Altınok ÖZ “Ücret sendikacılığı değil, emekten yana sendika bilinci”

Altınok ÖZ “Ücret sendikacılığı değil, emekten yana sendika bilinci”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz bayram öncesi belediye çalışanlarıyla Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı alanında bir araya geldi.

Bayramlaşmaya Kartal Belediye’nin kardeş belediyesi Yalova Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş’da katıldı. Bayramlaşmada Başkan Öz önemli mesajlar verdi.

Kartal Belediyesi çalışanları Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı Alanı’nda Kartal Belediye Başkanı, yardımcıları ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Kartal Belediyesi’nin tüm personelinin katıldığı bayramlaşmada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz bayram mesajının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Öz konuşmasında, “Sevgili arkadaşlar bayram nedeni ile buluştuğumuz bugün bazı konuları paylaşmak istiyorum. Ülkemiz doğusundan gelen haberle sarsıntı yaşadı; bir deprem yaşadık bu deprem dolayısı ile Kartal Belediyesi ve Kartal ailesi olarak çok iyi sınav verdik. Başta CHP’li 12 Belediye Başkanı ile oraya gittik ihtiyaçları belirledik ve Kartal ailesi devreye girdi hem yardım hem de yardım malzemelerinin yollanması, paketlenmesi konusunda önemli bir çalışma programı izlendi. Tüm Kartal Belediyesi ailesine ve Kartal’a buradan teşekkür ediyorum. Arama kurtarma ekibimiz 10 kişilik grupla Van’a gittiler. Ardından 2 Başkan Yardımcımız, müdürümüz orada kaldı ve çalışmaları izlediler.  Kartal Belediyesi’nin bölgede kurduğu 600 m2’lik çadırı aşevine dönüştürüldü. Bu çadırın üzerine Kartal ailesinin yaptığı yardımlara teşekkür edilen bir afiş astılar” dedi.

“Ücret sendikacılığı değil, emekten yana sendika bilinci”

Başkan Öz, sözlerine emekten yana belediyeciliğin nasıl yorumlanması gerektiğiyle ilgili sözleriyle devam etti: “Geldiğimiz günden beri emekten yana tutum ve davranış ile sendikal faaliyetlere destek olmaya çalıştık.  Var oldukça vermeye çalıştık. Geçen hafta içinde bir şirketimizde yapılan görüşmeler sonucu,  toplu sözleşme anlaşmasına varmış bulunduk. Burada işçi sendikası ve sendika yöneticilerine teşekkür ediyorum.  Ücret sendikacılığı için değil emekten yana sendika bilincini gelişmesinde çok önemli faydaları olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum. Sizlerin temsilcisi olarak, norm kadro fazlası işçiler için mücadele verdiler. Yasa gereği yapılması gereken yapıldı. O arkadaşlar başka  dönemlerdeki gibi kapı önüne konulmadı.  Başka kamu kurumlarında görev aldılar yani  işlerinden olmadılar.  Öyle bir şey olsaydı,  işlerinden olacak gibi olsalardı onun mücadelesini yine verirdik ancak durum farklı idi . Sizler adına idare olarak yapmamız gerekeni,  yasalar karşında olması gerekeni yaptığım için bu noktaya geldik.  Hırsıza, yol gösterene değil mağdur olana karşı eylem yapılmaz. Sizler bir eylem yapacaksanız, bunun adresi CHP’li Kartal Belediyesi değil o yasayı çıkaranlardır.

Biz bu ay memur sendikasıyla görüşmeye başlayacağız. Yani para vermek sorun değil, ücret sorun değil ama ücreti hak etmek en büyük sorun. Arkadaşlar yineliyorum sizlere verdiğimiz ücret beni rahatsız etmiyor, beni rahatsız eden sadece çalışmayıp ücret alanlar, emeğe saygı duymayanlardır.”

“2012 Ocak ayı itibariyle günlük giderlerimizi de yayınlayacağız”

Başkan Öz “Arkadaşlar, belediyecilik anlayışımızın, düşüncelerimizin simgesi olan bir şeyi de başardık. Kartal Belediyesi’nin kurumsal sitesinde gelir gider tablomuzu yayınlıyoruz.1 Ocak 2011’den beri günlük tahsilâtlarımız yayınlanıyor. Artık 2012 Ocak ayı itibariyle günlük giderlerimizi de yayınlayacağız.  Halktan topladıklarımız nereye harcanıyor onları sergileyeceğiz. Şeffaflık, dürüstlük konusunda yapılması gerekenleri yapıyoruz”dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz sözlerine şöyle noktaladı:  “Bugün belediyemizin adı Kartal sınırlarını aştı ise bizim Kartal’ı seviyor olmamızdandır. Bizi güzel günler bekliyor, sizlerle iftihar ediyorum. Hepinize iyi bayramlar diliyorum.”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Fügen Mavi söz alarak, afet bölgesi Van’a ziyareti esnasında Ulupamir köylülerinin Başkan Öz’e selamlarını iletti.  Mavi, 1982 yılında Ulupamir’e göç eden Kırgız köylülerinin Kartal Belediyesi’nin desteğine ve ilgisine teşekkürlerini temsilen Başkan Öz’e Kırgız yöresine ait geleneksel şapkalarını hediye ettiklerini belirtti.  Başkan Öz,   hediye edilen geleneksel Kırgız şapkasını takarak Ulupamir köylülerine iyi dileklerde bulundu.

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Başkan Yardımcıları, memur ve işçi sendikalarının temsilcileri ile beraber belediye personelinin teker teker elini sıkarak Kurban Bayramlarını kutladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2011, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17