BAYRAM SONGUR (Hak İhlallerine Engel Olmak için Ömür adamış hizmet adamı)

BAYRAM SONGUR (Hak İhlallerine Engel Olmak için Ömür adamış hizmet adamı)

UHİM (Uluslar arası Hak İhlalleri İzleme Merkezi) Koordinatörü Bayram SONGUR ile bir röportaj gerçekleştirdik.

-Sayın Songur UHİM ismi duyulmuş bir isim değil. UHİM ne zaman kuruldu ve hangi amaçlarla kuruldu, görevleri nelerdir? bizlere açıklarmısınız.

-Bayram SONGUR “Vicdanlarının sesine kulak veren, sosyal sorumluluklarını yüklenmekten kaçınmayan bir grup insan yeryüzünde hak ve hukukun tahakkuk etmesi için, hak ihlalcilerine karşı ortak paydada buluşarak, insanlığın özlem duyduğu, adaletin hâkim olduğu bir dünyaya doğru, 2010 yılı Mayıs ayından itibaren adımlarını aynı yol üzerinde birleştirdi.

İşgallerle, savaşlarla, darbelerle, ekonomik ambargolarla, yerel kültürleri yok edilen, tüketim toplumuna dönüştürülen, ekonomik çıkarlar uğruna ekolojik düzeni bozulan dünyamız ve tehdit altındaki geleceğimiz, özgürlükleri kısıtlanan her ülke, her coğrafya; görülmeye, hatırlanmaya, gündeme getirilmeye ve el uzatılmaya muhtaç…

Biz; bu ortamın oluşmasına sebep olan her yapı, her kurum ve her oluşumdan hesap sorulması ve onlara karşı mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Neden? Çünkü bugün tüm dünya, uluslararası hak ihlallerini, tarafsızlığı tartışmalı örgütlerin verdiği bilgilerle öğreniyor ve onların oluşturduğu gündemleri tartışıyor. Biz yaşanan olumsuzlukların safında değil, karşısında olduğumuzu göstermek, yaptırımların vicdani alanın ötesine taşınmasına katkı sağlamak istiyoruz. Eğer inancımız, kariyerimiz, cinsiyetimiz ya da diğer özelliklerimiz, insanlığımızın gerektirdiği temel hassasiyetlerimizin önüne geçerse, benzer sorunlar bir gün mutlaka bizi de kuşatacaktır. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görüp her zaman haklı olanın yanında yer almak, haksızlık oluşturan etkenleri ortadan kaldırmak ve gücümüzün yettiği kadarını yapmak hepimizin sorumluluğudur. Sorunların çözümüne katkı sağlayabilmek; kuşatıcı ve adilane bir yapı oluşturmak ancak haksızlıklara karşı durabilmekle mümkündür.

Nasıl ? Haksızlığa karşı durmayı kendine dert edinen; “Yerinde gözlem”, “raporlama”, “gündeme getirme”, “deşifre etme” ve mümkün olan daha birçok araç ve yöntemi kullanarak, Bütün bunların gerçekleşmesine katkı sağlamak için, haksızlıklara karşı gelin birlikte yürüyelim diyoruz.

BAYRAM SONGUR KİMDİR?

-Sayın SONGUR bildiğimiz kadarıyla girişimci bir ruha sahipsiniz. Kendini sivil toplum örgütlerine adamış birisiniz. Sizi eskiden beridir tanıyoruz. Halkımızın da bilmesi için şimdiye kadar hangi görevlerde bulundunuz açıklarmısınız?

-SONGUR “Evet, 35 yıldır Kartal’da ikamet ediyorum. RP ilçe yönetimi, Fazilet Partisi ilçe yönetimi, gençlik kolları başkanlığı, MGV yönetimi, Ak Parti 9. dönem İstanbul İl genel meclis üyeliği, 2 yıl Mazlumder İstanbul şubesi başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Halen İstanbul İl Sosyal yardımlaşma Vakfı’nda görev yapmaktayım ve 2 yıldır da Kızılay Kartal şubesi sekreteri görevi yürütmekteyim.

Bizlere zaman ayırıp, gazetenizde yer verdiğiniz için size ve İLÇEM GAZETESİ’ne teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılarınızın daim olmasını diliyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2011, 07:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17