Altınok Öz'den Ak Parti'ye ve Cevizli Halkına Cevizli Kumpas!

Altınok Öz dahiyane planlarıyla ve icraatlarıyla 1 taşla 3 kuş vuruyor!

Altınok Öz'den Ak Parti'ye ve Cevizli Halkına Cevizli Kumpas!
banner46
Haber-Analiz;

Seçim zamanı Cevizli Halkına "Size Ceviz Meydanı Yapıyorum" diyerek oylarını alan Altınok Öz'ün, tamamı planlanmış yanlış uygulamaları gün yüzüne çıkıyor.

Varan-1


Mahkemesi devam etmesine rağmen!


Arazi, 15.02.2012 tarihinde 1/5000 ölçekli planlarda tadilat yapılarak okul alanından çırakılarak konuta açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclisi izleme komisyonu üyeleri karara itiraz ederek kararın iptali için İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Varan-2


Bilirkişi raporu olumsuz diyor!


Mahkeme davayla ilgili bilirkişi tayin etti. Bilirkişi  hazırladığı “yapılan plan tadilatının yasalara aykırı olduğu ve kamu yararı taşımadığı ve planın iptali yönünde” görüş belirten raporunu 13.01.2015 tarihli raporunu mahkemeye sundu.

İşte o rapor;


Doç.Dr. Pelin Gökgür (Mimar Kent Tasarımcısı)  Yelda Alpaslan (Şehir ve Bölge Plancısı) 
Y.Doç. Dr. İjlal Kaya Altay (Şehir ve Bölge Plancısı) tarafından hazırlanan raporun sonuç 
bölümünde şu görüşlere yer verildi “ Dava konusu İstanbul kartal İlçesi, 180 pafta, 2663 ada, 28 sayılı parsel İBB Meclisinin 15.02.1012 tarih ve 269 sayılı kararı ve Belediye Başkanlığınca 12.03.2012 tarihinde onaylanan Kartal 180 ada,2663 ada 28 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği kamu yararı, şehircilik ilkeleri ve planlama teknikleri ile ilgili mevzuat açısından uygun olmadığı yönündeki, tespit ve değerlendirme raporumuz mahkemenize arz olunur”




Varan-3


İbrahim Doğan tek başına red oyu verdi!


Bu arada dava devem ederken ve bilirkişi raporuna rağmen, Kartal Belediyesi 07.03.2014 tarihinde 1/1000 ölçekli planı, o dönemin meclis üyesi İbrahim Doğan’ın red oyuna karşılık, dönemin meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilerek meclisten geçti. Dik ve omurgalı duruşuyla halktan yana tavırlarıyla kamuoyunun takdirini kazanan İbrahim Doğan bu olayda da duruşunu hiç bozmadı.

Varan-4


Türkiye Mimarlar Odası'nın itirazına rağmen!


"Kartal İlçesi, Çavuşoğlu Mah., 2248 ada 3 parselin bir kısmı ve Petrol-İş Mah., 2663 ada 28 parsele ilişkin Plan Değişikliği’ne Şubemizce itiraz edilmiştir.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 19.05.2015 tarihinde onaylanarak 19.06.2015 – 20.07.2015 tarihleri arasında askıya çıkarılan itiraz konusu plan değişikliğinin sosyal ve teknik altyapı alanlarının büyüklüğünü azalttığı, konumunu değiştirdiği, ilgili yatırımcı tarafından Bakanlığın uygun görüşünün alınmadığı, donatı alanının hizmet ettiği alanda eşdeğer büyüklükte bir alanın ayrılmadığı ve 2663 ada 28 parselin “Eğitim Tesis Alanı” ve “Park Alanı”ndan “Konut Alanı”na alınarak yoğunluk artırıcı bir nitelik taşıdığı görülmektedir.
Bu hususlar çerçevesinde Kartal İlçesi, Çavuşoğlu Mah., 2248 ada 3 parselin bir kısmı ve Petrol-İş Mah., 2663 ada 28 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’ne 15.07.2015 tarihinde Şubemiz tarafından itiraz edilmiştir." denildi.




Varan-5


İtirazlar kabul edilirse kamu zararı oluşacak!


Eylül ayı meclisine Mimarlar odasının itirazı gelecek. Kartal Belediye Meclis üyeleri itirazı kabul ederse Ceviz Meydanı duracak. Etmezlerse Büyükşehir Belediyesine gidecek ve orada itirazın kabul edilme durumu olacak. Ceviz Meydanı durduğu taktirde ihale giren firmanın şimdiye kadar harcadığı emekler ve masrafları belediyeden alacak ve kamu zararı oluşacak. Ceviz Meydanı 20.390.000 TL+KDV ile Kartal Belediyesi tarafından ihale edildi.

Varan-6


Ceviz Meydanını Ak Parti engelledi kumpası!


Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Mahkemesi devam eden ve mimarlar odasının itiraz etmesine rağmen ihale ettiği "Ceviz Meydanı" projesini normalde mahkemesi bittikten sonra ve Mimarlar odasının itirazı red edildikten sonra başlatması gerekirken başlatmadı. Çünkü, Cevizli halkına söz verdi "Size meydan yapacağım" diye. Kartal Belediye meclisine Eylül ayında gelecek mimarlar odasının itirazını Ak Parti'liler kabul ettiklerinde, ki (etmeleri gerekiyor) istemeden Altınok Öz'ün ekmeğine yağ sürme ihtimali oluşacak. Belediye başkanı Cevizli halkına "Bak size meydan yapacaktım AKP'liler engelledi" diyerek kendini haklı göstermeye çalışacak.  

Varan-7


Meclis Üyeleri nasıl bir duruş sergileyecekler!


Mahkemesi devam eden ve mimarlar odasının itiraz etmesine rağmen Kartal Belediyesi tarafından ihale edilen "Ceviz Meydanı" projesine Ak Parti'li ve Cumhuriyet Halk Parti'liler nasıl bir duruş sergileyecekler. Şimdiden kamuyounda merak uyandırdı bile.

Gelişmeleri sizlere bildireceğiz.

Bizi izlemeye devam ediniz...
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 16:23

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17