demokrasiler yerel yönetimlerden başlar. Sizler yerel yönetimlerde tüm mekanizmaları demokratik hale getirirseniz, ülke genelindeki siyasetiniz çok daha haklı ve demokratik olacaktır. Eski belediyecilik anlayışı olan asfaltlama, kaldırım yapma ya da çöp toplama anlayışı terk ediliyor. Bunlar zaten belediyeciliğin olmazsa olmazlarıdır. Fakat e-belediye, yeşil belediye ve yerel parlamentolar artık tüm ulusların ortak paydaları haline gelmiştir. Bizler öncelikli olarak yerel parlamentolarımızı güçlendireceğiz. Bunun da yegâne yolu sandığı kurup halka gitmektir. Yöneticileri halka seçtirmektir,  halkın eleğinden geçirmektir. Daha insancıl, daha yaşanabilir, seçkin zümreler tarafından değil o kentte yaşayan insanlar tarafından yönetilen bir yönetim modelini savunuyoruz. Bu da ancak sizin desteğinizle gerçekleşecektir.

 

Çevreyi kirleten değil koruyan, tüketen değil üreten, geri dönüşümcü, teknolojik ve modern bir sistem sizlerle birlikte kurulacak ve biz bu amaçla yola çıktık. 7/24 sizlerle birlikte çalışacak emekten engelliden yana olacak, tüketmek yerine üreten satmak yerine tasarrufa yönelen bir belediyecilik anlayışını getirmek istiyoruz. Biz Kartal’ı farklılaştırmak, fakındalık yaratmak istiyoruz. Projelerimiz ile insanlara dokunuşumuzla bunu gerçekleştireceğiz. Bize olan güveniniz tam olmalı ve bunu sandıkta da göstermelisiniz. Yeri gelecek sözümüzü kitabın tam ortasında söyleyeceğiz. Yeri gelecek biz sözümüzü en uçlarda söyleyeceğiz. Ama asla ve asla kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Yaklaşık 4 aydır yerel seçimler nedeniyle Kartal’da hemen hemen herkese gitmeye çalıştık. Toplumun farklı sosyal katmanlarına gittik. Onlarda bize karşı büyük bir ilgi büyük bir merak ve teveccühleri ile karşılaştık. Bize düşende bu ilgiyi bu teveccühü bu merakı çok daha fazla çalışarak hizmete dönüştürmektir ve biz bunu başaracağız.

 

Kartal’ın hemen hemen her mahallesinde onlarca sokağa, derneğe, meslek odasına, esnafına gittik.


E- belediyecilik anlayışımızı anlattık. Yeşil belediye manifestomuzu söyledik. Her mahalleye modern sağlık merkezlerimizi anlattık. Her mahalleye çocuk gündüz bakım evi projemizi görsel ve yazılı olarak sunduk. Türkiye’de bir ilk olacak ileri derece de zihinsel ve fiziksel engelliler aktivite merkezimizi anlattık. Kartal’da büyük eksiklik olan kız ve erkek öğrenci yurt projemizden söz ettik. Aş evimizi anlattık. Etüt Merkezlerimizi anlattık. Emekliler için ikinci bahar projemizi anlattık. Hasta engelli ya da ileri derece deki yaşta olan insanlarımız için hasta taşıma sistemlerimizi anlattık. Cenaze hizmetleri projemizi anlattık. Tüm verileri ortaya koyarak projelerimizi anlattık. İnsanların bize bakışındaki pozitifliği bize bakışındaki kadim şanı öğrendik.


Eğer Büyükşehir Belediyesini alırsak ki bu konuda inancım tamdır. Hafif raylı sistem, deniz sulu havuz ve ring halindeki otobüslerimizi Kartal’ımıza kazandıracağız. Biz insanlarımıza bunları anlattık.

 

Bizler halkımıza giderken

Yunus kadar sabırlı,

Pir Sultan kadar haksızlığa isyancı,

Mevlana kadar herkesi kucaklayıcı,

Havranlı Koca Yusuf gibi dirayetli,

Sarıkamış’ta Allahu Ekber dağlarında yatan Mehmetçik kadar onurlu ve bu vatanını sevenler olarak gittik.


Çanakkale şehitlerimizi unutmadık.

 

Sevdalıların sembolü Mem û Zîn’i unutmadık. Biz giderken 3 fidanı unutmadık. İnsanları ikna etmeye çalışırken Karaoğlan’ı unutmadık.

 

Yitip giden gençlerimiz Ethem Sarısülük’ü, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Ali İsmail Korkmaz’ı, Abdullah Cömert’i, Ahmet Atakan’ı, Medeni Yldırım’ı, Hasan Ferit Gedik’i ve diğer yoldaşları hiçbir zaman unutmadan onların yolundan gitmeyi kendimize şiar edindik.

 

Hiç kimsenin tereddüdü olmasın Kartal Cumhuriyet Halk Partisinindir böylede kalacaktır.


İstanbul bizim olacak buna inancınız tam olmalı.


Yeter ki siz 500 bine ulaşan Yönetim kadronuzu Kartal’dan seçin. Yeter ki siz buradan kazandığınız her kuruşu Kartal’a Kartal sınırları içinde yatırım yapın. Bu halka ve bu gençliğe güvenin. Başaramayacağınız hiç bir şey yoktur.

 Biz Kartal’da yaşadık.

Kartal’da olmak güzel Kartal’da yaşamak güzel, Kartallıya hizmet güzel, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2013, 23:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 10 yıl Önce

Dr aday is te mı yo ruz

SIRADAKİ HABER

banner17