Cami siyasete karıştırılınca! 'Kimse işkembeyi kübradan sallamasın'a' kaymakamlıktan cevap

Altınok Öz'ün "CHP’li bir belediyenin cami yapması engelleniyor" imasına Kaymakamlıktan cevap geldi. Belediyeyi protokole uymamakla uyaran resmi yazı'da "CHP'li belediye cami yapmak da ısrar ediyorsa buyursun kordonboyun'da yapsın denildi.

Cami siyasete karıştırılınca! 'Kimse işkembeyi kübradan sallamasın'a' kaymakamlıktan cevap
İlçem Gazetesinde yayınlanan Altınok Öz'ün "Kimse işkembeyi kübradan sallamasın!" başlıklı açıklamalarının bir bölümünde geçen iddialarına Kaymakamlık'tan cevap geldi.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yerel basın ile bir araya geldiği toplantı da bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken söylediği; “Soğanlık Karakolu’nun olduğu alanı dini tesis alanı yaptık. Altı da otopark osun, camiyi de daha geniş alana taşıyalım dedik. Emniyet ise taşınmakta direniyor. Nedeni de CHP’li bir belediye cami yapacak!” ifadesine karşılık olarak, Kartal Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi.


Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu imzalı yazılı basın bildirisinde; “ Bahse konu alan ile alakalı olarak daha önceden ekte bir örneği sunulan protokol ile tahliye sözü verilmiş olmasına rağmen protokolün taraflarından olan belediyenin almış olduğu meclis kararı ile imzaladığı protokol arasında herhangi bir uyum olmadığı anlaşılmakla tahliye imkanı kalmamıştır. Protokol gereği attığımız imzaya bizim hala bağlı olduğumuzu bir kez daha hatırlatırız. Protokole uygun alınacak bir kararın tarafımıza ulaşması halinde tahliye derhal sağlanacaktır.


Karar alınması mümkün görünmüyorsa ve belediye cami yapma konusunda ısrarcı ve samimi ise arsa üzerinde ihtilaf olmayan Kordonboyu Mahallesi’nde ki dini tesis alanı olarak ayrılan plan ve projesi hazır yeri cami yapımı için ilgili belediyeye derhal teslim edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.


Kaymakamlığın siyasi partilere ve basına gönderdiği yazı kamuoyunda merak uyandırdı. Şimdi gözler belediye başkanı Altınok Öz'e çevirildi. "Seçimlere kaldı 3 ay cami yapacak mı? Cami siyasete alet mi edilecek!" gibi sözylemler siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı bile...





Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2014, 23:36

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
çokmu önemli
çokmu önemli - 10 yıl Önce

bunlar yanlız işkembei kubradan deyil yalanı makatül sahradan bile atarlar. çünkü bu zihniyet tıpkı geçmişde olduğu gibi bunların yapmak diye bir derdi olmaz.

SIRADAKİ HABER

banner17