Bolu'lular Kıskanmasın Aşçılık Okulu Kartal'da Yeni Aşçılar Yetiştiriyor

Bolu'lular Kıskanmasın Aşçılık Okulu Kartal'da Yeni Aşçılar Yetiştiriyor

Kartal Belediyesi’nin ve Kartal Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle açılan Aşçılık Okulu, Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde kursiyerlerle aşçılık eğitimine başladı.

Aşçı Çıraklık kursu ve Aşçı Yardımcılığı kursu olan okulda 60 kişi aşçılık eğitimi alıyor. 30 kursiyer daha önce Aşçılık Çıraklığı kursunu bitirip; Aşçı Yardımcılığı kursuna başladı. Yeni katılan 30 kursiyer de Aşçı Çıraklığı eğitimi alacak. Aşçı Çıraklığı kursu haftada 2 gün, Aşçı Yardımcılığı kursu ise haftada 3 gün 9:00’dan 16:00’ya kadar; toplam 4 ay sürecek. Kursiyerler aşçılık eğitimlerini tamamladığı zaman Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Aşçı Çıraklığı, Aşçı Yardımcısı sertifikası alacaklar. Aşçı adayları kurs süresi boyunca sıcak yemekler, mezeler, pastalar, dünya mutfağından çeşitli yemekleri uygulamalı olarak öğrenecekler.

 Kartal Belediyesi, ABD İstanbul Konsolosluğu işbirliği ile Afrika asıllı Amerikan vatandaşı olan, yemek araştırmacısı ve yazarı Rachel Finn’i, kursiyerlere Afrika kültüründen yemek tatlarını öğretmek üzere; Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalite Merkezi’nde yer alan Aşçı Okulu’na davet etti.

 Yemek araştırmacısı ve yazarı olan Rachel Finn, Aşçı Okulunda kursiyerlerle beraber Afrika usulü tavuk kızartması yaptı. Programa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcıları, ABD İstanbul Konsolosluğu’ndan Kültür Konsolosu Kimberly Serivner, Kültür programları uzmanı Sevil Sezen ve Zeynep Kabukçu’da katıldı. Kartal Belediye Başkanı Öz, misafir aşçı olarak gelen Rachel Finn ve kursiyerlerin hazırlamış olduğu Afrika usulü yemekten tattı. Başkan Op. Dr. Altınok Öz, kursiyerlere, misafir aşçı Rachel Finn’e ve ABD İstanbul Konsolosluğu personeline katkılarından dolayı teşekkür etti. Op. Dr. Altınok Öz, Aşçı Okulu’nda bulunan kursiyerlerin Kartal’da kentsel dönüşümün sağlayacağı iş olanaklarıyla oluşacak istihdam alanlarında aşçılara da ihtiyaç duyulacağını; bu kurstan sertifika alacakların bu süreçte ve daha sonraki dönemlerde çok rahat iş bulabileceğini belirtti. Başkan Op. Dr. Altınok Öz konuşmasının ardından kursiyerler, misafir aşçı Rachel Finn ve ABD İstanbul Konsolosluğu’ndan heyetle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2011, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17