Altınok Öz'ün tahtını Ak Parti Kartal'da Abdurrahman Karaismailoğlu ile devirebilir!

Aytekin Yaşar Ak Parti Kartal'ın Karadenizli Belediye başkan aday adayı Abdurrahman Karaismailoğlu ile ilgili bir analiz yaptı.

Altınok Öz'ün tahtını Ak Parti Kartal'da Abdurrahman Karaismailoğlu ile devirebilir!
İşte o yazı;


Seçimlere sayılı aylar kala siyasi partiler arasında ciddi bir rekabet var. Bu rekabet her partinin hem kendi içinde, hem de kendine rakip gördüğü parti arasında sürüyor. Kartal'da ise son seçim rakkamlarına göre Ak Parti ve CHP arasında geçecek. 2009 yerel seçimlerinde aralarında 8 bin civarında bir oy farkı vardı.

 

CHP'nin şu an ki belediye başkanı Altınok Öz'ün Kartal'da seçim kazanmasında bir çok etkenler vardı. Bunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm, diğeri ise Karadenizlilerin vermiş olduğu oylar idi. Altınok Öz Başkan yardımcısı olarak yanına Karadenizli Dr. Turgut Mermertaş'ı almıştı. Karadenizlilerden hatırı sayılır bir oy alarak yerelde iktidar'a yerleşti. Bu gün ise bu durum çok farklı. Bu farklardan bir tanesi 2 cami arası meyhaneler ve sayısı 40'ı aşan heykeller. Oy veren Karadenizlilerin belli bir kısmı tarikat ve cemaat ehli idi.  Bazıları ile konuşuyorum diyorlar ki "Eyvah biz ne yaptık, Şerre fırsat verdik. Kartal Hamam Sokaktaki meyhaneler ve mahalle aralarında alkol satan yerler bu dönemde açıldı. Kartal heykellerle (Bazıları putlarla diyor) doldu. Bunun hesabını Allah'a nasıl veririz. Her gün tövbe istiğfar getiriyoruz. Ellerimiz kırılsaydı da oy vermeseydik" diyorlar.

Altınok Öz'ün Kartal'da seçim kazanmasında ki 2. etkeni devirecek bir fırsat Kartal'da AK Parti için doğmuş durumda.

Ak Parti Kartal Belediye Başkan aday adayı Karadenizli Eczacı Abdurrahman Karaismailoğlu, Mermertaş vesilesiyle Altınok Öze verilen oyları KDV'siyle geri alacak birisi. O artık Kartal'lı olmuş. 130'un üzerinde personele Patronluk değil, ağabeylik, babalık yapıyor. Personelinin içinde Laz'ı, Kürdü, her görüşten insan var. Kartal'ın çeşitli semtlerinde işyerleri bulunan Karaismailoğlu, hatırı sayılırda bir vergi vererek devlete katkı sağlıyor. Halka dokunan temas eden birisi. 'Bazı muhtarlar biz ona KEFİLİZ ne zaman bir vatandaşımızın müşkülü için gitsek kapıdan geri çevirmedi. O veren el oldu her zaman.' diyorlar.

Karaismailoğlu'nun yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. Eczacılığı nedeniyle sağlık bakanlığının bu gün uyguladığı projeleri, o 30 yıl önceden evlere giderek, personelini yollayarak hastalara, yaşlılara yardım etmiş birisi. Çok sevilmesinin de nedeni bunlardan oluşmakta.

Ak Parti'nin kurmayları bu analizleri muhakkak yapıyorlar ve bizden daha iyi bildikleri şüphe kaldırmaz muhakkak. AK Parti Kartal'ın belediye başkan aday adayları bu seçimde çok hırslanmış vaziyetteler. 'Tek hedefimiz var, o da Kartal'ı geri almak' diyorlar.

Siyasi kulislerde konuşulan ise; "Tuzla (Erzurumlu), Pendik (Erzurumlu) Kartal ise nereli belediye başkanı ile yarışacak?" diye konuşulmakta. "Tuzla'nın adayı Dr. Şadi Yazıcı olarak kesinleşti" diye söylemler de var. Pendik'in Erzurum'lu belediye başkanı eğer değişirse Karadenizli Davut Çakır ismi öne çıkmakta. Kartal'ın adayını da bu etkiliyebilir. Pendik Karadenizli aday gösterirse Kartal'a Erzurumlu bir aday öne çıkabilir. Erzurumlu başkanla Pendik devam ederse o zaman Kartal'a Karadenizli bir aday ismi öne çıkabilir.

Ak Parti muhakkak bu analizleri de yapıyordur. Kartal'da Bir gerçek var ki; o da Karaismailoğlu, Ak Parti için çok önemli bir aday adayıdır. Kartal'ı CHP'den geri almak için bu seçimde Karaismailoğlu kişiliğiyle, ağabeyliği ile, ve birleştiriciliği yapısıyla Ak Parti'nin olmazsa olmazıdır.  

Gelişmeleri hep birlikte yaşayıp, göreceğiz.

Sağlıcakla kalınız...

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 10:19

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmeddin
Necmeddin - 10 yıl Önce

Önemli olan memleket mi yoksa halk için hizmet mi biz hizmete görmüş insanların Kartala değer katar önemli olan da budur evet kentsel dönüşün AKP kayıp etmesinin tek sebebi gelmeli bu

SIRADAKİ HABER

banner17