Altınok ÖZ'den Belediye Personeline Anlamlı Bayram Mesajı

Altınok ÖZ'den Belediye Personeline Anlamlı Bayram Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz bayram öncesi belediye çalışanlarıyla Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı alanında bir araya geldi.

Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr Altınok Öz, konuşmasında Kartal Belediyesi’nin büyük bir aile olarak eksilmeden hep birlikte nice bayramlar yaşamasını dile getirerek, “Bugün, mübarek Ramazan ayının sonuna geldik. Bugün önemli bir gün; Cuma günü, Kadir günü.

Bu topraklarda, Anadolu’ da yaşayan tüm insanlar birbirlerinin inançlarına saygı göstererek 26 Ağustos 1071’den beri kardeşçe dostça bugünlere geldiler. Birbirimize gösterdiğimiz hoşgörü devam etmelidir. Ülkemiz uluslararası emperyalizmin oyununa gelerek kardeş kanı döken konumundan;  herkesin birbirini sevdiği, hoşgörü gösterdiği bir ülke konumuna gelmesini umut ediyorum” diye konuştu.

 Bilincin olmadan emeğin olamayacağını vurgulayan Başkan Öz, “ Biz hakkı vermeye çalışıyoruz. Çünkü geldiğimiz kültür, emeğe saygı kültürüdür. Bilinç olmadan emek olmuyor. Emeğin karşılığı olmuyor. Ne kadar söylerseniz söyleyin,  sözde kalıyor. Biz her türlü örgütlenmeyi teşvik eden bir idare anlayışına sahibiz. Şirket personeli çalışanlarımız için sendikanın önü açalım istedik. Sendikal bilincin gelişmesini önemsiyoruz. Emek sermaye ilişkileri çok net ortaya konulmalı.  İnsanlar sömürülüp sömürülmediklerini anlar hale gelmeliler. Bunun temeli de eğitimden geçiyor. Güçlü bir örgütlenme gerekiyor. Güçlü örgütlenme de,  güçlü sendikadan geçiyor. Mücadelenin bugünkü altyapısı güçlü değilse, iyi değilse, güçlü bir örgütlenme yapısı yoksa, bilinciniz yoksa bir süre sonra mücadelemiz saman alevine döner. 50 lira mı zam aldım; 100 lira mı? diye konuşulmaya başlanır. Bu bakış açısı ücret sendikacılığına karşılık gelir. Böyle bir bakış açısına kesinlikle izin vermeyeceğim.  Tüm arkadaşlara diyorum ki, mutlaka sendikalaşın.  Örgütlenmenin yolunu sonuna kadar açacağız. Güçlü ve bilinçli bir sendikal yapı amacınız olsun. Hepinizin bayramını kutluyorum. Huzur içinde, mutluluk içinde bir bayram diliyorum” dedi.

Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bayramlaşma konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, memur ve işçi sendikalarının temsilcileri ile beraber belediye personelinin teker teker elini sıkarak Ramazan bayramlarını kutladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2011, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17