Asiye Erten Gümüş, 'Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur.'

MHP Kartal Kadın Kolları hava alanına sığınan Uygur Türkleri ile ilgili toplantı yapıp basın açıklamasında bulundular.

Asiye Erten Gümüş, 'Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur.'
banner46
BASIN AÇIKLAMASINDA ;


Bugün burada toplanmamızın sebebi "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’’ Hadis-i Şerif’den yola çıkarak zulüm gören Uygur Türklerinin derdine çare bulunması için yetkili makamlara sesimizi duyurmaya çalışmaktır. Çin hükümetinin esaretinden kurtulmak için çareyi kaçmakta bulan soydaşlarımız Uygur Türkleri, Tayland’da mülteci olarak gözaltına alındı ve Çin’e iadeleri söz konusudur. Eğer Çin’e iadeleri yapılırsa kardeşlerimiz idam edilecek yada Çin’in iğrenç işkencelerine maruz bırakılacaktır. Tarihimizde kara bir leke olarak kalan ve 146 azeri soydaşımıza mezar olan boraltan köprüsünün utancı hafızalardan silinmemişken Türk Devleti aynı hataya düşmemeli ve soydaşlarımıza gereken hassasiyeti göstermelidir.


Türkiye bugün bir milyon Suriyeliye, Mısır’da Filistin’de, Myanmar’da Malezya’da zulüm gören Müslüman kardeşlerimize nasıl sahip çıkıyor ise,Uygur soydaşlarımıza da sahip çıkmalıdır ve aynı hassasiyeti göstermelidir. Doğu Türkistan’daki mazlumların,Türk milletinin hem dindaşı, hem soydaşıhem de akrabalık bağı olduğunu hatırlatmak isteriz.. Çin'in, Doğu Türkistan'daki halka uyguladığı zulmün en önemli nedenlerinden biri halkın Türk ve Müslüman olmasıdır. Çin, bölge halkının Türk-İslam kimliğini Çin Hakimiyet ve Sultası'na karşı en büyük tehlike olarak görmektedir. Halkı dininden vazgeçirmek için her türlü yıldırma ve baskı yöntemine başvurulmuştur. Doğu Türkistan’da Camiler yıkıldı, toplu ibadet yasaklandı, Kuran kursları kapatıldı ve bölgeye yerleştirilen Çinliler özellikle Müslümanları taciz etmek için domuz beslemeye başladılar. Okullarda dinsizlik propagandası yapıldı. Ayrıca iletişim araçları vasıtasıyla insanların dinden soğutulmaları için yoğun çaba harcandı. Dini ilimlerin öğrenilmesi ve dini bilgilere sahip,öncü kişilerin halkı eğitmeleri tamamen yasaklandı. Buna rağmen halkın İslami kimliği yok edilemedi. 30 yıl içinde 4 defa alfabelerinin değiştirilmiş olması da yine bölgedeki Müslüman Türklere yapılan zalim uygulamanın birparçasıdır.


Özellikle Doğu Türkistan’daki kadınlarımızın maruz kaldıkları zulümlerden kısaca sizlere bahsetmek istiyorum; - Şehirlerde 1, köylerde 2’den fazla çocuk yapmak Doğu Türkistan’lı kadınlarımıza yasaktır.Bu sayı dışında gebelik fark edilirse eğer hamile kadın evinden zorla alınarak ilker koşullarda kürtaja mecbur bırakılmaktadır. Bazen 7-8 aylık hamile iken anne karnından alınan cenin çöpe atılıyor yada Çinlilerin meşhur cenin yemeğini yapan lokantalara satılıyor.. - Doğu Türkistan’dan devlet zoru ile genç ve güzel kızlar toplanıp Çin’e çalıştırılmak için götürülmektedir.Bunların çoğuna tecavüzler edildiği için ve bunu gururuna yediremediği için her yıl sayısız genç kızımız intihar etmektedir. -Özellikle kadınların camiye girmeleri baştan beri yasaklanmıştır.Ayrıca kadınların toplu ibadeti,sohbeti ve toplantısı yasaklanmıştır.Yasağa uymayanlar ağır şekilde cezalandırılmaktadır… -Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz yaklaşık 60 yıldır türlü işkencelere maruz kalıyorlar ve akıl almaz baskı altındalar. -Irak’tan hemen her gün ölüm haberi geliyor. Kerküklü kardeşlerimiz ölüm korkusuyla yaşıyorlar. -Kırım’da Müslümanlar zorluklar altında varlıklarını devam ettirmeye çalışıyorlar-Filistin’de Müslümanlar yarım asrı aşkın süredir katlediliyor, kendi topraklarında sürgün hayatı yaşıyorlar. - Mısır’da müslümanlar idam ile yargılanmaktadır..


Müslümanlar ve Türkler neredeyse yüzyıllardır baskı altında acımasızca eziliyor. Bu fitnenin son bulması, akan kanın durması ise ancak Türkİslam Birliği’nin kurulmasıyla mümkündür.Doğu Türkistan’da Kırım’da Azerbaycan’da Kerkük’de Filistin’de Mymar’da Mısır’da esaret altında bulunan Müslümanları ve soydaşlarımızı kurtaracak kesin ve tek çözüm Türk-İslam Birliği’dir. İslam ahlakının özünde birlik vardır. Yüce Allah Kuran’da Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur.” (Enfal Suresi, 73) ayetiyle yeryüzünde bozgunculuğun son bulması için iman edenlerin birbirleriyle dost olmaları, ittifak etmeleri, birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini bildirmiştir.


Tüm Müslümanlar bu emre uymakla yükümlüdür. Türk İslam dünyasının bu birliği istemesi lazımdır. Açıktır ki birlik istemeyen ayrılık istiyor demektir ve ayrılığın Türk İslam dünyasına hiçbir faydası yoktur. Müslümanların gücü, kuvveti ve menfaati birlik olmaktan geçmektedir. Sözlerime, son Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ beyin Türk-İslam Ülküsüne vurgu yapan iki cümlesi ile nokta koymak istiyorum; - İslamiyeti ele alıp Türklüğü inkar etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derece de gaflet ve ihanettir. - Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur.


Ruhsuz beden ceset olur. Toplantımıza iştirak eden kardeşlerimize MHP Kartal İlçe başkanlığımız adına teşekkür ediyorum.


Asiye Erten Gümüş MHP Kartal Kadın Kolları Başkanı..
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 23:03

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17