Binali KARAMAN “Alevilerin Yüz akı DİYAP AĞA Türkiye’ye tanıtılması gerekiyor!”

Binali KARAMAN “Alevilerin Yüz akı DİYAP AĞA Türkiye’ye tanıtılması gerekiyor!”

Gazetemize açıklamada bulunan Kartal siyasetinin tanınmış isimlerinden Binali KARAMAN “Şimdiki genç nesil Diyap Ağa kimdir bilmiyor, oysa ki Diyap Ağa bir İstiklal Harbi kahramanıdır. Onu iyi tanıtmamız lazımdır.” Dedi.

DİYAP AĞA KİMDİR?

Sözlerinde devam eden KARAMAN "Sakarya Savaşı’nın ilk günleri. 1921 Yunan Ordusu bütün gücü ile saldırıya geçmiştir. Sakarya Savaşı sıradan bir savaş değildir. Sakarya’da, Sırp Sındığı, Kosova, Niğbolu, İstanbul’un fethi, Mohaç, Prut, Plevne zaferleri ve bir dizi de mağlubiyet vardır. Sakarya hepsinin toplu hesaplaşmasıdır.

Cephe yer yer yarılmıştır. Cepheden Ankara’ya BMM Başkanı Adnan Bey’e meclisin Kayseri’ye taşınması için hazırlıklara başlanması talimatı gelir. Adnan Bey, çok gizli telgrafı aldığı gibi durumu Taceddin Dergâhında öğlen arkadaşları ile dinlenmekte olan Mehmet Akif’e koşarak haber verir. Mehmet Akif, telgrafı okuyunca ilk tepkisi “geleli tam 850 sene olmuştu” diyerek, büyük bir üzüntü ile Malazgirt’ten 850 sene sonra Türk milletinin Anadolu’dan çıkarılmak üzere olduğunu dile getirir.

Büyük Millet Meclisinde yapılan tartışmalarda Kayseri’ye taşınma konusu ele alınır. İşte bu sırada o güne kadar hiç söz alıp konuşmamış bir milletvekili, Dersim mebusu Diyap Ağa söz alır ve kürsüye çıkarak şöyle der: “Efendiler, biz buraya savaşmaya ve ölmeye mi, yoksa burayı bırakıp kaçmaya mı geldik!..”. Bugün bazılarının cehaletten, bazılarının ihanetten jurnalcilik, ajanlık ve milislikle suçladığı Diyap Ağa bir İstiklal Harbi kahramanıdır. Diyap Ağa, şöyle demektedir: “Türklük tehlikeye düştüğü için Milli Mücadeleye katıldım.” Diyap Ağa ve aşireti Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı suikastten kurtaran ve koruyan aşirettir.

Diyap Ağa ile ilgili bir şey öğrenmek isterseniz, Kripto Yayınları tarafından yayınlanan “Dersim’in Gizlenmeye Çalışılan Gerçek İfadesi: Diyap Ağa” adlı kitabı okuyun. Okuyunca bir kez daha Allah rahmet eylesin diyeceksiniz.

Sözümüzü yine Diyap Ağa’nın bir sözü ile bitirelim: “Vatan hainliği cehennemlik bir suçtur.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2011, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17