Binali Karaman “Erzincanlılara niye düşman oluyorsunuz kardeşim? Niye? Niye?“

Gazetemize yaptığı röportajda "Fön seçim değil, Ön seçim istiyoruz!" diyerek Kartal kamuoyunda gündem oluşturan Binali Karaman'ın facebook hesabından aldığımız görüntüyü ve haberini okurlarımıza sunuyoruz.

Geçtiğimiz günlerde toplanan CHP Kartal İlçe Örgütü'nün toplantısına gazetemiz çağırılmadı.

Her ne kadar bilgiler bize ulaşsa da örgüt toplantısıdır, mahremiyeti vardır diyerek sessiz kaldık. Ta ki bazı gazeteler örgüt toplantısından video ve haberler yayımlayınca haber değeri olduğu için yazma zaruriyeti oluştu. Zira mahremiyeti olsaydı o gazeteler çağırılmaz ve haber yaptırılmazdı diye düşünüyoruz.


CHP Örgütüne düşmanca davranan parti!

Örgüt toplantısında kendisine bir türlü sıra gelmeyen ve sırası geldiğinde ise konuşması sürekli engellenmeye çalışan Karaman partisinin yerelde ki hal ve davranışlarını çok sert şekilde eleştirerek, adeta tavsiye şeklinde konuşma yaptı. Karaman "Onurlu ve şerefli örgütüme ilk önce sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek partisinin geçmişi ve misyonu hakkında kısa konuşma yaptı. Konuşmasına devam eden Karaman "Ben genel politikayı değil yerel politika hakkında konuşacağım. Bizim esas sorunumuz yerel. Bizler seçim aldık. 50 bin oyumuzu 98 bine çıkartarak Türkiye'de ve Kartal'da 10 bin fark atarak AKP'den seçimi aldık. Ama gelin görün ki başımıza neler geldi. O çalışan gençler, o çalışan insanlar! Ben şimdi şunu söylemek istiyorum. Bundan 3-5 sene önce burada kimseyi göremiyorduk, hepsi küstürüldü. Bir Cumhuriyet Parti düşünün ki bu kadar örgütüne düşmanca davranan ve yetki alan insanları yok etmeye çalışan böyle bir partiyiz. Nasıl iktidar olacaksınız? Olamazsınız!


Altınok Öz, Kadir Topbaş'la Pazarlık Yaptı!

Arkadaşlar Kartal'ın belası olan kentsel dönüşüm 3-5 Emperyalist'in burada Kartal'da özellikle sosyal demokratlar mahalleleri yok etmek için bir proje uyguladılar. Bu projeyi Refah Partisinden başlayarak Ak Parti ile 15 yıldır hiç bir şeyde yapılmayan proje var. Bu gün yapılacak, yarın yapılacak denildi. Özellikle sosyal demokratların olduğu Karlıktepe Mahallesi vb. mahalleler. Yol geçirilmiş ve özellikle hiç kimseye de yaramayan, adamına göre kişisine göre yol yapılmış. Maalesef bizim belediyemiz buna angaje oldu. Bizim belediye başkanımız Altınok Öz gitti Kadir Topbaş'la pazarlık yaptı ve aynısını geçirdi. Ben şimdi soruyorum değerli arkadaşlar, Sayın Altınok Öz siz Zekeriya Köy'den geldiniz. Biz burada 20 yıldır siyaset yapıyoruz. Bu halkın bu insanların haklarını savunduk. Şimdi soruyorum Altınok Öz neden Karlıktepe Mahallesini harcadı? Siirt mahallesinde gecekondu arsalarını bedava dağıtıyor! Orada ki insanlara yardımcı oluyor bu çok güzel. Buna saygı duyuyoruz. Onlarda bizim insanlarımız. Neden Karlıktepe Mahallesinde 300 metre 400 metre arsası olan vatandaşların arsasını yok etti? Benimde orada arsam var. Orada koskocaman bir mahalle şu anda mağdur durumda.


Bizi burada Afrika'da ki Kunta kinteler gibi yok etmeye çalışıyorlar.


Büyükşehir Belediye meclis üyelerimizin hiç biri burada çalışmıyor. İbrahim Doğan arkadaşımız bu gün Ankara'ya gidiyor. Disiplin kuruluna verilmiş. Bu arkadaşımız Kentsel dönüşüm konusunda mahalle mahalle gezerek mücadele etmiştir. Bu gün ellerimize kollarımıza zincir vurulmuş. Kendi partimiz bizi burada Afrika'da ki Kunta kinteler gibi yok etmeye çalışıyorlar. Böyle siyaset olmaz arkadaşlar. Şimdi bu gün soruyorum. Belediye başkan yardımcılarımız bundan 3 sene önce hiç birisi örgütte yoktu. Hepsi dışarıda sağdan soldan getirildi. Hiç bir tanesi halkı tanımıyor. Ama siz susuyorsunuz, konuşmuyorsunuz. Ekipçilik anlayışı içinde çeteleşmeye mi dönüyor bu parti! Ayıptır, yazıktır, günahtır. Biz burada AKP'ye boyun eğmedik. Kendi partimizde ki insanlar burada bize zulüm ediyorlar zulüm.

Erzincanlılara niye düşman oluyorsunuz kardeşim? Niye? Niye?

Biz gençler Kartal'ı almak için büyük mücadeleler ettik. Birileri geldi dediler ki, sizin işiniz bitti! Buraya kadar. Gelen bir insan neden burada Erzincan'lılara düşman oluyor, ben bunu anlamış değilim kardeşim. Niye düşman oluyorsunuz kardeşim? Niye? Niye? Derdiniz ney? Cumhuriyet Halk Partisine yıllar boyunca Aleviler ve Erzincanlılar yıllar boyu oy vermiş. Partiyi ayakta tutmuş. Niye düşman oluyorsunuz? Niye yok etmeye çalışıyorsunuz? (Konuşma sırasında İlçe Başkanı Kamer Gök kalkarak Karamanın koluna girip konuşmasını kesmesini söyledi. Karaman sözümü bitireceğim diyerek ısrar etti) Konuşmasına devam eden Karaman "2 yıl önce ruhsat müdürünü çağırdım. Esnaf senden şikayetçi. Niye gidip vatandaşın dükkanını mühürlüyorsun. 2 yıl sonra Beyaz TV gelerek rüşvet aldınız haberi yapıyor. Daha önce biz bu tür şeyleri söylemiş. (Birisi "konuşmanı kes!" demesi üzerine Karaman "Otur yerine, sen belediyeden rant aldın mı? ihale aldın mı? demesi üzerine vatandaş susup oturdu.)

Helallik istedi!

Konuşmasına sonunda Karaman "17. sıradan meclis üyesi seçildim. Sizin onurlu oylarınızla seçilen bir insanım. Sizin bize vermiş olduğunuz desteğe layık olamadım. Bundan dolayı sizden özür diliyorum. Sizlere hiç bir şer yapamadığımızdan dolayı özür diliyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek kürsüden indi.

Görünen o ki Karaman'ın konuşması örgüt toplantısına damgasını vurduğu gibi yankıları uzun süre devam edecek.
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2013, 01:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17