Atalar Merkez Camii ve Ergenekon İbrahim Şakir ilk ve ortaokulu okulundan Yüksekovaya açılan pencere

Atalar Merkez Camii ve Ergenekon İbrahim Şakir ilk ve ortaokulu okul aile birliği tarafından Hakkâri Yüksekova’da bir ilköğretim okuluna kıyafet ve kitap yardımı yapıldı.

Atalar Merkez Camii ve Ergenekon İbrahim Şakir ilk ve ortaokulu okulundan Yüksekovaya açılan pencere

Kışın çocukların ayakkabısız ve gömlekle okula gittiği haberini alan atalar merkez camii cemaati ve Ergenekon İbrahim Şakir ilk ve ortaokulu okul aile birliği bir kampanya başlatarak, bu çocuklar bizim çocuklarımız ve arkadaşlarımız, anne ve babaları da bizim kardeşlerimiz diyerek ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı, mont, kazak ve pantolon, kısmen de başka kıyafetler olmak üzere giyim yardımı yaparak 1200 çocuk sevindirildi.


Yapılan bu hizmet neticesinde özellikle öğrenciler ve öğretmenler çok sevindi. Bölge halkı ise bu hizmet neticesinde çok mutlu olduklarını, çok duygulandıklarını, ta İstanbul’dan kardeşlerinin kendilerini unutmayarak yardım ettiklerinden dolayı herkese sonsuz şükranlarını sunduklarını ifade ettiler.


Atalar Merkez Camii İmam-Hatibi ve Ergenekon İbrahim Şakir ilk ve ortaokulu okul aile birliği başkanı Yücel KARA, aslında 1200 çocukla beraber, anne ve babaları, diğer kardeşleri, her evde 10 kişinin var olduğunu düşünecek olursak, ortalama 12.000 insanın sevindirildiğini ve buna ilaveten geniş bir kitlenin de memnuniyetinin kazanıldığını, ayrıca bu kampanyaya ilaveten, kütüphanesinin olmadığı okula, kitap yardımı yapmak suretiyle 100 metrekarelik bir alanın da yer döşemesi, kitaplıkları, masa ve sandalyeleri dâhil olmak üzere bir kütüphane kazandırılması için de çalışmalara başlanıldığını bildirdi.


Yücel KARA, yapmış olduğumuz bu yardım kampanyası neticesinde çocukları ve öğretmenleri görmeliydiniz ne kadar mutlu idiler. Özellikle bölge halkında bu yardım kampanyasından dolayı oldukça fazla pozitif bir yaklaşım, etki ve bakış gözlemledim.


İmam-Hatip Yücel KARA yapılan bu faaliyetlerle, yüze gülen ve aynı zaman da yüz güldüren, yardım isteyenden ziyade yardım götüren ve eve lazım olan camiye haramdır sözüyle değil, eve lazım olan camiye de lazımdır, ama gerçek vizyonun, evde yoksa camide mutlaka vardır gerçeğinden hareketle hizmet sunarak, yük olan değil, yük alan bir cami olmaktır gayemiz. Biz inanıyoruz ki, mevzusu hizmet olanların, mevzisi her zaman kardeşliktir. Tüm hizmetlerimizde ki mutlak amaç da budur diyerek, camilerin bilginin, sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın cümle kapıları olduğunu da vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2013, 23:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
ilknu sahin
ilknu sahin - 10 yıl Önce

tebrikler hocam

Efe Karaağaç
Efe Karaağaç - 8 yıl Önce

Sevgiler Saygilar
Size Deniz Duru
Teşekkur

SIRADAKİ HABER

banner17