Borç içinde yüzen Kartal Belediyesi yeniden borç almak için meclisten yetki istiyor!

5 yılda borcu 223 milyon lirayı bulan boçlu belediye Kartal Belediyesi başkanı Altınok Öz yeniden meclisten borç almak ve belediyenin borcunu arttırmak için yetki istiyor.

Borç içinde yüzen Kartal Belediyesi yeniden borç almak için meclisten yetki istiyor!
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz 18 milyon 600 bin lira borç alma yetkisini Kartal Belediye Meclisi'nden istiyor.


Kartal Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden meclise gelen yazı da "2014 yılı mali yatırımların gerçekleşmesi için, Belediyenin görevi olan kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi için ve 2014 yılına devreden belediyemizin borçarının ödenmesi için borçlanma yoluyla ek mali imkan sağlanması gerekmektedir." denildi.


223 milyon borçlu Kartal Belediyesi 18 milyon 600 bin lira daha borçlanması durumunda, borcu 241 milyon 600 bin lirayı bulmuş olacak.


Borç içinde ki Kartal Belediyesi'nin borcunu ödemek için yeniden borç talep etmesine muhalefet partisi meclis üyesi Metin Bektaş'tan tepki geldi.


Bektaş gazetemize yaptığı açıklama da "belediye bütçesini 5 yılda yaklaşık 223 milyon tl borçlandırarak tüketen sayın başkan yeni dönemde ilk icratı meclisten 18,5 milyon borçlanma yetkisi istemektedir. 'Kartalı seviyorum, Kartallının istemediği bir şeyi yapmam' diyen başkan borçlanacağını Kartallıya sordu mu ?" diyerek tepkisini dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 00:40

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17