Aygad'a Kemal Kılıçdaroğlu Sözü

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret edip, İstanbul yerel basınının sorunlarını ve çözüm önerilerini sundu.

Aygad'a Kemal Kılıçdaroğlu Sözü
banner46
Kılıçdaroğlu Aygad'ı CHP Genel Merkezi'nde ağırladı. Samimi bir sohbet havasında geçen görüşmede Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “CHP olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için TBMM’ye bir yasa teklifi sunacağız” dedi.

25 Mart Cuma günü CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette CHP Parti Meclis Üyesi Hüsnü Süslü, (AYGAD) Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aytekin Yaşar, Başkan Yardımcıları Ahmet Işıkdağ ve Saki Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Gerçek ve Nergis Süslü de hazır bulundu.

YEREL BASININ SORUNLARI KILIÇDAROĞLU’NUN GÜNDEMİNDE…

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (AYGAD), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek, İstanbul yerel basını ve çalışanlarının sorunları ile çözüm önerilerinin sunulduğu dosyayı Genel Başkan’a iletti. AYGAD Başkanı Aytekin Yaşar, İstanbul yerel basınının sorunlarına acil bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “İstanbul’da yerel basın çalışanları, mevcut yasanın belirlediği hiçbir yasal haktan yararlanamamaktadır. Bin bir zorlukla ayakta durmaya çalışan yerel basın mensupları, bölgelerinde olup biteni topluma aktarmakta güçlük çekiyor. Mevcut sorunlarımıza yönelik çözüm yollarını bulmak için hazırladığımız raporları, başta siyasi partilerimizin genel başkanlarına ve hükümet yetkililerine ulaştıracağız. Amacımız, yasanın bize tanıdığı haklara sahip olmak ve sağlıklı bir şekilde görevimizi icra etmektir.”



“TBMM’YE YASA TEKLİFİ SUNACAĞIZ”…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul yerel basınının yaşadığı sorunları bildiğini söyleyerek; “Güçlü bir yerel basının oluşabilmesi için CHP olarak üzerimize düşeni yapacağımızdan kuşkunuz olmasın.  İstanbul yerel basınının özlük haklarından mahrum olduğunu ve çok zor şartlar altında görev yaptığını biliyorum. Güçlü bir demokrasi için güçlü bir yerel basın şarttır. Yerel basının özlük haklarına kavuşabilmesi için yasal bir çalışmanın yapılması gerekir. Bir nevi kamu görevi gören yerel basının sağlıklı bir şekilde yayın akışını sağlamak adına CHP olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için TBMM’ye bir yasa teklifi sunacağız. Yerel basının dile getirdiği eleştirisel konular, yerel yöneticilerin yararınadır. Fakat bütün olumsuzluklara rağmen yerel basın, tarafsızlık ve objektiflik adına önemli bir örnek teşkil ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak, her zaman yerel basınımıza duyarlı ve destek olmaya özen gösteriyoruz. Ülkemizin pek çok sorunu var. Yerel basının da bu sorun yumağı içerisindeki yerini ve önemini çok iyi biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorunları çözmek adına adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz” dedi.



AYGAD TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU…

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcıları Saki Akyüz, Ahmet Işıkdağ ve Yönetim Kurulu üyeleri Nergiz Süslü ve Ömer Faruk Gerçek'te Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ardından söz alarak İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan gazete sahiplerinin ve çalışanlarının mağduriyetini Ankara’ya taşımak adına misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini sundular.

Sorun ve çözümlerin masaya yatırıldığı görüşme, sıcak bir sohbet havasında sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 21:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17