Belediye işçisi sendikasıyla buluşuyor!...

Belediye işçisi sendikasıyla buluşuyor!...
banner46

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanlığı

Basın Bülteni

AKP hükümeti eliyle meclis gündemine getirilen “Torba Yasa” ile esnekleştirme ve güvencesizleştirme politikalarının hayata geçirilmeye çalışıldığı bir süreçte DİSK/ Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanlığı ve bağlı şubeler olarak yeni örgütlenme alanlarına adım atıyoruz. Bu adımlardan sonuncusu Kartal Belediyesi'nde başlattığımız örgütlenme çalışması oldu. Bir süredir Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kartal Ulaşım, Turizm A.Ş (KARTURSAŞ A.Ş) ile Kartal Yapı ve İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARYAPSAN) firmalarında yürüttüğümüz sendikal örgütlenme mücadelemizi geçtiğimiz günlerde başlattığımız yoğun üyeliklerle bir üst aşamaya taşımış bulunuyoruz.

 Bir süredir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek olan işkolu tespitini bekleyen sendikamız, işkolunun, 28 Nolu Genel Hizmetler İşkolunda olduğunun resmi olarak kesinleşmesinin ardından üyeliklere başladı. İki ayrı firma bünyesinde çalışan 750'ye yakın işçi 7 Şubat 2011 tarihinden itibaren sendikamızın İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir ve 1 Nolu Şube yöneticileri ile Kartal 1. Noteri'ne giderek sendika üyeliklerini yapmaya başladılar.

 Önümüzdeki günlerde de sürecek yoğun üyeliklerle bu firmalarda çoğunluğu sağlayarak yeni üyelerimiz adına Kartal Belediyesi'yle toplu sözleşme masasına oturmayı hedefliyoruz.
Büyük çoğunluğu park-bahçe işlerinde olmak üzere temizlik, asfalt, büro ve nakliye işlerinde çalışan, gücünü ve mücadelesini sendikamızla birleştiren üyelerimize bir kez daha aramıza hoşgeldiniz diyoruz.

Veysel DEMİR    

DİSK/Genel-İş Sendikası

İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2011, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17