Azmi Ekinci ''Ak Parti TRT Kürdi'yi kurdu. Kürtçe okullarda seçmeli ders oldu. yerleşim yerlerinin isimleri Kürtçe oldu!

Azmi Ekinci Ak Parti'nin her zaman Kürt halkının yanında olduğunu ifade etti.

Azmi Ekinci ''Ak Parti TRT Kürdi'yi kurdu. Kürtçe okullarda seçmeli ders oldu. yerleşim yerlerinin isimleri Kürtçe oldu!
Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı Şafak Restaurant'ta İstanbul Birinci Bölgede yaşayan Doğu ve Güneydoğulu Kürt kesiminden oluşan Kanaat önderleri ile KARDEŞLERİN BULUŞMASI toplantısı tertiplendi.

Ak Parti Kartal İlçe Başkan yardımcısı Aydın Yavuz'un kurduğu komisyon İstanbul Birinci Bölgede yaşayan Doğu ve Güneydoğu'nun önde gelen kanaat önderlerini bir araya getirdi. Saat 10:30 da gerçekleşen toplantıya Ak Parti Birinci Bölge Milletvekili Azmi Ekinci, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç ve Ak Parti Kartal İlçe Başkanı yansıra Ak Parti Kartal İlçe Yönetimi, Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Ekinci; “Çok kıymetli hemşerilerim İl Başkan Yardımcımızın dediği "HUN HUM BI XEYR HATINSER ÇAWA HATIN SER SERA HATIN" diyorum hepiniz bu günkü toplantımıza iştirak ettiniz hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz. Değerli İl Başkan yardımcımız çok güzel konulara değindi. 7 Haziran  öncesi ve sonrası çok güzel konulara temas etti. Bende özellikle birkaç konuya temas etmek istiyorum.

Lafı çok uzatmadan şunu belirtmek isterim ki, bizim seçmenimiz bize bir mesaj verdi. Bizler de bu mesajı çok iyi anladık ve algıladık. Bu manada bizler eksiklerimizi tamamlayarak mesajı iyi algılayarak huzurunuza geldiğimizi düşünüyorum.  7 Haziranda siz değerli seçmenlerimiz, sizleri birinci Parti yapıyoruz umutlarımızı yine koruyoruz ve sizlere de bir takım hatalarınızı düzeltin gelin mesajını  bizlere verdi . bizler de hatalarımızı ve eksiklerimiz tamamlayarak size geldik. Milletimiz de 7 Haziran sonrası fotoğraftan çok iyi görmüştür ve Türkiye’yi yeniden inşa edecek kadroların Ak Parti'de olduğunu görmüştür.




Milletimiz ve bizler şunu çok iyi gördük ki Dünyanın bir yerinde bombalar patladığında onların iltica edeceği ve gideckleri bir yerleri olabilir. Ancak sizler ve bizler şunu çok iyi gördük ki bizler hep birlikte bir geminin içindeyiz ve bizlerin için oluşacak olan herhangi bir olumsuzluk karşısında kendi yurdumuzdan başka gidecek bir yerimiz yok. Dolayısıyla Kürdiyle, Türküyle, Lazı ile hepimizin aklımızı başımıza almalıyız ve şunu diyoruz ki insanlar hata yanan bir varlıktır. Bizler de bu manada yapmış olduğumuz hataların farkındayız. Gezdiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla gördüğüm şu manzara beni çok memnun etmiştir ki milletimiz asla kardeşliğinden taviz vermedi ve ülkesine sahip çıkmadaki azim ve gayreti takdire şayan ve tüm Dünyaya örnek olabilecek  niteliktedir, bu da bizleri çok mutlu etmektedir.

Son zamanlarda Milli ve yerlilik konuşuluyor. Birileri başka anlamlara bunu getirmek için çaba harcıyor. Sözcü Gazetesi ve bunun gibi düşünenler bu konuyu başka konulara çekmeye çalışıyor.

Fakat bizler diyoruz ki; Milli ve Yerlilik konusu, bu Ülkeyi seven ve düşünen demek olduğunu kavrayamadılar.

Milli ve Yerli olmak bu Ülkenin geleceğini düşünenler demek olduğunu görmek istemeyin tabirleri manipüle etmek için çaba harcıyorlar. Milli ve yeril olduğunu iddia eden MHP' nin 7 Haziran sonrası oluşan tabloda Ülkenin Hükümetsiz kalmaması anlamında Koalisyona dahil olmamış olmasını bizler gayri Milli olarak değerlendiriyoruz.

7 Haziranda bizden giden 9 puanımız var ve bizler bu giden puanların hangi partilere gittiğini biliyoruz. Başka partilere giden bu kardeşlerimizin de gittikleri Partilere küskün olduklarını onların Politikalarını beğenmeyip yine Ak Parti ve kadrolarını, hizmetlerini görüp tekrar Ak Parti taraflarında saf tuttuklarını memnuniyetle görmekteyiz.

Şunu çok net görüyoruz ki MHP ye giden bizden 3 puan ve bana gör HDP.ye giden bizden 5 puanını hem MHP ve HDP.ye çok küstün olduğunu görmekteyiz.

Bizler neden ve hangi amaçla HDP'ye oy verdiklerini biliyoruz. HDP ye oy verenler onlar siyasi mücadele yapsın diye oy veren halkımız bu potansiyeli kendilerinde görmedikleri için onlara duydukları bazı beklentileri tamamen yitirmişlerdir.

1071 ile akdi yapılan Milli birlik ve kardeşlik projesiyle bizlerin amacı insani hakların Allahın verdiği haklar kadar haklarının iadesini sağlamaktır bizim politikamız. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile Kürtçenin önündeki tüm engellerin kaldırılması demektir. Görüyorsunuz TRT Kürdi, Okullarda Kürtçe Eğitimin Okullarda seçmeli ders olması, yerleşim yerlerinin Kürtçe isimlerinin yeniden geri verilmesi hizmetlerini görüyorsunuz. Ancak şöyle bir durum var ki 82 Anayasası olduğu sürece insan hak ve hürriyetlerinin önündeki engelleri kaldırılması mümkün değildir.” diyerek tamamladı.

Toplantıya katılan Kürt kanaat önderleri ve katılımcılar yapılan konuşmaları sık sık alkışlarla kestiği ve büyük ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmadı.



Toplantı sonunda katılımcılar bu toplantının tertiplenmesinde gösterdikleri memnuniyeti  dile getirdiler. 
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 12:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17