AYGAD Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği En Üst Düzey Protoklü Açılış Kokteylinde Bir araya getirdi

AYGAD Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği En Üst Düzey Protoklü Açılış Kokteylinde Bir araya getirdi

İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneğinin organize ettiği açılış kokteyline çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği’nin açılış kokteyli Üsküdar Altunizade de bulunan Volley Hotel’de gerçekleşti.

Derneğin açılış kokteyline yoğun bir katılım gözlenirken, geceye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Nail Güreli,Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan KUMRAL, Siyasi Partilerin Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclis Üyeleri, Ulusal basınımızın Yazı İşleri Müdürleri, Tuzla, Pendik,  Maltepe, Kadıköy, Ataşehir, Sultanbeyli, Beykoz, Sancaktepe, Şile, Üsküdar, Adalar Belediye Başkan Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürleri, Emniyet Müdürleri,BJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akpınar, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Engin Köklüçınar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kurul Üyesi Cevdet Uygun, Sanatçı Enis Fosforoğlu’nun yanısıra mimar kentbilimci Ahmet Vefik Alp ile çok sayıda bürokrat ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Kartal Has Parti İlçe Başkanı Şükrü KONTUK ve yönetimi, Büyükbirlik Kartal İlçe Başkanı Murat ALBAYRAK ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Kartal İlçe Başkanlığı Adına Başkan yardımcısı, Basın sorumlusu Necdet TÜRKÜZEL ve yardımcısı, Saadet Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcıları, Kızılay Kartal Şube Başkanı Mehmet Küçükali ve Bayram SUNGUR katıldı. Geceye Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet HAMURCU 15 gün izinde olduğu için katılamadığını bildirerek iadeyi ziyarette bulunacığını beyan etti. Ak Parti Kartal ve Türkiye Partisi kartal İlçe Başkanlarıda önemli toplantılarından dolayı katılamadıklarını beyan ettiler.

CHP İstanbul Milletvekili aday adayları Metin AĞIRMAN, Binali KARAMAN İlçem Gazetesi sahibi Aytekin YAŞAR'la

MHP Milletvekili aday adayı İsak DAĞCI, İlçem Gazetesi sahibi Aytekin YAŞAR'la

MHP Kartal Necdet TÜRKÜZEL ve yönetim

İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı  Hakan Manici açılış konuşmasında ulusal basından daha fazla çalışarak, emekler vererek, onları geride bırakan yerel basın İstanbul Anadolu Yakasında tek çatı altında toplandı dedi.
Tüm bakan ve milletvekillerinin yanısıra siyaset ve iş dünyasının telefon, telgraf ve çicekle katıldığı gece tam anlamıyla bir birlikteliğin ve kaynaşmanın gerçekleştiği bir gece oldu.
İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı  Hakan Manici konuşmasında Yerel basın, bölgenin ve bölgede yaşayanların her türlü sorununu ve bu sorunların karşısında üretilebilecek çözüm önerilerini gündeme getiren, tartışan, yerel yönetimle merkezi yönetim arasında köprü işlevi gören, halkın gözü kulağı olduğu kadar yerel yönetimin dili de olabilen bir işleyişle kişilerin küreselleşme girdabından biraz olsun alıkoymaktadır.

Aslında yerel basın bu yönüyle ulusal basına malzeme sağlamakta, onlara uyarıcı görevler yüklemekte, onlara yardımcı olmaktadır. dedi.
Kurucu üyeleri ile birlikte dernek üyeleri konusunda seçiçi davranıldığını anlatan Hakan Manici 1 yılını doldurmuş düzenli yayın yapan, meslek ilkelerine riayet eden yerel gazete, internet, radyo ve televizyon sahip ve müdürlerini tek çatı altında toplanmaya çağırdı.
Kurucu üyeleri tek tek sahneye çağırarak davetlilere tanıtan Hakan Manici  bu güne kadar bu zor görevi üstlenen değerli kurucularımızı gönülden kutladığını belirterek asıl büyük alkış bugün sayısı 48’si gazete imtiyaz sahibi olmak üzere 66’ya çıkan derneğimiz üyelerinedir dedi.
Konuşmasında toplum yaşamınında yerel gazetenin önemini anlatan Hakan Manici daha sonra tüm yönetim kurulu üyelerini davetlilerin alkışları ile sahneye davet ederek konuklara takdim etti.
Hep birlikte objektiflere poz veren yönetim kurulu üyeleri işimizin zor olduğunu biliyoruz ama üstesinden gelemiyeceğimiz sorun, aşamayacağımız engel yok. Biz inançlıyız, biz birlik halindeyiz ve başaracağız dediler.

Derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.
Kadir Toprakkaya (Kadıköy Life Dergisi)
Ümit Kahyaoğlu ( Duyuru Gazetesi)
Halil Topal (Son Haber Gazetesi)
Cengiz Doğan (Maltepe Ekspres Gazetesi)
Sinan Beratlığil (Fulspor Gazetesi)
Necmi Sezen (Anadolu Gazetesi)
Kader Gür ( Dost Beykoz Gazetesi)
Tamer Aydemir (Gölge 34 Gazetesi)
Oktay Eroğlu (Ataşehir Gazetesi)
Dilek Kaya (Avrasya Gazetesi)
Ömer Faruk Gerçek (Gerçek Haber Gazetesi)
Aytekin Yaşar (İlçem Gazetesi)
Musa Has (İstanbul Gündemi Gazetesi)
Yasemin Eryıldız (Şile Yıldız Haber Gazetesi)
Selen Dinç (Anadolu Yakası Haber Gazetesi)
Zafer Yılmaz (Etraf Gazetesi)
Recep Karakoç (Yöre Gazetesi)
Sevgi Ercan (Olay Gazetesi)
Selahattin Şimşek (Son Havadis Gazetesi)
Enver Tuksal, (Son Dakika Gazetesi)
Kubilay Öztürk(Yerel Hayat Gazetesi)
Ahmet Işıkdağ (Özışık Gazetesi)
Kenan Çakal (İstanbul Haber İlan Gazetesi)
Yaşar Kaba ( İstanbul Yankı Gazetesi)
Selim Akdoğan (Kartal Gazetesi)

İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Hakan Manici’nin konuşmasının ardından gazetecilik mesleğinin duayeni Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Nail Güreli kürsüye gelerek yaptığı konuşmada İstanbul için önemli eksikliklerden olan bu derneğin kurulması beni ziyadesiyle memnun etti. Bu değerli arkadaşlarımı tebrik ediyor ve desteklerimin kendileri ile birlikte olduğunu ifade etmek istiyorum diyerek bu derneğin düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlandırılmasına karşı mücade edeceğini, gazetelerin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesini engelleceğini ama daha önemlisi mesleğimizin onurunu korumak için mücadele vereceğine inancım sonsuzdur. dedi.

Gece kokteyle mazeretlerinden dolayı katılamayan Türkiyemizin saygın siyasetci ve işadamlarının telgraflarının okunması ile son buldu.
Kokteyle yerel basının yanısıra ulusal basınında yakın ilgi göstermesi bunun yanısıra  katılımcılarının üst düzeyde olması ve samimi bir ortamın gerçekleşmesinden dolayı kokteyl masalarında yapılan konuşmalarda ülkenin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği açılış kokteyli sonrasında faaliyetlerine hızla devam edecek.       

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2011, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17