Altınok Öz’den Öğretmenlere Anlamlı Ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Türk...

Altınok Öz’den Öğretmenlere Anlamlı Ziyaret
banner46

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi Müdürü Ferit Esas’ın karşıladığı Başkan Öz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliği hazırlayan Lise’yi ziyaret ederek okulda görev yapan öğretmenlerin tek tek Öğretmenler Gününü kutladı.  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, okulda bulunan 72 öğretmenin her biri için isimlerine özel olarak hazırlanmış çikolataları armağan ederek teşekkür etti.

“Öğretmenler bizim için çok değerlidir”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, okul ziyareti sırasında öğretmenlere yönelik konuşma yaptı. Başkan Öz konuşmasında; ”Öğretmenlerimizi anmak ve hatırlamak istedik.  Daha önceleri bu tür kutlamalarda öğretmenlerin hediyeleri okullara bırakılırdı. Ben bunun aksine sizleri tek tek kutlayarak öğretmenlere verdiğimiz değeri belirtmek istedim” dedi. Sözlerine, yaşamış olduğu bir deneyimi öğretmenlerle paylaşarak devam eden Op. Dr. Altınok Öz, “1988 yılında 24 Kasım’da bir öğretmen arkadaşımı mide kanseri tanısıyla ameliyat etmiştim.

Cerrahi süreci geniş bir ameliyattı. Bu gün kendisi yaşıyor. Bir öğretmenin hayatta oluşu ve yaşıyor olması bana mesleğimin keyfini vermiştir. O nedenle 24 Kasım Öğretmenler Günü ben de çok farklı duyguların yaşanmasına neden oluyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında bir öğretmenin maaşı 6 bin dolardı.  Atatürk’ün yakın düşünce ve mesai arkadaşlarından, Kuvay-ı Milliye hareketinde yer alan Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Uğural, bir kente öğretmen yolluyorsa, o kentin valisine telefon ettirip garda karşılatıyordu.

O günün öğretmen kimliğinden bugünlere geldik. Üzülüyoruz. Umarım ileriki dönemlerde öğretmenlere hak ettikleri değeri hep birlikte kazandırırız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.




Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2011, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17